Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Ич не внимавам,посебно ако е викенд сабота/недела.
Косава обавезно во некоја пунџа фатена :icon_lol:
Плус си носам наочарчиња за по дома не сум со леќи :)
Aко ми пристудит си облеквам некој тренерки,ќе се спружам пред телевизор покриена со ќебе и си уживам :)
Е веќе кун крајот на денот почвам да се средвам.Ги прам мустаќиве,веѓиве ноктиве :)
Ииии понеделник сум ко нова :D

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
За по дома облеката треба да исполнува само два критериум, да е чиста и да е удобна.
За естетика не се грижам освен ако има нешто гости најавено.

Ниту пак се бричам, гледам да уживам.
Седењето дома треба да асоцира на релаксација :)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
да внимавам што носам бидејќи куќата ми е како хотел Промаја кој сака си наминува и заминува, најчесто сум во тренерки чисти и мирсливи :pipi:, косата секогаш фатена во реп и уредно исчешлана.

евентуално несредена ме фаќаат кога ќе станам од кревет тогаш сум тотален хаос, како од јама да сум искочила, бидејќи како хипнотизирана и по навика одам право во кујна без да обрнам внинамние на себе си и дали има гости во куќата.:toe:

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Внимавам, шминката ја вадам само пред легнување а и дома обично седам по фармерки кога треба да излегувам по неколку пати, но има и денови кога ќе си облечам тренерки, кога сум сигурна дека до вечер ќе сум дома(или кога сум болничка).
Ситуацијата ми е слична како на wild dolphin, другари, другарки, колеги, колешки, пријатели-доаѓаат кога ќе им прдне на памет, без да се најават и сл. Си тропнуваат на вратата или прозорецот, и уште на врата-„ќе ставиш кафе?“ :pos: Ај лав мај френдс :D

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
По дома најчесто сум во тренерки, без шминка нормално. Ако знам дека ке ми доаѓа некој поблизок, не ми треба некое посебно средување. Не ми е непријатно да си седам така пред нив, само гледам да е удобна и чиста облеката. Косата најчесто собрана во репче/сплетена во плетенка.
За некој што поретко доаѓа ке го удостојам со фармерчиња, пристоен дукс и евентуално моливче на очи ке ставам и доста му е :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
по цел ден се шетам у пижами и нагоре блузан а куси..ако треба да отидам до продавница нешо облекуам трењерки...иначе не бе не се замарам кој сака нека иде...

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Па внимавам, најчесто седам по тренерки, косата ми е фатена во репче и сум секогаш без шминка , а и тогаш најмногу си се свиѓам најприродна сум си.:pipi::)

Член од
10 август 2010
Мислења
183
Поени од реакции
7
Кога сум дома сум секогаш во тренерки, а на лето во кратки панталонки а нагоре обично на кимони. Неможам да се замислам дома во тесни фармерки и на гости со одам во тренерки :) Косата само ја чешлам и најчесто ја собирам (доста е толку), пудра не ставам ама баш никогаш (кој и да ми дојде на гости). И дома постојано си носам влечки :kesa: И после ова долго изјаснување одам да одморам :salut:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Не пазам. Одамна, најдов едни шорцеви, згодни беа за носење ама не дај Боже некој да те види со нив. И преку лето нон стоп си ги носев и штом заѕвонеше некој на врата - трк пресоблакај се :)
Сега, пак не пазам. Дури и дечко ми кога доаѓа сум си облечена исто како и кога сум сама дома. Во зима - трењерки и блузиче, таква и до дуќан слагам. Во лето носам ептен кратки шорцеви и многу кратка маичка пошто е нели многу жешко, па често кога некој доаѓа на гости се пресоблакам во нешто попретставително. Не за изглед, туку не е вкусно таква да се појавам, со 20cm квадратни материјал на мене.
Шминка за по дома не доаѓа обзир. Едвај за на факултет ставам од што ми се спие насабајле, а не па за по дома.

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
По дома најчесто сум во тренерки, така се чуствувам комотно и опуштено. Мене ми е тоа добра комбинација за дома и за прошетка. Неможам кога знам дека цел ден дома ќе сум да се дотерувам или шминкам без разлика кој и да дојде, јас сум таа малку пудра не би ме сменила како личност. Во така опуштена комбинација, косата собрана баш уживам и се чуствувам пријатно.

Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58
Кога сум дома секогаш сум во тренерки, освен ако сум пред излегување. Не се шминкам, единствено ако се вратам од некаде па ме мрзи да си го исчистам лицето и чекам додека си легнам. Косата скоро секогаш ми е собрана од овој тип:

Се на се сакам да се чувствувам удобно, а сепак средено и додека сум дома, во спротивно тешко да се разбудам цел ден (како порано, кога денот го поминував во пижами :pipi:).

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Цвикери (кога имам) ставени и у тренерки нон стоп, или фармерки и маица.

?

..........

Гостин
Па би рекол просечно, во ходник имам големо огледало така да кога и да поминам можам да фрлам еден поглед да видам дали се е во ред. Некогаш седам и по пижами во соба :) инаку сум постојано среден, во тренерки или некои покомотни алишта. Си мијам раци лице по три пати на ден, заби си мијам два пати, се бричам на трите дена некогаш и повеќе, никогаш помалку, имам просечно три пати секс неделно, мастурбирам понекогаш Десанка...и така, друго нешто ако ве интересира на пп..позз

insence

VendettaQ
Член од
30 јануари 2011
Мислења
193
Поени од реакции
12
Не внимавам,кој сака нека дојде јас сакам кога сум дома да ми е удобно.
Нормално чисти и миризливи да ми се тренерките или блузата. :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom