Кинеските моторчиња

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Цацко ти ли си бе?
не брат му сум... вечи фико:pos2:

--- надополнето ---

Според мене не се исплати види временски услови есен, само еден месец активно можи да се вози....
кажи ми нешто... чисто од љуботиство ме интересира... дали мислиш дека мотор се вози исклучиво на по високи температури (над 30 минимум) и само кога сонце грее? чисто ме интересира твое мислење...

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Нема веза муабетов дека моторот се возил само еден месец, ќе го запалиш во мај па до Октомври може да се тера е сега има периоди кога некогаш е ладно па одмараш најнормално тоа... но ако имаш опрема кацига, ракавици... и ред др работи немаш проблем ако е ладно :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
многу јасно... и не мораш да имаш специјална опрема за кога ти е по свежо... ќе си земеш обичен шушкавец, фармерки, патики и кацигата... се ова ти е доволно да можеш да возиш до 7-8 степени кога е надвор... само да не врне... тоа на нерви ми иде кога врне...

Член од
20 мај 2009
Мислења
10
Поени од реакции
3
Бидејки сум нов на форумот и многу ми се допадна јас само би ги изнесол своите импресии од мојот BAOTIAN за кој пишува дека има 2.66 KW и ништо повеке не знам за него, кој го купив половен со поминати 1800 км за 9 месеци,бил сервисиран на 500 км и на денот пред да го купам(значи на 1800).Е сега,за нецели 2 години поминав 15000 км,значи сега има 16800 км,и за цело тоа време ми сменаа каиш,филтер и ролни на 7000 км и на 14000 км,а масло ми менуваат на секои 1500 км,и да не заборавам 2 сијалички од кои на едната само долгото е расипано.Не дека немав пари да купам поскап туку заради тоа што ми беше прв скутер,па така едноставно сакав да пробам како изгледа да се возам со скутер(а никогаш не сум сакал),морам да кажам(иако некои нема да веруваат а и самиот сервисер вели дека мојот скутер е изрод)дека оди 70 км на час,без никакви додатоци на него,едноставно како што е купен од продавница бидејки од тој што го купив е мој комшија да не испадне дека тој го преправал.
Најдолги патеки што сум ги одел без одмор се 40 км.
Значи да заклучам дека сум презадоволен од кинезот.
Све останува исто како ова горе напишаното,само да дополнам дека сега се 24500 км поминати,па планирам на 25000 да менам каиш и ролни и ништо друго:wink:
Ова го пишувам за оние скептиците за кинески моторчиња.:vozbud:

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
да си жив и здрав за муабетов....

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Абе како може човек да купи кинески мотор тогаш тој или има многу пари за фрлање или има малку памет мислам helloooo :tapp: да си ги изгориш 1000 евра и тоа на кредит ххехехехехехе :pos2: и пак да кажеш абе добар е. :uvo:
јас мојата веспа ја купив 950 евра. Баотиан 125 сс па досеа имам поминато 22 000 км и нема паднато дефек. Ако се погоди нема врска дали е кинеска или каква е, а ако не се погоди и Априлиа да е шо се вика зборот ќе се расипи.

Член од
29 јуни 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Jas iam Jonway 80cc i zakon e .. Vozdushno ladenje, sportski filter malossi, i mu neam nisto smeneto osven na 300 km so mu napraiv remont, klip,cilindar.. (znam deka remont se prai koga ke crkne) ama bidejki bese taka slab po ugornici.. Sea e top.. iam pominato 5100 km od lani mi e inace motorot.. Zakon e, prezadovolen sum, 4 takten.. Mu stavam Sintetichko ulje CHAMPION nemam komentar.. top. Se imam trkano so 2 takten aprilia sr 50 cc moze da zamislite deka i vo start go pominav ne pak ponatamu.. inace drugarce mi e toj so aprilijata :D (malku e razocaran oti mu begam ama toa e) Aprilia ima toj de :) Drugo e koga ke te prasa nekoj kakov motor imas ili koa ke te vide.. :) :) Pozdrav

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Jas iam Jonway 80cc i zakon e .. Vozdushno ladenje, sportski filter malossi, i mu neam nisto smeneto osven na 300 km so mu napraiv remont, klip,cilindar.. (znam deka remont se prai koga ke crkne) ama bidejki bese taka slab po ugornici.. Sea e top.. iam pominato 5100 km od lani mi e inace motorot.. Zakon e, prezadovolen sum, 4 takten.. Mu stavam Sintetichko ulje CHAMPION nemam komentar.. top. Se imam trkano so 2 takten aprilia sr 50 cc moze da zamislite deka i vo start go pominav ne pak ponatamu.. inace drugarce mi e toj so aprilijata :D (malku e razocaran oti mu begam ama toa e) Aprilia ima toj de :) Drugo e koga ke te prasa nekoj kakov motor imas ili koa ke te vide.. :) :) Pozdrav
Епа и он да ја напраи априлиата 80-ка нема да го видиш уште од старт :pos2:

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.413
Поени од реакции
2.547
Ја не би купил

Член од
29 јуни 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
abe ok toa , ama ja ne bi dal 2600 evra za motor od 50 cc taka da kakov saka neka e .. a sum prezadovolen od ova nogu malce trosok i litam kaj sakam :) Demek china bilo neznam ova ona , 70 % vozat china u cel svet ali aj..

--- надополнето ---

inaku motorot me koshtashe 550 evra plus remont 50 evra (klip,cilindar) = 600 evra, starite delovi sto ne se koristeni fabrickite mi stoat.. Dolga i siroka brat, treba da dojdes ako tolku mislis deka ne e dobra vespata i da probas. Dolga i siroka e temava .

Член од
5 август 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
ekstra drugar

Јас прашав дали некој има или слушнал нешто за моторов, дали е добар и како се покажал. Инаку секој за кинески мотор би рекол дека не чинит.
top si e :vozbud: toj sto zbori za yamahata e bos muabet za deca ja go imam lingkenot i ekstra si e glavniot serviser igor od sk go ima i toj garantira deka so nego mozes i do 100 000 kilometri da pomines neznam sto saka nekoj za 600 evra a da mu ide 150 km licno so kola me imaat mereno i toa na zaobikolnicata na raven pat pozz

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
cekaj malku... ti imash LINGKEN? taka svativ ili nekako mi se izvrteni zborovite vo tvojot post? a?

Член од
23 ноември 2009
Мислења
13
Поени од реакции
2
jas imam baotian 50cc 4t, sto mozam da mu napravam za da odi poveke,sega ne ide poise od 55-60?

Kajgana Shop

На врв Bottom