Кајгана психолог

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
ај ок, со вас нема делење колач глеам ја, плачковци сте, сте избришале два поста кај шо ви го спуштам на коректен начин...

затоа вие бидете се психолози, ја не ви се мешам...а јас ке ви бидам и на двајцата психијатар, фер поделба, оваа тема си е ваша ...договорено

geeks:pos2:
Еден пост ти е избришан.
И избришан е само затоа што е оф топик.
Не си ласкај дека има било каква друга причина позади тоа.

А, ако сакаш да дадеш совет за некој од постоечките проблеми на темава, повели.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Преголема самодоверба имам што ќе да е проблемот?

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Обично, како некое генерално правило, вишок самодоверба е проблем, особено иритирачки за околината.

Но, не може да знаеме за што сатнува збор кај тебе, затоа што не ни даде никаков увид.
Анамнеза е сепак неопходна. Добри сме, али мисли уште не читаме. Барем не од една реченица.

Затоа, отвори си го срците, предај ни ги болките и маките...ние ќе ги поправиме и ќе ти олесниме.
И ќе бидеш ко нов:pipi:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
За тебе, проблемот од ова, може да биде како што кажа Ада, околината, која може да те доживее како препотентен. Инаку, со самодовербата, многу порти ти се отворени, а исто така можеш да развиеш чувство на сакање на себеси, што е многу убава работа. Но, во рамките на нормалата. Немој да си дозволуваш, самодовербата да ти прерасне во ароганција, побивање на фактички состојби само затоа што не можеш да поднесеш нечиј успех и различни ставови од твоите. И ќе биде се во ред :back:

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Имам еден мал проблем:
Не знам да попуштам и кога ќе видам дека некој ме користи одма му правам далавера и отиде човекот у пм
Кажете дали сум во право или треба да замижам???

M

marsovka

Гостин
Имам еден мал проблем:
Не знам да попуштам и кога ќе видам дека некој ме користи одма му правам далавера и отиде човекот у пм
Кажете дали сум во право или треба да замижам???
Опростена навреда е отворена покана за други,затоа марсовче те советува првин размисли убаво дали навистина те користат ако е така мавни најако што можеш направи пример од нив,за да никој после нив да не се осмели да направи такво нешто

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.401
Интровертност во големи количини. Пробувам да се отворам во друштво но секогаш постои тој страв од неприфаќање во друштвото. Друго што забележав е дека кога сум само со еден/една бариерите се драстично помали. Тогаш си правиме сосема нормален муабет и полека тој „страв“ го губам. Знам дека некој ќе рече самодовербата е слаба. Но како да ја кренам?

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Не можам да одржам континуитет во нештата.

Не е дека губам интерес за нив, едноставно, по одредено време ги извршувам со намален интензитет или пак прекинувам целосно.

Дијагноза и лек :pipi:

M

marsovka

Гостин
Интровертност во големи количини. Пробувам да се отворам во друштво но секогаш постои тој страв од неприфаќање во друштвото. Друго што забележав е дека кога сум само со еден/една бариерите се драстично помали. Тогаш си правиме сосема нормален муабет и полека тој „страв“ го губам. Знам дека некој ќе рече самодовербата е слаба. Но како да ја кренам?
марсовче вели не е до самодовербата до луѓето е ,не може секој човек да ти прија,да не го ставам факторот тука дека менталитетот на народот е да му цркне козата на комшијата
Можеби потсвесно ги осеќаш луѓето дека се вакви или такви,еве јас таков проблем си имав се зависеше од луѓето околу мене ти не можеш да се отвориш на себична злонамерна селјачана,треба да се пазиш, слушај си ја интиуцијата
на форум преку ваков пост не може да се даде реална дијагноза и решение ако сакаш да збориме и да споделиме искуство пиши ми на мејлот мислам дека е јавен
мир и просперитет нека е со тебе

Не е дека губам интерес за нив, едноставно, по одредено време ги извршувам со намален интензитет или пак прекинувам целосно.

самотренинг секое сајбајле ќе си викаш јас морам јас морам или ќе си најдеш работа која ти е интересна исто како марсовче најде работа која му носи предизвици и учи нешто ново секој ден зависи што сакаш пиши што те интересира?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772

Дијагноза-близаци си во хороскоп... Лек...разновидна исхрана :wink:Не, се шегувам. Треба да имаш комбинација од повеќе активности кои ќе ги менуваш, така што немада ти е никогаш досадно.:back:

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Дијагноза-близаци си во хороскоп... Лек...разновидна исхрана :wink:Не, се шегувам. Треба да имаш комбинација од повеќе активности кои ќе ги менуваш, така што немада ти е никогаш досадно.:back:
Полн погодок :wink:

Нешто слично и јас мислев, ама си реков да се консултирам со стручни лица :pipi:

Фала ви, поздрав. :wink:

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Имам еден проблем. Понекогаш многу се нервирам за некои работи што нема потреба да се нервирам. А кога ќе разберам дека сум немал потреба да се нервирам за тоа, потоа се нервирам зошто сум се изнервирал за глупости.

M

marsovka

Гостин
Имам еден проблем. Понекогаш многу се нервирам за некои работи што нема потреба да се нервирам. А кога ќе разберам дека сум немал потреба да се нервирам за тоа, потоа се нервирам зошто сум се изнервирал за глупости.
1 у пубертет си хормони ти вријат
2 јога за почетници помага
3 може ваквата нервозата да е манифестација на некој проблем или ситуација кој те мачи подолго и поради немоќноста или големината на проблемот па бесот и гневот кој е создава поради ваквиот осет се манифестира како бесмислена нервоза,препорака да го решиш некако тој проблем или да разговараш со некого се разбира ако имаш таков проблем
4 искрено не знам каква ти е ситуацијата ова е најдоброто што можам да ти го дадам како совет

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Хах,ја го имав истиот проблем.
Посебно со тоа нервирањето отпосле,коа ќе сватам дека џабе сум се замарал.
Али не е нешто што тешко се решава.
Околу првиот проблем,пред да ти дојде нервозата,застани,изброј до десет,анализирај ја ситуацијата и размисли дали е тоа нешто доволно вредно за да се нервираш за него.
Ако е,тогаш нервирај се,но сепак,вложи труд да го решиш.
На тој начин,нема да се нервираш отпосле,бидејќи уште однапред си бил свесен дека тоа нешто вреди и дека си се обидел да излезеш на крај со него,имаш сатисфакција дека си се трудел.
Во другиот случај,кога ќе размислиш и анализираш,ако сватиш дека не е вредно да се замараш со него,тогаш едноставно остави го настрана,тргни го од својот живот и оди понатаму.
Со време ќе сватиш дека мноооогу малку работи во животот се доволно вредни за да се нервираш за нив и ќе почувствуваш вистински мир.

Па нема некој експресен начин за кревање самодоверба,освен оние вештачките,кои верувам дека не ги посакуваш.
Самодовербата доаѓа спонтано.
Седни и размислувај за тебе.
Во такви моменти,ти треба да бидеш фокусот на своите мисли,никој друг.
Анализирај ги своите вредности и недостатоци.
Верувам дека имаш многу од оние првите,но мораш да ги ставиш на преден план,за другите да успеат да ги видат.Кога ќе се случи тоа,лугето околу тебе ќе сватат колку вредиш,ќе го искажат тоа и ќе добиеш огромен его-буст.Качување на самодовербата,нормално.
Но за да се случи такво нешто,мора прво сам да ги согледаш и осознаеш вредностите во тебе и после тоа да ги презентираш.
Затоа,самоанализа.

Kajgana Shop

На врв Bottom