Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Испочитувајте ги и моите браќа Хартфорд Атлетик на 3+ вечерва против Филаделфија 2. Околу 1.6 квота моментално.

11 натпревари со ред Хартфорд игра 3+.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Киелце - Пик Сегед -3.5 PP @ 1.75

Пик Сегед пред неколку дена објавија дека имаат неколку играчи заразени од корона. Сега излезе тимот за денешниов натпревар и во протокол не се: Бомбач, Сигурмансон, Шостарич, Банхиди, Бодо, Хенигман, Мачковшек, Бомбач, Каспарек и Степанчиќ кој се повреди. Само двајцата голмани и уште 6-7 играчи има од првиот ростер, друго е се помлади унгарски играчи. Вака се без класичен десен и лев бек, со двајца средни Канењас и Житников. Киелце од другата страна има изменет состав сезонава, ги напушти главниот спонзор и некои играчи но сепак имаат добар тим, првото колку тесно изгубија со 1 разлика на гостувањето во Фленсбург. Тука се Душебаев и брат му, Карачиќ, Волф и млади таленти како Кулеш, Каралек, Турнау пикерот и слично. Доста ослабен ќе биде Пик Сегед денес, иако можеби имаат играчи за посолидна прва постава и двајцата голмани, сепак со младинци измени тешко дека може да се носи со Киелце. Конечниот хендикеп е 7,5, иако мислам дека и тој ќе го покрие Киелце, на полувреме ми е некако посигурна варијанта.

Zenit - Zieleno Gora T1+87,5 @ 1.90

Зенит летово направи добри трансфери и ги донесе Били Берон, Пангос, Појтрес, КејСи Риверс, Гудаитис, Фридзон и Закаров. Тука се и Остин Холинс и Вил Томас. Солиден ростер има Зенит сезонава и со Чави Пасквал за тренер можеби има шанси за солидна сезона со подобар успех. Зиелено Гора иако е најдобра екипа во Полска, во ВТБ лигава се топовско месо за појакиве екипи и речиси сите дуели им се таму со поголем број на кошеви, без одбрана, претежно не се замараат премногу со оваа лига, не ни имаат шанси за нешто подобар успех. Зенит претходното коло одигра една тврда утакмица со многу малку кошеви каде го совлада Кимки на гости, но Кимки играше без двата плеја Швед и Јовиќ, така да и тоа беше една причина за таква тврда утакмица. Денес очекувам побрза кошарка со повеќе кошеви, доста се поквалитетни од Пољациве и очекувам лесно да ја префрлат границава.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Нижни - Химки хендикеп 2 9.5
Химки и во оваа сезона влегува како екипа со јак ростер, иако нема да игра Швед, имаат многу квалитетни играчи како Бертанс, Тима, Јеребко, американците под кош Букер и Монро, и они без проблем ќе го понесат товарот во ВТБ. За разлика од нив, Нижњи кој го нема тренерот од ланската сезона што форсираше ран енд ган игра, и останаа само на двајца странци, има намалени очекувања за сезонава, сите други играчи се потпросечни домашни кошаркари и нема што да бараат против фаворити според мене.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Одиме уште една за денес.

Васалундс - Карлстад 4+ @ 2.08 (Спортлајф, другите не ги проверив)

Васалундс е прв на табелата во лигата, исклучително офанзивна екипа која има постигнато 58 гола на 18 натпревари. Карлстад се наоѓа на средината на табелата со 28 постигнати гола и 35 прмени, има 6 натпревари по ред одиграни 3+, од друга страна Васалундс е во серија од 10 натпревари на кои имало по барем три погодоци.

Екипите имаат одиграно 5 меѓусебни натпревари со резулати: 3:0, 2:2, 2:2, 2:2 и 1:1.

Можда би рекол дека е и паметна варијанта да се одигра гг3+ ако се земи предвид нивната историја, Васалундс прима во просек по еден гол на натпревар сезонава.

Сепак, одам на варијанта 4+ конечно.

Член од
25 јануари 2010
Мислења
62
Поени од реакции
15
FC Rukh Lviv - Shakhtar Donetsk 2-2 & 4+ @2.25

Шахтјор ќе постигне најмалку 4 гола на овој натпревар. Претседател на Рух - Григориј Козловски незадоволен од работата на главниот тренер на тимот, по овој натпревар ќе му врачи отказ. Играчите намерно сакаат да го загубат овој натпревар. 8 играчи на главниот состав вчера беа префрлени во резервниот состав. Рух влезе само во Премиер лигата оваа сезона и ce многу слаб тим. Сега да ги споредиме сите факти.
1) Шахтјор е најсилниот тим во Украина, кој ремизираше во последното коло и загуби бодови. Денес тие ќе се борат за позитивен резултат 90 минути од натпреварот.
2) Рух е најслабиот тим во шампионатот, кој оваа сезона стигна во Премиер лигата.
3) Претседателот на тимот и главниот тренер имаат несогласувања, по овој натпревар тренерот многу вероватно ќе го напушти тимот.
4) Самите играчи сакаат да го загубат овој натпревар со цел да го сменат стручниот штаб
5) Рух има најслаба одбрана во целиот шампионат

Среќно

Последно уредено:

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.045
Поени од реакции
2.135
FC Rukh Lviv - Shakhtar Donetsk 2-2 & 4+ @2.25

Шахтјор ќе постигне најмалку 4 гола на овој натпревар. Претседател на Рух - Григориј Козловски незадоволен од работата на главниот тренер на тимот, по овој натпревар ќе му врачи отказ. Играчите намерно сакаат да го загубат овој натпревар. 8 играчи на главниот состав вчера беа префрлени во резервниот состав. Рух влезе само во Премиер лигата оваа сезона и ce многу слаб тим. Сега да ги споредиме сите факти.
1) Шахтјор е најсилниот тим во Украина, кој ремизираше во последното коло и загуби бодови. Денес тие ќе се борат за позитивен резултат 90 минути од натпреварот.
2) Рух е најслабиот тим во шампионатот, кој оваа сезона стигна во Премиер лигата.
3) Претседателот на тимот и главниот тренер имаат несогласувања, по овој натпревар тренерот многу вероватно ќе го напушти тимот.
4) Самите играчи сакаат да го загубат овој натпревар со цел да го сменат стручниот штаб
5) Рух има најслаба одбрана во целиот шампионат

Среќно

Ja gledas utakmicava?
Mene ne mi izgleda ni najmalce na taka kako sto imas pisano, a “analizava” ti e preubedliva za da se izigra tipot.
Ja izigrav samo 4+ na single, a planirav da go izigram tipot sto go imas predlozeno i toa na golem vlog, pa smeniv 4+ za 100€.

Ama... aj mozda u 2ro poluvreme ke
odlucat deka sakat da izgubat :pos:

BF1A4254-95D2-4027-9C55-D29EFEDB65F6.png

Член од
25 јануари 2010
Мислења
62
Поени од реакции
15
Ja gledas utakmicava?
Mene ne mi izgleda ni najmalce na taka kako sto imas pisano, a “analizava” ti e preubedliva za da se izigra tipot.
Ja izigrav samo 4+ na single, a planirav da go izigram tipot sto go imas predlozeno i toa na golem vlog, pa smeniv 4+ za 100€.

Ama... aj mozda u 2ro poluvreme ke
odlucat deka sakat da izgubat :pos:

Прегледај го приврзокот 267762
Ја гледам , сосема спротивно од она што го очекував од шахтјор

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.941
Поени од реакции
7.052
Нижни - Химки хендикеп 2 9.5
Химки и во оваа сезона влегува како екипа со јак ростер, иако нема да игра Швед, имаат многу квалитетни играчи како Бертанс, Тима, Јеребко, американците под кош Букер и Монро, и они без проблем ќе го понесат товарот во ВТБ. За разлика од нив, Нижњи кој го нема тренерот од ланската сезона што форсираше ран енд ган игра, и останаа само на двајца странци, има намалени очекувања за сезонава, сите други играчи се потпросечни домашни кошаркари и нема што да бараат против фаворити според мене.
Многу јаки потпросечниве. А ја пишав 5.5- хен на полувреме за Химки.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Кај и да е ќе пропадне темава, генерали пак навалија :rolleyes:

Кој ве тера да препишувате, кој курац има да цитирате ако не излезе типот? Промашен тип не значи лош тип.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom