Кајгана психолог

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
Интровертност во големи количини. Пробувам да се отворам во друштво но секогаш постои тој страв од неприфаќање во друштвото. Друго што забележав е дека кога сум само со еден/една бариерите се драстично помали. Тогаш си правиме сосема нормален муабет и полека тој „страв“ го губам. Знам дека некој ќе рече самодовербата е слаба. Но како да ја кренам?
Друже не е до тебе...до друштвото е !!!Едноставно не се наоѓаш со вистинските луѓе.Мене ми се случувало да изгледам ко некое гревче , дудук, да неможам да се уклопам.... да ме гледаат луѓево попреку , да си викаат "Кој е напоров!!".
Ама па затоа , кога ќе се најдеш со вистинските луѓе , што ќе ти прилегаат за дружење , приказната ќе изгледа поинаку.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.735
Поени од реакции
13.498
Друже не е до тебе...до друштвото е !!!Едноставно не се наоѓаш со вистинските луѓе.Мене ми се случувало да изгледам ко некое гревче , дудук, да неможам да се уклопам.... да ме гледаат луѓево попреку , да си викаат "Кој е напоров!!".
Ама па затоа , кога ќе се најдеш со вистинските луѓе , што ќе ти прилегаат за дружење , приказната ќе изгледа поинаку.
хмм не е баш тоа. Напоменав дека кога сум во поголема толпа, се осеќам глупо. Спротивно од тоа кога сум во група од 2/3 луѓе поотворен сум, немам некои пречки.

M

marsovka

Гостин
хмм не е баш тоа. Напоменав дека кога сум во поголема толпа, се осеќам глупо. Спротивно од тоа кога сум во група од 2/3 луѓе поотворен сум, немам некои пречки.
можеби едноставно полесно ти е да воспоставиш контакт со луѓето кога се еден или двајца бидејќи имаш стрев од зборење во јавност,стрев да не бидеш погрешно разбран додека во помала група има поголема блискост иполесно е воопшто да збориш

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.735
Поени од реакции
13.498
можеби едноставно полесно ти е да воспоставиш контакт со луѓето кога се еден или двајца бидејќи имаш стрев од зборење во јавност,стрев да не бидеш погрешно разбран додека во помала група има поголема блискост иполесно е воопшто да збориш
Ова е она што го заклучив од неодамна. Постои некаков начин таа отвореност да ја проширам? Фала инаку за одговорот предтоа ми се допадна твојот начин на размислување:)

M

marsovka

Гостин
Ова е она што го заклучив од неодамна. Постои некаков начин таа отвореност да ја проширам? Фала инаку за одговорот предтоа ми се допадна твојот начин на размислување:)
паметна ти е тактиката бидејќи во поголеми групи единките се трудат да се истакнат во групата а не ретко тоа го прават на нечија сметка(понижување,исмевање),најчесто би ти препорачала постепено да ја зголемуваш групата со која збориш и секогаш во големо друштво да имаш некој што многу добро го знаеш и со кој си близок .
јас на пример кога сум во непознато друштво првин ќутам и скенирам кој,што,како а после некое време е убацувам во муабет.
Ако видиш уште на почетокот дека во друштво не си одговараш со луѓето не се ни труди,цело време имај на ум оваа помисла што имам да загубам ако се обидам..
на почеток прави муабет на теми каде што имаш големо познавање и цврсто изграден и аргументиран став или со добро извежбани шеги а потоа самото по себе си доаѓа муабетот...

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
и ја мислев на толпа луѓе .... ок си е кога се вистинските , не ја бива кога не се.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Имам проблем... Смешен е, глуп, моронски, за кого како, ама за мене е крајно сериозен. Ги молам сите што сакаат да си играат мајтап со истиот, да одат во темата вицотека. А останатите да ми поможат со совет... Суеверна сум... Многу... Црни мачки, црвени марамчиња,долна облека која ми носи среќа, во сето тоа верувам. Имам среќно пенкало мамата, коа пишувам со него стално петки вадам :wink: Но, секоја година, баш утрешниот ден, значи денот кога се пали оганот, мене ми се случува нешто сериозно... Премногу сериозно! Се` започна пред 3 години кога на овој ден ме нападна педофил. Немав никакви физички последици од тоа, но дефинитивно во психата ми останало... Прашањето ми е, како да престанам да го сметам утрешниот ден за баксузен? Едноставно знам, убедена сум дека дури и да останам во кревет да спијам, ќе ми падне слика на гла и ќе ме погуби... До тој степен се паничам. Помош?:back:Ениуан?

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Почекај да помине. Проживеј го. Тоа е само еден ден, а еве го, веќе почна.
Јас ти гарантирам дека најсериозното нешто што може да ти се случи утре е да паднеш гзечки на снегот и да станеш ко нова. :wink:

Во однос на суеверноста, единствен начин да ти помогнам да се отарасиш од неа е да те бомбардирам со куп научни докази што ќе ги побијат твоите верувања, ама јас сум сигурна дека си начитано девојче и дека и покрај фактите веќе си одбрала да веруваш во надреалното, така да џабе.

Пробај еднаш да полагаш без среќното пенкало и види го исходот. Три петки по ред без тоа пенкало и веќе нема да ти е тешко да го фрлиш у канта.:)

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Имам проблем... Смешен е, глуп, моронски, за кого како, ама за мене е крајно сериозен. Ги молам сите што сакаат да си играат мајтап со истиот, да одат во темата вицотека. А останатите да ми поможат со совет... Суеверна сум... Многу... Црни мачки, црвени марамчиња,долна облека која ми носи среќа, во сето тоа верувам. Имам среќно пенкало мамата, коа пишувам со него стално петки вадам :wink: Но, секоја година, баш утрешниот ден, значи денот кога се пали оганот, мене ми се случува нешто сериозно... Премногу сериозно! Се` започна пред 3 години кога на овој ден ме нападна педофил. Немав никакви физички последици од тоа, но дефинитивно во психата ми останало... Прашањето ми е, како да престанам да го сметам утрешниот ден за баксузен? Едноставно знам, убедена сум дека дури и да останам во кревет да спијам, ќе ми падне слика на гла и ќе ме погуби... До тој степен се паничам. Помош?:back:Ениуан?
Па добро,и сама си свесна дека си премногу суеверна.
Зошто не го разгледаш тој факт?
Види,животот го креираме ние самите.
Ако ти континуирано мислиш дека на тој ден ќе ти се случи нешто,тоа и навистина ќе биде така.
Но,ако застанеш,вдишиш длабоко и си речеш на самата себеси дека се што се случува е само поради твојот ум,и дека ти сама си моќна да го измениш текот на настаните(кои би довеле до некаква несреќа),тогаш ќе се ослободиш од суеверието.
А околу ситните деталји(среќни пенкала,долен веш и сл.),предлагам да си ги задржиш околу тебе.
И сама кажа,кога пишуваш со тоа пенкало,секогаш добиваш петки.
Значи,тоа е објект што и дава сугестија на твојата свест дека треба да креира позитивни резултати,и затоа таа тоа и го прави(кога го имаш пенкалото,веројатно си повеќе сконцентрирана,знаењето доаѓа полесно).
Нема причина да се ослободуваш од тие предмети,кога влијаат позитивно на тебе.
Задржи ги среќните предмети околу тебе,има причина зошто дошле тука(иако таа не е божествена,ако мислиш на тоа).
Hope i helped.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Дали твоето среќно пенкало е до толку умно што на ненаучено претходно петка добива? :)
Сакам да кажам дека петката ја добиваш ти пошто имаш умно и одговорно мозоче, а пенкалото ти е празно суеверие за кое се врзуваш без потреба. Што ако среќното пенкало се расипе, ако ти го украдат и сл.? Значи ли тоа дека ќе престанеш со петките? :wink:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Тогаш четворки ќе добивам :) Ама со него кога пишувам, СУМ УБЕДЕНА ДЕКА ЌЕ ДОБИЈАМ ПЕТКА:vozbud:. Пенкалово, го чувам само за писмени:pipi: Леле, колку сум значи... Ај пенкалово бе драги мои, туку веќе почна денов... Најдобрата другарка се фати со мојот бивши....СИНОЌА У ДВА:vozbud::vozbud::vozbud: :uvo:На овој ден, некој мора да ме заебе на било кој начин и да се деси нешто неочекувано... Не дека ми значи нешто коњот, туку не е принципиелно да се мота со мои другарки:nesum:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Тогаш четворки ќе добивам :) Ама со него кога пишувам, СУМ УБЕДЕНА ДЕКА ЌЕ ДОБИЈАМ ПЕТКА:vozbud:. Пенкалово, го чувам само за писмени:pipi: Леле, колку сум значи... Ај пенкалово бе драги мои, туку веќе почна денов... Најдобрата другарка се фати со мојот бивши....СИНОЌА У ДВА:vozbud::vozbud::vozbud: :uvo:На овој ден, некој мора да ме заебе на било кој начин и да се деси нешто неочекувано... Не дека ми значи нешто коњот, туку не е принципиелно да се мота со мои другарки:nesum:
Било поминало, да се фатела со твој сегашен би било веќе друго. Се ова што го мислиш во глава ти е врежано и ќе ти треба време на прекинеш да мислиш на тоа, односно со тек на време ќе прекинеш да мислиш.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Подеднакво не е принципиелно и другарка ти (најдобра и тоа) да се мота со твои бивши "коњи". :) Плус и на денот за кој сигурно како најдобра другарка знае дека не ти е омилен и дека очекуваш нешто лошо.
Гледај ја цела ситуација од друга страна. Значи денов ти овозможил да видиш до каде некој може да отиде и колку тие околу тебе вредат.
Ми се чини денеска ко да ќе живееш да ти се случи нешто лошо и ќе си се оптоваруваш и блокираш непотребно. :) А надвор е толку убаво. Некој за рака и оди згазни го денот ти наместо он да те згазне! :back:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.518
Поени од реакции
8.244
хммм... епа вака, честопати се палам, сеири си тераме, едно друго, и обично се случуе да кажам некоја шала на некого и тој сериозно ке ме сфати и се налути...
не се случувало еднаш па да е до другата личност, многу пати ми се случувало тоа.. па дајте помош...

M

marsovka

Гостин
хммм... епа вака, честопати се палам, сеири си тераме, едно друго, и обично се случуе да кажам некоја шала на некого и тој сериозно ке ме сфати и се налути...
не се случувало еднаш па да е до другата личност, многу пати ми се случувало тоа.. па дајте помош...
Мора да научиш за граници бидејќи не може со се да се шегуваш.
Мене искрено ми се има случено некој да се заебава со тоа што го вади мојот приватен живот на маса пред тој што треба и не треба,затоа треба да пазиш со кој тон го кажуваш и за што се заебаваш,бидејќи има работи кои ни под разно не треба да ги вадиш на маса дури ни како заебанција

Исто така многу важно немој постојано да правиш шеги на туѓа сметка тоа може да премине во понижување. или да биде сватено како понижување .

Kajgana Shop

На врв Bottom