Кинеските моторчиња

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
За кинеските моторчиња можам да кажам само еден збор- КАТАСТРОФА!

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Дали тоа го кажуваш од искуство,или само си слушнал од некого.
Тебе можеби навистина ти се погодило, има и такви случаеви. Ама факт е дека повеќето имаат проблеми.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Изгледа слушнал од некого... Исто ти е како да споредуваш магаре (кинески мотор) и коњ (италјански мотор).

Има огромна разлика да јаваш коњ и магаре. Но, со оглед дека магарето може да биде и до 4 пати поефтино од коњот, а да ти ја брка истата работа (ИСКЛУЧОК Е ТРКАЊЕ) не гледам зошто би дал 4 магариња за 1 коњ :toe:

Член од
20 мај 2009
Мислења
10
Поени од реакции
3
Изгледа слушнал од некого... Исто ти е како да споредуваш магаре (кинески мотор) и коњ (италјански мотор).

Има огромна разлика да јаваш коњ и магаре. Но, со оглед дека магарето може да биде и до 4 пати поефтино од коњот, а да ти ја брка истата работа (ИСКЛУЧОК Е ТРКАЊЕ) не гледам зошто би дал 4 магариња за 1 коњ :toe:
Е со ова потполно се сложувам,и сега некој ке рече коњ си е коњ,а и самиот знае дека тоа ке го каже од инает.А јас би подвлекол дека на некои скутери се плаќа само името а не и квалитетот со тоа сто ке го платат.Некои тоа би го искоментирале и како магаре во лавовска кожа.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Абе за тие пари бркаат ептен работа ... бајдвеј и ја иам таков ама не баотиан туку лигбен полош е од баотианот помали бандажи има поефтина изработка нема заден диск би требало твојот да има ... и мојот има доста поминато км незнам точно колку :nesvest:

еве го гомцето мое

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Дали сум слушнал?
Речиси сите мои другари имат кинески мотори па ни еден не сум слушнал да се пофали филтерите по земјата им паѓат у сред вожња :pos:.. ич не се квалитетни.

Подобро купи си Aprilia,Gilera,Derby,Honda,Yamaha.. на старо отколку некој кинез на ново :)
Но сепак и парите се во прашање.. кинеските се доста поефтини така да ако не ти се дават пари..

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Дали сум слушнал?
Речиси сите мои другари имат кинески мотори па ни еден не сум слушнал да се пофали филтерите по земјата им паѓат у сред вожња :pos:.. ич не се квалитетни.. подобро купи си Aprilia,Gilera,Derby,Honda,Yamaha.. на старо отколку некој кинез на ново :)
Трансформерс се кинезиве хехе

Малце ја претеравте сега ама ај, не се толку лоши кинезите. Априлиите демек не се расипуваат, еден другар имаше априлиа 1 сезона не му издржа, ремонт ја правеше цела. А за цената која ќе ја купиш априлијата ќе земеш 3 кинези и ќе ти останат пари за регистрација

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Трансформерс се кинезиве хехе

Малце ја претеравте сега ама ај, не се толку лоши кинезите. Априлиите демек не се расипуваат, еден другар имаше априлиа 1 сезона не му издржа, ремонт ја правеше цела. А за цената која ќе ја купиш априлијата ќе земеш 3 кинези и ќе ти останат пари за регистрација
Јас имам априлиа 3 години а немам сменето ниту еден дел, а вчера со двајца ја качив 80 но затоа платив 2.500 евра :)
Така да ова не ти држи вода дека априлиите траат по една сезона и ремонт добро се случува има исклучоци ама не е тоа тоа..
Инаку за тие пари што се продааваат добри се и кинезите не се лоши посебно тие по 150 кубика :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Дали сум слушнал?
Речиси сите мои другари имат кинески мотори па ни еден не сум слушнал да се пофали филтерите по земјата им паѓат у сред вожња :pos:.. ич не се квалитетни.

Подобро купи си Aprilia,Gilera,Derby,Honda,Yamaha.. на старо отколку некој кинез на ново :)
Но сепак и парите се во прашање.. кинеските се доста поефтини така да ако не ти се дават пари..
Ај сеа да ти кажам три збора од многу поискусни и од мене и тебе и пола форум заедно :wink:
Сите постари луѓе кои возат МОТОРИ, зборам Пан Европа, Голдвинг итн итн...(15-16000++ евра од мотор) кажуваат дека во денешно време нема лош мотор-скутер-чопер туку само лоши луѓе :wink: Ете ги и они си возат за по дома :pos: кинезчиња. Тоа значи дека за доовде до онде кинез 50-125 кубика врши работа. Пали вози.
Ја ко страсен кинезскутериста :) сакам да ве прашам нешо. Абе како не ве нервира оноа зуењето на Априлиа?

:S

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Сите дечишта купија скутери. А од одржување знаат како да турат бензин. Ништо повеќе. Па кога ке почнат да
Речиси сите мои другари имат кинески мотори па ни еден не сум слушнал да се пофали филтерите по земјата им паѓат у сред вожња :pos:
доаѓаме до фантастичниот заклучок дека
ич не се квалитетни.

Јас имам априлиа 3 години а немам сменето ниту еден дел, а вчера со двајца ја качив 80 но затоа платив 2.500 евра :)
Вози ја без двотактол, без вода во ладилнк, без филтер за воздух, малтретирај ја, не менувај каиши и ролни па јави ми колку е издржлива машината.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Вози ја без двотактол, без вода во ладилнк, без филтер за воздух, малтретирај ја, не менувај каиши и ролни па јави ми колку е издржлива машината.
Ја возам со вода во ладилник, менувам редовно двотактол а каиши и ролни сеуште немам сменето.. имам ли потреба да ги сменам?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ја возам со вода во ладилник, менувам редовно двотактол а каиши и ролни сеуште немам сменето.. имам ли потреба да ги сменам?
Зависи колку имаш поминато... се менуваат на 4.000-5.000 км ми се чини.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Зависи колку имаш поминато... се менуваат на 4.000-5.000 км ми се чини.
Сменето е се и ролни и каиш.. тоа на сервис кога го носев е завршенo сега ми текна..:) ми се чини дека на 5.000 километри ги сменија во сервисот на Априлиа.
Инаку за клипот погоре и мене не ми се допага Giannelli ауспухот, фабричкиот си е најдобар:).

Kajgana Shop

На врв Bottom