За. Да за клонирањето и прогресот на науката и технологијата.Дали сте за или против клонирањето?
Кога ќе се размисли за фактот што тие клонови ќе бидат свесни и живи суштества, и само со нивно убиство ќе може да се искористат органите (во медицински цели) етиката се губи... единствениото нешто поради кое клонирањето не ми е баш најприфатено иако како што реков го поддржувам.Според вас етички ли е?
Би сакал, кога на тој начин би се поштедил од страдања во случај на некоја болест или кога тој клон би ја спасил расата од изумирање (тука не мислам конкретно на човечката раса туку и на животинските видови кои се на работ на исчезнување а клонирањето е единствен начин да опстанат или некои веќе изумрени видови да се вратат во живот).Хипотетички дали вие би сакале да бидете клонирани?
Ама видиш мене тоа ме плаши. Што ако се претера, се забега и не дај Боже негативното да надвладее, па да се прават секакви глупости со помош на клонирањето?Со две раце потпишувам за клонирањето
Дури се давам јас да ме клонираат х10 пати. Па да си отворам едно фирмиче
А што да не? Не гледам некоја посебна причина против клонирањето. Баш сега у брзо време не се сеќавам точно ама што клонираа некои клетки на една девојка и незнам од што точно беше излечена. Значи има супер перспектива.
Џејми бато, а што на светов се користи само за позитивни цели?
Аха... што вика верата за зјапање порки на ПЦ ?Во никој случај не оправдувам клонирање , во никој случај не го оправдувам бидејќи и е грев и верник сум , и црквата не го дозволува тоа во светот , бидејќи не сме ние тие што треба да создаваме ...
Не ни сакам да бидам клон ...
Хаха чекав вакво мислење.Во никој случај не оправдувам клонирање , во никој случај не го оправдувам бидејќи и е грев и верник сум , и црквата не го дозволува тоа во светот , бидејќи не сме ние тие што треба да создаваме ...
Не ни сакам да бидам клон ...
Добар си ... !!!Хаха чекав вакво мислење.
Драг/а Блек Фајр ајде те молам кажи ми ги смртните гревови. Кажи ми како се пости?
Или ај подобро, ти си зависен/зависна од црквата? Или си зависен/зависна од технологијата?
Доколку не си во тек со времето, сега е 21 век. Од Цитроен кажуваат дека технологијата оживеа.
Извини имаш 16 години, девојка/дечко имаш?
Крејзи ин лав мора да го има и тоа. Ќе има клонирање за лоши работи, и тоа ептен. Мислам филмовиве толку се преточуваат во реалноста па се нешто се плашам дека Мегатрон и компанија ќе дојдат