BAOTIANКој модел е мора на налепниците на него или во сообраќајна да пишуе ај види па пиши
BT49QT-7
2006 год
2.61 KW(KS) моја грешка,не било 2.66
49 cm3
95 kg
BAOTIANКој модел е мора на налепниците на него или во сообраќајна да пишуе ај види па пиши
Дали тоа го кажуваш од искуство,или само си слушнал од некого.За кинеските моторчиња можам да кажам само еден збор- КАТАСТРОФА!
Тебе можеби навистина ти се погодило, има и такви случаеви. Ама факт е дека повеќето имаат проблеми.Дали тоа го кажуваш од искуство,или само си слушнал од некого.
Изгледа слушнал од некого... Исто ти е како да споредуваш магаре (кинески мотор) и коњ (италјански мотор).Дали тоа го кажуваш од искуство,или само си слушнал од некого.
Е со ова потполно се сложувам,и сега некој ке рече коњ си е коњ,а и самиот знае дека тоа ке го каже од инает.А јас би подвлекол дека на некои скутери се плаќа само името а не и квалитетот со тоа сто ке го платат.Некои тоа би го искоментирале и како магаре во лавовска кожа.Изгледа слушнал од некого... Исто ти е како да споредуваш магаре (кинески мотор) и коњ (италјански мотор).
Има огромна разлика да јаваш коњ и магаре. Но, со оглед дека магарето може да биде и до 4 пати поефтино од коњот, а да ти ја брка истата работа (ИСКЛУЧОК Е ТРКАЊЕ) не гледам зошто би дал 4 магариња за 1 коњ
Дали сум слушнал?Дали тоа го кажуваш од искуство,или само си слушнал од некого.
Трансформерс се кинезиве хехеДали сум слушнал?
Речиси сите мои другари имат кинески мотори па ни еден не сум слушнал да се пофали филтерите по земјата им паѓат у сред вожња .. ич не се квалитетни.. подобро купи си Aprilia,Gilera,Derby,Honda,Yamaha.. на старо отколку некој кинез на ново
Јас имам априлиа 3 години а немам сменето ниту еден дел, а вчера со двајца ја качив 80 но затоа платив 2.500 евраТрансформерс се кинезиве хехе
Малце ја претеравте сега ама ај, не се толку лоши кинезите. Априлиите демек не се расипуваат, еден другар имаше априлиа 1 сезона не му издржа, ремонт ја правеше цела. А за цената која ќе ја купиш априлијата ќе земеш 3 кинези и ќе ти останат пари за регистрација
Ај сеа да ти кажам три збора од многу поискусни и од мене и тебе и пола форум заедно :wink:Дали сум слушнал?
Речиси сите мои другари имат кинески мотори па ни еден не сум слушнал да се пофали филтерите по земјата им паѓат у сред вожња .. ич не се квалитетни.
Подобро купи си Aprilia,Gilera,Derby,Honda,Yamaha.. на старо отколку некој кинез на ново
Но сепак и парите се во прашање.. кинеските се доста поефтини така да ако не ти се дават пари..
доаѓаме до фантастичниот заклучок декаРечиси сите мои другари имат кинески мотори па ни еден не сум слушнал да се пофали филтерите по земјата им паѓат у сред вожња
ич не се квалитетни.
Вози ја без двотактол, без вода во ладилнк, без филтер за воздух, малтретирај ја, не менувај каиши и ролни па јави ми колку е издржлива машината.Јас имам априлиа 3 години а немам сменето ниту еден дел, а вчера со двајца ја качив 80 но затоа платив 2.500 евра
Ја возам со вода во ладилник, менувам редовно двотактол а каиши и ролни сеуште немам сменето.. имам ли потреба да ги сменам?Вози ја без двотактол, без вода во ладилнк, без филтер за воздух, малтретирај ја, не менувај каиши и ролни па јави ми колку е издржлива машината.
Зависи колку имаш поминато... се менуваат на 4.000-5.000 км ми се чини.Ја возам со вода во ладилник, менувам редовно двотактол а каиши и ролни сеуште немам сменето.. имам ли потреба да ги сменам?
Сменето е се и ролни и каиш.. тоа на сервис кога го носев е завршенo сега ми текна.. ми се чини дека на 5.000 километри ги сменија во сервисот на Априлиа.Зависи колку имаш поминато... се менуваат на 4.000-5.000 км ми се чини.