Колку ви значи зборот ИЗВИНИ?

H

HITCH

Гостин
ИЗВИНИ се кажува кога ќе го повредиш некого или кога ќе погрешиш нешто. Јас го користам штом сфатам дека сум ја утнала работата. Немам проблем да си ја признаам вината. Човечки е да се погреши и уште почовечки е да се признае. Од луѓето кои ми значат во животот, од оние кои си ги сакам ми значат и зборот и погледот, од луѓе кои не ми значат сеедно ми е дал ќе му текне да си го каже тоа „зборче“. Не сум Бог за да судам, ама сакам кога некој не е во право да ме погледне в очи и да ми каже дека погрешил. Ниту јас не сум безгрешна! Од луѓето кои не ми значат, не ни очекувам извини, слободно можат да прават што сакаат, нивниот збор не ми вреди. Не сакам да ги комплицирам работите, иако последниов период се` ми оди наопаку, ама знам да се извинам кога ќе погрешам. Секогаш кога ќе се извинам за нешто го мислам тоа. За мене тоа не е само колку да се каже, не е празен збор.

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Јас се трудам колку што можам, да не ги повредувам луѓето околу мене, и што поретко да го изговорам тој збор. А доколку мене некој ме повреди зборот извини ми значи само кога е искрено кажан, јас сум личност која простува но никогаш не заборава.

Член од
17 декември 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
Retko gresam, bidejki ne sum impulsivna i sekoja rabota ja obmisluvam pred da ja kazam ili napravam, no koga ke zgresam znam da priznaam i da se izvinam. Ama strasno me vadi od takt koga nekoj namerno ili nenamerno mene mi zgresil i ne go priznava toa. Retko koga toa izvini moze da ni ja nadoknadi napravenata steta, ama ako nisto drugo barem neka ne me pravi budala, neka si ja priaznae greskata i neka razmisli nareden pat pred na povtori takva glupost.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Ретко сум зафркнувал нешто со некој,скоро никогаш не го користам тој збор :smir: A ако се извинам тоа го мислам искрено.

V

vlako088

Гостин
Извинувањето е голема работа и треба да биде доблест кај секој човек. Сите ние грешиме некогаш намерно некогаш ненамерно, извинувањето треба секогаш да биде од срце, да се побара а и да се даде прочка.

C

cige

Гостин
Кога ќе рече некој само "ИЗВИНИ", обично тоа е онака ради реда, со пола уста.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.985
Поени од реакции
12.621
Зависи од срањето што се десило и од извинувачот.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Извинувањето е голема работа и треба да биде доблест кај секој човек. Сите ние грешиме некогаш намерно некогаш ненамерно, извинувањето треба секогаш да биде од срце, да се побара а и да се даде прочка.
Ама не е,тоа е проблемот.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Извини може да каже секој. И.З.В.И.Н.И. се 6 букви. Спој ги и ете ти збор. Дали мислел со тоа што го кажал - неможеш да знаеш.
Повеќе сакам со дело да ми се извинат, ако нешто ми згрешиле нешто сериозно и стварно мислат да ми се извинат.

Г

Господ

Гостин
Всушност,ич.Многу мразам кога ми се извинуваат,воглавно простувам,или подобро да кажам,не ме ни погодува нешто,за да ми прости некој.
Не мора ни да се докажува некој.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Не ме погодува нешто тој збор..а и ретко се извинувам...

Kajgana Shop

На врв Bottom