Колку ви значи зборот ИЗВИНИ?

Член од
12 март 2009
Мислења
205
Поени од реакции
13
Сигурно имаш круг на луѓе кои ги познаваш доста добро и би можела да процениш самата дали тоа "извини" е искрено, или кажано ради реда. :wink:
Да, ама сигурна сум и дека тие луѓе од тој круг не би останале само на едно извини :smir:

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Постои искрено извини и извини што се вика 10 пати на ден;)

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Сите грешиме, со прифаќањето на грешките и нормално, ако пробаме да се поправме (да не го повториме тоа што сме го згрешиле) и речеме ИЗВИНИ си олеснуваме сами на себе, а и на оној што сме згрешиле. Секоја грешка, ако се разгледа објективно, може да се најде решение за неа и нормално да не се повтори. Само да не заборавиме - за се има граници. :)

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Ако се извини од срце секако дека ке ми значи и тоа многу,но сепак ако го зборува тоа така од чиста реда не.Денеска ретко знае некој да каже извини па колку и да згрешил.Во повеке случаеви секогаш ја префрлаат вината на другиот.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
секој човек треба да си внимава што прави за да не дојде до извинување. е сега нормално, луѓе сме, човечки е да се греши. го прифаќам извинувањето секогаш кога е од срце кажано, и ако не доаѓа од една иста личност у просек 5 на ден. :toe:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Ко ќе го кажи вистинската личност и во вистинско време, ми значи многу. Спротивно, нема значење, апсолутно никакво

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
За мене значи дека личноста што го кажува бара втора шанса да комуницира со мене. Потоа, на мене е да одлучам дали таа втора шанса ќе му/ѝ ја пружам. Но, главно, од другата страна има интерес за комункација, без разлика на претходното несогласување. И тоа е значењето на „извини“, според мене.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Не ми значи. Затоа што најчесто не е искрено и ти го викаат колку побрзо да им простиш.

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
У последно време слабо , ретко некој да го користи ко шо треба и да биде искрен при тоа

Pl.

Pl.
Член од
16 јули 2009
Мислења
566
Поени од реакции
62
ич не ми значи ништо

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Секогаш ИЗВИНИ викам од срце, а ако ми згрешиле не сум злопамтило и простувам. Сепак некој работи мојт да ги попрајт самото дело на чоекот а не само зборот извини.:smir:

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Ми значи ама не до толку, зависи од ситуацијата.:toe:

Lavica***

Good Girl Gone Bad
Член од
23 јуни 2010
Мислења
27
Поени од реакции
8
зависи колку ми згрешил тој што се извинува.јес да не ни ми значи многу ако се извини некој ,зашто требало малце да мисли на време за да воопшто не кажува извини.кога станува збор за "ненамерна" грешка ,тогаш извини е сосема ок.иначе џабе ако некој се извини ако пред тоа тоа што го наравил ме здоболело.е тогаш не ми значи ништо

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Ако некој ми се извини тоа не значи дека не е виновен, но и простувањето не значи дека болката изчезнала, нели.

Kajgana Shop

На врв Bottom