Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
1 февруари 2009
Мислења
681
Поени од реакции
188
Не дека само информации има кладилницата ... коа ќе земеш в предвид дека коефициентите имаат негативна очекувана вредност и коа ќе земеш предвид дека ние како играчи не сме секогаш информирани 100% за тактиката, очекувањата од мечот на екипите, и згора на тоа многу често местат, некад играч, некад цел тим, некад клубовите (денес Сампдорија на пример), некад кладилницата и на крајот среќата ако денес била против нас доаѓаме до заклучок дека 99.99% од кладилничарите на долг рок ќе бидат во дебел минус.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Aко бираш утакмици кои малтене почнуваат со исто време...

Што правиме кога сакам да го играм Арсенал кој игра во 16:00, и Атлетико Мадрид кој игра во 22:00, на исто ливче?
Ова функционира само ако играш сингл натпревари.

Само тогаш, може да се натртиш со гол газ ако тимот кој си го играл, добие црвен картон.

Пак ке речам, со кладилнициве не се излегува на крај, поинформирани се.

Во право си, а тука би додал и освен што се поинформирани туку и понекогаш диркетно учествуваат во креирање на исходот на мечот. Да не речам и они можат да местат.
--- надополнето: 3 ноември 2013 во 20:09 ---
Зашто е прекината Леванте ? Пак нешто со струја или ?

Член од
25 март 2012
Мислења
508
Поени од реакции
130
Malmo 1&3+!
Goteborg 1t12+!
Maribor 1&3+!
Dep Lacoruna 1&t12+!
Rosenborg 1&t12+!
Bayern M tim1+!
Koef 32+ uplata 100den.
Ps..nikako da se odlucam za 4 para kako najizgledni,i gi pustiv onaka,da se prati nesto.
Dep Pasto 1!
Penarol 1!
Indianapolis 2!
Tigre 1!
Brooklyn 2!
Miami 1!
Koef 14+ uplata 500den.
Ova planiram za vecerva

Sent from my HTC One using Tapatalk

Samo Maribor i Bayern M,a bas dobro pocnaa..steta.
Za vecer ova
Seatle H1!
Brooklyn H2!
Dep Pasto 1!
Minesota 1(nhl) 1!
Koef 10+ uplata 300den

Sent from my HTC One using Tapatalk

Член од
1 февруари 2009
Мислења
681
Поени од реакции
188
Во право си, а тука би додал и освен што се поинформирани туку и понекогаш диркетно учествуваат во креирање на исходот на мечот. Да не речам и они можат да местат.
Речи слободно дека они во голема мера го креираат редолседот на табелите во многу лиги. Коа ќе видиш и ние сме за ќутек. Зашто ја играме Сампдорија? Нит има амбиции за Европа нит па може да испадне(на таква стара екипа секој ќе и пушти на крај неколку утакмици да се спаси), а и да испадне големо чудо...као КПР шо испадна од премиер лига. Кој знае тој газдата колку пари зел од кладилница.

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
вчера и денеска ниеден x у Италија :eek:
може Рома вечерва да се брка за 2-3000 ден

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.219
Поени од реакции
18.358
Речи слободно дека они во голема мера го креираат редолседот на табелите во многу лиги. Коа ќе видиш и ние сме за ќутек. Зашто ја играме Сампдорија? Нит има амбиции за Европа нит па може да испадне(на таква стара екипа секој ќе и пушти на крај неколку утакмици да се спаси), а и да испадне големо чудо...као КПР шо испадна од премиер лига. Кој знае тој газдата колку пари зел од кладилница.
Пријателе гледам дека те изнервирала Сампдорија ама од преги тропна триста глупости. Ти стигаш до заклучокот дека Сампдорија е наместена само затоа што си ја играл и си ја промашил. Всушност немаш појма од ситуациите во клубовите во Италија, немаш појма дека денеска навивачите ќе ги стрелаа играчите за малку заради поразот и тренерот заедно со нив. Исто така тренерот е пред смена сега или после наредниот натпревар.
Болдот сепак ти е врв. Ај ти се молам објасни ми тогаш како Сампдорија испадна во 2010/2011? Та нели не требало да дозволат, стара екипа била. Заклучок на денот ти е ова.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Секако дека кладилниците се тие кои се во предност, ако не би биле нема сите газди на кладилници да имат по 2 куќи 3-4 стана и огромни вили со импресивен возен парк , нели :)

Дека можеш да ги победиш на долго , тешко. Дека можеш да вадиш некој денар колку да покриваш сметки и сл, можеш.

Не можеш да очекуваш да живееш од кладилница. Многу пробале , ретко кој успеал. И тој шо успеал, не траело многу.

Едноставно е , не ја сфаќајте премногу сериозно. Не шибајте големи суми на пари кои ви требат , а лесно може да ги загубите. Целта е да играте полека , стрпливо и паметно. Пример дневно да вадите 300 денари од спортска е доста. А за тоа не треба многу уплата и многу време губење. Полека , полека ќе градите банка, а со тоа може да го зголемите и влогот, откако ќе имате повеќе пари за играње.

Мене , сега за сега , ова ми функционира. Не правам милиони , ама има колку да се истера месецот со некој помал луксуз.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Тоа е најголемиот придонес кон темава на кој што можеше да се сетиш во моментов?
Па заврши викендов нема ваљда сега типови да се постираат, ама на темава почнаа муабети за местени утакмици, за не наместени утакмици, и разни други неконструктивни муабети.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.861
Поени од реакции
67.372
Па заврши викендов нема ваљда сега типови да се постираат, ама на темава почнаа муабети за местени утакмици, за не наместени утакмици, и разни други неконструктивни муабети.

Кој дел не ти е јасен, искрено?

Кладилница- Генерална дискусија...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас лично знам чоек кој живее од кладилници ама дневно е преку 300.000 влог во сите кладилници..само Битолчаните го знаат во овој форум и сите ќе се сложат со тоа..едноставно човекот е махер..нема кој знае колку информации но прати по страните и игра многу логички со огромни суми и скоро секогаш е ќар вклучувајќи и вчера каде ја одигра Браунвајнг со Леверкузен 1 на 7.25 коефициент со 7.000 денари на повеќе ливчиња..и скоро секогаш на огромен влог ги игра Баерн и Барселона веќе со години и нема промаш ...

Знам уште еден овај постар чоек страствен фан на Манчестер Јунајтед и веќе многу години на секој натпревар на Манчестер Јунајтед во Премиер Лигата кога игра на Олд Трафорд е влог по 1000 евра каде ги распределва по кладилниците(бидејќи една кладилница во Битола е невозможно да ти прими толку пари) и е во голем голем плус освен ако не си ги потрошил парите на нешто..знаејќи дека Ѓаволите од 19 натпревари 14 победи во просек му беа секоја година

L

Löwe

Гостин
Да се надоврзам за Баерн. Трагедијата да е уште поголема, на крајот Баерн шутираја 2 слободни. Кретенот го промашува едното. И одма после тоа завршува утакмицата. Па како да не полудиш бе.. Ги чекаш за 100+ евра, и на 30 разлика на почеток од 4та четвртина почнуваш да ги планираш парите за кретените да те изјебат прописно. Па барем да беше 4-5-6 поени разликата испод хендикепот ај ама вака ли бе?
Некни така ми се дешава со Ѕвезда - Пао. + 3 водат Пао и на 10 секунди пред крај погаѓаат 3ка Ѕвезда за продолженија (а претходно Пао на +2 шутираја 2 слободни од кои едното нормално го промашија.) Пао има цели 10 секунди за да ја реши утакмицата во регуларен дел, прават некоја глупа акција и едвај упатуваат удар кој нормално не влезе. Потоа за во продолженијата нормално Пао да си тепа.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Да се надоврзам за Баерн. Трагедијата да е уште поголема, на крајот Баерн шутираја 2 слободни. Кретенот го промашува едното. И одма после тоа завршува утакмицата. Па како да не полудиш бе.. Ги чекаш за 100+ евра, и на 30 разлика на почеток од 4та четвртина почнуваш да ги планираш парите за кретените да те изјебат прописно. Па барем да беше 4-5-6 поени разликата испод хендикепот ај ама вака ли бе?
Некни така ми се дешава со Ѕвезда - Пао. + 3 водат Пао и на 10 секунди пред крај погаѓаат 3ка Ѕвезда за продолженија (а претходно Пао на +2 шутираја 2 слободни од кои едното нормално го промашија.) Пао има цели 10 секунди за да ја реши утакмицата во регуларен дел, прават некоја глупа акција и едвај упатуваат удар кој нормално не влезе. Потоа за во продолженијата нормално Пао да си тепа.
Кошарките се трагедии другар..јас пола живот на нив ги имам оставено посебно со ретардираните екипи од НБА каде не се знае кој јади кој пие..секој секого можи да победи таму и на некој ѓуптин ќе му тргни шутот и оди разберисе подоцна..

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.219
Поени од реакции
18.358
А ти нешо паметен ми глумиш? Викаш ако мене ме бутнала Сампдорија ја тоа субјективно тврдам дека била наместена? Отвори очи бе тенџере едно. Ме заболе мене курац за талон од кладилница уплатен на 50ден на него наредени 10 утакмици.
Полека малку. Убаво ти напишав јас, не се враќа така. Не ти глумам воопшто паметен затоа што не ме интересира мене што и како си паднал, само денеска напна на Сампдорија наместена и наместена била. И уште имаш лице да велиш дека не го тврдиш тоа субјективно. Од небото ти се гледа субјективноста и нервозата, не за џабе во 3-4 поста напиша за нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom