Книги кои би ги препорачале

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Драмата Македонски Фауст од Младен Србиновски. Сега завршив со читањето по КОЈЗНАЕ КОЈ ПАТ.....неможам да се изначитам.
Строго ја препорачувам на патриотите :)

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Препорачајте ми некоја психолошка книга плс, ми треба за семинарска.Само да не е од типот на Кој го здиплимоето сирење:)

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Препорачајте ми некоја психолошка книга плс, ми треба за семинарска.Само да не е од типот на Кој го здиплимоето сирење:)
Уметноста на љубовта- Ерих Фром, психолошки приод на сите типови љубов кои може човек да ги чувствува кон различни објекти.
Послеее Сексуална теорија во 3 расправи од Фројд , за сексуалноста кај секакви типови луѓе од епилептичари до арни ... :back::smir:

Дајте некој предлог за криминалистички роман... одамна немам читано нешто вакво..
Се плашиш ли од темница - Шелдон, Точка на измама-Ден Браун. Тие ми се последни крими романи прочитани . Поздрав!:smir:

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
убава и интересна книга....Кралот Алкохол-Џек Лондон

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Би ви ја препорашала последна што ја прочитав „Демонот и госпоѓицата Прим“, од Пауло Куељо. Одлична книга. Мора да се прочита!:pipi:

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Уметноста на љубовта- Ерих Фром, психолошки приод на сите типови љубов кои може човек да ги чувствува кон различни објекти.
Послеее Сексуална теорија во 3 расправи од Фројд , за сексуалноста кај секакви типови луѓе од епилептичари до арни ... :back::smir:
Некоја друга,не толку филозофска?:)

Dehumanizer

Chicken Invader
Член од
29 јуни 2008
Мислења
71
Поени од реакции
5
„Папата Јована“ (од Дона Вулфолк Крос) дефинитивно. Книгата е одлична.

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Nedzma Badem-bestseler ma da ne sum po bes selerive,ali mi go privlece vnimanieto.Imeno stanuva zbor za neverojatno svedostvo na arapkinjata Nedzma koja resila da go prersi seksulaniot tabu i zakonot na tisinata,za da ja raskaze svojata prikazna-za sredbata so eden strastven,prefinet maz sto i ja otkril ubavinata na bezgranicnata ljubov,ognena i dlaboko seksualna.

Член од
10 декември 2008
Мислења
18
Поени од реакции
0
Би ви ја препорашала последна што ја прочитав „Демонот и госпоѓицата Прим“, од Пауло Куељо. Одлична книга. Мора да се прочита!:pipi:

Мене ми е пред последна хехе прекрасна книга според мене и најдобра од Пауло хехе :vozbud:

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Хари Потер (особено 4,5,6,7)... можи некој ќе кажи дека е детска ама сигурно ги гледал само филмојте :pov: ХП книгите се забавна литература за сите возрасти (иако не верувам дека дете од 7-12 год ќе ја разбере на вистински начин) и носат скриени поучни пораки за животот воопшто, во некој моменти преку тој волшебен свет го одсликува вистинскиот свет (општеството)... А и смеат до солзи :pos:

Ако некој сака да почне да ги чита нека не се разочарува уште од првиот дел... :nenene: затоа што 1,2 а можеби и 3 се малку “подетски“, меѓутоа од книга во книга, со растењето на Хари, “растат“ и книгите...

Kajgana Shop

На врв Bottom