Кинеските моторчиња

Член од
20 мај 2009
Мислења
10
Поени од реакции
3
Дали сум слушнал?
Речиси сите мои другари имат кинески мотори па ни еден не сум слушнал да се пофали филтерите по земјата им паѓат у сред вожња :pos:.. ич не се квалитетни.

Подобро купи си Aprilia,Gilera,Derby,Honda,Yamaha.. на старо отколку некој кинез на ново :)
Но сепак и парите се во прашање.. кинеските се доста поефтини така да ако не ти се дават пари..
1.Значи сепак си слушнал од некого.
2.Ако не си го прочитал мојот пост погоре да ти кажам дека не ми беа проблем парите,можев да купам и поскап од твојата Aprilia што толку многу ја фалиш,ама како што кажав поминав скоро 17000 km и не знам зошто би купувал друг кога и овај добро ми служи,и јас тука не се натпреварувам кој е подобар туку ги изнесов моите импресии за Baotian т.е.кинезот кој јас го поседувам,а тоа и беше темата.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
1.Значи сепак си слушнал од некого.
2.Ако не си го прочитал мојот пост погоре да ти кажам дека не ми беа проблем парите,можев да купам и поскап од твојата Aprilia што толку многу ја фалиш,ама како што кажав поминав скоро 17000 km и не знам зошто би купувал друг кога и овај добро ми служи,и јас тука не се натпреварувам кој е подобар туку ги изнесов моите импресии за Baotian т.е.кинезот кој јас го поседувам,а тоа и беше темата.
Се возевме со другарот и ми свири и вика застани ми го нема филтерот ми паднал да се вратиме да го најдеме :pos: што значи не сум слушнал :smir:
Инаку си немал дефеци досега на твојот мотор со поминат 17.000?
Алал да ти е да си го возиш до 170.000 тогаш :smir:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Се возевме со другарот и ми свири и вика застани ми го нема филтерот ми паднал да се вратиме да го најдеме :pos: што значи не сум слушнал :smir:
Инаку си немал дефеци досега на твојот мотор со поминат 17.000?
Алал да ти е да си го возиш до 170.000 тогаш :smir:
ти си немал дефект? А си видел некој цел ден да пали Јамаха ендуро и никако да го запали? Па на крај се најде некој паметен да му даде совет од типот види свекичката да не не чини... за на крај да излезе дека некаде свекичката испаднала. Тоа е до квалитетот на Јамаха моторите според погорниот муабет... А такви ситуации батето имаше еден куп, какви се мотори не уништи.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Што мислите за скутерчево? Колку ќе трае и се исплати ли за парите?

http://hamachi.mk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=93&category_id=19&option=com_virtuemart&Itemid=427
Кинеските гомца не траат многу ... не нудат квалитет ... а колку ќе трае е релативно, зависи од многу фактори, зависи како ќе го одржуваш и како ќе го возиш

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
како на мојот кинез може да препознам дали му е изваден граничникот зборам за 50 ка кажете некоја причина.

JerryMK

Sexy Girls in your town for night
Член од
5 мај 2009
Мислења
259
Поени од реакции
12
ednostavno ako ima granicnik trokira na 45kmh na pravo ako nema si odi normalno ili na lldunica ako trokira (ide zvuk na grebenje od prednoto trkalo ) i sporo kacuva onda ima e sea zavisi na kakov model na mojot edna zica koja se naoga od desnata strana na motorot se gleda ako e stavena znaci treba da ja izvadis :D

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
ednostavno ako ima granicnik trokira na 45kmh na pravo ako nema si odi normalno ili na lldunica ako trokira (ide zvuk na grebenje od prednoto trkalo ) i sporo kacuva onda ima e sea zavisi na kakov model na mojot edna zica koja se naoga od desnata strana na motorot se gleda ako e stavena znaci treba da ja izvadis :D
каде поточно се наога таа жица кажи за да видам стави ако моозе и силика фала ти

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Јас имам априлиа 3 години а немам сменето ниту еден дел, а вчера со двајца ја качив 80 но затоа платив 2.500 евра :)
Така да ова не ти држи вода дека априлиите траат по една сезона и ремонт добро се случува има исклучоци ама не е тоа тоа..
Инаку за тие пари што се продааваат добри се и кинезите не се лоши посебно тие по 150 кубика :)
уаууууууу... со АПРИЛИЈА СИ КАЧИЛ 80 СО ДВАЈЦА? уаууууу какво чудо...
јас со мојот кинез знен 150-ка со двајца возев 120...
бајдвеј, јас имам 150 кила и бааги сигурен сум дека горе доле тежам како вие двајца на априлијата:pos2:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
уаууууууу... со АПРИЛИЈА СИ КАЧИЛ 80 СО ДВАЈЦА? уаууууу какво чудо...
јас со мојот кинез знен 150-ка со двајца возев 120...
бајдвеј, јас имам 150 кила и бааги сигурен сум дека горе доле тежам како вие двајца на априлијата:pos2:
Цацко ти ли си бе?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
S

smart ass

Гостин
Според мене не се исплати види временски услови есен, само еден месец активно можи да се вози....

Сега тек почна летото бе бучио:pos2::pos2:

Кај го најде тој еден месец жити се..

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Сега тек почна летото бе бучио:pos2::pos2:

Кај го најде тој еден месец жити се..
Надвор на лето ти личи? Цел ден се шетам со вентијага....

S

smart ass

Гостин
Ама таман тoа...туку

Летото на северната хемисфера на планетата Земја почнува денеска, 21 јуни во 13.28 часот по средноевропско време. Летото е најдолго годишно време и трае 93 дена, 15 часа и 41 минута
И каде сега еден месец го најде:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom