Клонирање

Клонирање?

• За

Гласови: 44 37,0%
  • Против

Гласови: 43 36,1%
  • Воздржан

Гласови: 32 26,9%

• Вкупно гласачи
    119

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Воздржана сум. Од една страна можеби е добро, ама од др. не.

За човечко клонирање не сум била никогаш за. Што кога тој клон ќе порасне и ќе дознае дека не е настанат како нормално човечко суштество, дека е само КОПИЈА на некој др. Верувам на никого не би му било убаво да дознае дека е нечија копија. За клонирање на животни, до некаде е ок. Така би се зачувале некои животни што се на работ на исчезнување...а во денешно време мн. ги има.

Но што станува ако гледаме од др. аспект. Убаво има кажано Блек Фајр, не сме ние тие што треба дасоздаваме...за тоа постои Господ. А за тоа со црквата...не се согласувам. Во минатото црквата мн. работи не дозволувала и сметала дека се неморални, па сепак обратно излегло. Земете го само примерот за Галилео Галилеј. Црквата тогаш сметала дека неговото предавање за тоа дека Земјата е топка и дека се врти, се сметале дека се против црквата. значи сметам дека клонирањето не е против црквата, туку против етиката и Господ како наш создавател.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
:pos: :pos: Добар си ... !!!

Не сум зависен знам доволно работи за да бидем верник ... сум бил на многу места на кој ти не можеш ни да замислиш.
Kako се пости ... ај ти првин кажи ми зашто се пости ??, па после ќе ти одговорим ја .
Збориш за 21 век , да у право си технологијата напредува , но да немавме вера во Господ мислиш сево ова ќе беше вака ?!?! ...

За девојка немам ...
Не сум верник и сум многу против црквата, затоа те прашувам да ме просветлиш сакам, ете ја како неук/глуп и ретардиран.
За болдираното БРАВО ШТО ЌЕ ПИЕШ :smir:

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
Не сум верник и сум многу против црквата, затоа те прашувам да ме просветлиш сакам, ете ја како неук/глуп и ретардиран.
За болдираното БРАВО ШТО ЌЕ ПИЕШ :smir:
Не го реков тоа ја ....
Што мислиш човечки е да се клонира ?, тргнија црквата и верата

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Не го реков тоа ја ....
Што мислиш човечки е да се клонира ?, тргнија црквата и верата
Да човечки е. И премногу човечки, исто така човечки е и да се греши. Свати малце и погледни на разни страни, прогуглај кои се предностите на клонирањето и едуцирај се, доста ве лажат дека сме од кал создадени.

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
Да човечки е. И премногу човечки, исто така човечки е и да се греши. Свати малце и погледни на разни страни, прогуглај кои се предностите на клонирањето и едуцирај се, доста ве лажат дека сме од кал создадени.
Ти го рачунаш клонирањето како напредување на светот нели ?!
Но нее све во добра смисла ...

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Забегуваш на погрешни теми друже. Ама ај ќе ти кажам.
Да клонирањето е добро т.е. предобро за општеството, со развитокот на технологијата се случуваат и лоши работи. Оружја за масовно уништување и ред бутур ствари.
НО според тебе црквата кажува како што треба нели? А војните кои настанале со причина ЦРКВА? Поделбата на Католичка и Православна? Пак војна, пак ВЛАСТ......ама јас тука фино ќе прекинам да коментирам за црквата, затоа што темата е за клонирањето. И останувам на тоа ДА ЗА КЛОНИРАЊЕТО. Фри Тибет:)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
A според тебе во што е напредокот на светот, ако истото не е напредокот на науката и технологијата?

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
клонирање да сум за ама не за цели луге туку на пример само органи пример луге на кои им треба ново срце а нема донатор да му го исклонираат неговото со тоа што може да се модифицира да се одстрани и излечи болеста

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
Да сум за клонирањ зш да не?Замислете Чак Норис(т.е.јас)што може да направи!
Е сега замислете што може да направи дивизија од Чак Норриси?!:pos2:
А иначе стварно зошто да не?На пример можат да тестираат лекови на Клоновите-некој ќе рече не е хумано-а хумано е да дозволиме милиони луѓе годишно да умираат од некоја болест?

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.497
Поени од реакции
8.153
Со две раце потпишувам за клонирањето:)
Дури се давам јас да ме клонираат х10 пати. Па да си отворам едно фирмиче :)

А што да не? Не гледам некоја посебна причина против клонирањето. Баш сега у брзо време не се сеќавам точно ама што клонираа некои клетки на една девојка и незнам од што точно беше излечена. Значи има супер перспектива.

Џејми бато, а што на светов се користи само за позитивни цели?
епа срцка, еве ти баш си го кажа тој пример, со клонирање излечиле од некоја болест, значи сигурно може да се прошири некоја болест(по намера) преку клонирање. За тоа што го велиш што веке се користи само за позитивни цели... Зошто да има уште една негативна работа(при толку многу)?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Дали сте за или против клонирањето?
воздржан....
Во светот има жолчни дискусии за тоа дали клонирањето е етички или не. Според вас етички ли е?
па...
глеј сеа...ке можат да се клонираат само богатите луѓе....
германците повторно ке напраат чист германец, и ке го клонираат...
русите ке се клонираат...
американците исто така(за да не останат покуси)...
тоа е околу клонирањето на воен план...
е сеа, да неможе да се користи за војна (шо не ми се верува) тогаш е до негде океј...да се користи во случаи кога си пред смрт...дур да излезе потполно успешно клонирање, ке излезе и трансплантација на мозок...така да луѓе ке се клонираат, и ке си го префрлаат мозокот...иначе јас забегав малце, али сума сумаре НЕ!!! Не за клонирањето....

Поточно, не за клонирањето луѓе, а за животни сум за....лајф тајм саплај оф фуд...башка нема веке да изумираат видови на животни....
Хипотетички дали вие би сакале да бидете клонирани?:)
хмм...НЕ :)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Немам видено досега ваква тема и затоа ја отварам.:)
Треба малку подобро да прокопаш низ тоа архивата, јас сум сигурен дека едно два три поста имам пишано на тема во врска со клонирање.

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Сум за клонирање ама само на човечки органи, би можеле да се спасат животите на многу луѓе, а и би помогнало многу во медицинските научни истражувања,да се откријат патофизиологии,етиологија и третман за многу болести.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
До 4та година средно професорката по биологија не` лажеше дека не е можно хуманото клонирање :tapp:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Неможе да се сопре развојот на науката и технологија. Може само да се успорува или да се одржува нелегално- тајно.

Клоновите се веќе реалност.

Како и сите работи и струјата, барутот, железото кои се основни елементи, имаат позитивни и негативни страни.
Според истата логика.

Kajgana Shop

На врв Bottom