Кајгана миленичиња

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имам мачор и го викаме Тигар... има шарки како тигар и така мајками гпочна да го вика и така си остана...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Imam papagal se vika Tako

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Моментално имам само куче лабрадор-ретривер и се вика Сани.
порано имав 4 мачиња, едното се викаше Цацко, кое уствари и ми беше најмило и најблиско другите две Тошо и Миле а четвртото кое умре после 2-3 недели од неговото рагање Бапчо.
и баш како што сум ги крстил така и се погодија, Миле беше едно успаничено маче кое цело време мјаукаше и бегаше скоро од сите освен од мајка ми и татко ми - Миле Паника
Тошо беше малер една вечер ми се врати дома со исечена опашка а утредента тепих на еден булевар кој крстосува со мојата улица.
Цацко кој највеке издржа скоро 3 години го снема без да ми остави писмо ):
Иначе мачињава не се некоја раса ама сите беа слатки а ги добив на следниот начин.
Си беше една мачка ја хранев со кебапчиња,
и после неколку месеци ми роди мачиња.

ех, ке забораев кога имав 3-4 години имав папагал еден шарен со црвени и зелени пердуви се викаше Ви-Ки.
и еднашка му го отворив кафезот и избега надвор.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
И кучето и мачето си имаат правилни имиња, ама никој не ги ословува така. :pos:

Мачето го викаме најчесто Тигре, зошто е такво бесно, само лови нешто, се готви да скокне, ко тигарче некое.:) Од Тигре потекнува и Тиги, Тигче, Тајгер, Тиги-Пиги и уште милион варијации. :pos: Исто го викаме и Мац, од Мац-Мики, од Мики-Милорад, од Милорад- Милораџињо... :pos: Баба ми, додека беше жива, го викаше Цеки, појма немам зошто.:)

Кучето во оригинална верзија се вика Лина (според едната сестра) и Бела (според другата :pos:). Што е до мене, најчесто и се обраќам со Бел-Бел. :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Баба ми кучето мое Аарон, си го вика Ајро :)))))) некоја селска верзија му смислила, или па едноставно незнае да го погоди Аарон :))))

Член од
27 март 2007
Мислења
91
Поени од реакции
1
:eek:jea:Definitivno moeto kuce go ima najakoto ime.Go krstiv Pigi(prase) i znam voopsto ne gresiv ustvari i poubavo ime nemozev da mu stavam.Postojano se valka a i obozava da kopa vo dvorot,site cvekinja gi otkorna navistina e pravo prase:vozbud:!
SEPAK E NAJSLATKOTO KUCENCE NA SVET KOE SI GO SAKAM VERY VERY MUCH

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Првото милениче, доберманот, ми се викаше Ала (во превод змеј ... така нешто).
Потоа имав мачиња со многу разно разни имиња како ми текнувале, но едно од нив што најмногу го сакав си го викав Флекичка, дека од цело бело лице имаше сива дамка на носето.
Сегашното кученце по дома иако е женско се вика Бронки ... на шала така го завикавме кога почна да се врти тука кај што работам, па отпосле кога сфативме дека треба поинаку да се вика беше касно, дека веќе се препознаваше на тоа име.
Од нејзините мали едно ќе задржам за себе, машко е и го викам Мајло, а другите две што ќе ги давам ги викам Црно и Цвикалче (претпоставувате зошто, нали) колку да имам како да им се обратам кога ги гњавам. Тоа Мајло ... срце ... ако порасне исто како Бронки ќе има ист став како Мајло од филмот Маска, а дека е кафеаво за разлика од мајка му која е црно-бела, уште повеќе. Затоа такво име, златното тоа!
Леле колку си ги сакам сите!:zaljuben:

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
zivotince

imam mace i go vikam pukanka:):back:

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Имам папагал и претходниот што го имав и сега овој ми се вика Чико

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Еве и јас да кажам!

Првото како памтам мое куче беше ротваљер и ми се викаше макс! Ептен си го сакав само го давев а тоа ептен мирно беше не личе на ротваљер...али гнаси луѓе ми го отрујаа!

Потоа имав чау чау и атос си го викав ! Тоа ми беше најубаво куче, мило е ептен паметно!! Али бидејки секогаш беше пуштено на слобода еден ден ми го изгази кола! Е тој ден колку имам плачено:cry:

После имав златен лабрадор Касор али не беше токму наш-тетками како заминаја америка ни го дадоја и го чувавме седум осум месеци и после од како си дојдоја си го бараја назад! Ех тоа златно најубаво!

После некое време прибирав од улица и му турав млекце на сите претежно малечки ги земав али кога ке потпораснеа ги пуштав бидејки сами си заминуваа! И ги имав многу! Памтам едното ми се викаше џили, другото Сара!

И сега ова сегашново ми се вика Томи и боб тел е! Го видов во весник продаваа дури во куманово и бидејки со таткоми од порано баравме таква раса од прилеп се закренавме за куманово! И кога појдов гледам десет такви мали најубави! Сите да можев сите ке ги земев, али го одбрав тоа нај брливото! Со дамка црна сеа сива му е на окото лево! Го сакам најмногу! Златни тие!

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Јас си имав папагал Сречко, хрчак Бони (сите ме заебаваа за ова пошо името за куче било), имав куче Рекс и уше едно куче ја го викав Кутреее, баба ми Луња, а дедо ми Курто...и ај да не пукнеш :)

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Имам голем страв од пајаци и завчера ми донесоја тегла со 3 пајаци демек немат да ми е страв ако ги гледам
Еден дебел пајак го викам боге,жолтиот бошко а слабион кире
( пајаците вечер ќе ги пуштам некаде )
куче имам и го викаме леа ..

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Пудилицата ми се викаше - Нина
Мачката ми се викаше - Кина :vozbud: најискрено

Ред хот!

***candy girl***
Член од
6 март 2007
Мислења
593
Поени од реакции
12
Јас многу сакам животни и затоа си чувам еден мачор кој се вика Цацко. Го крстив така затоа што е мнооогу голем и дебел.Личи на персиски мачор,ама сепак е уличен.Инаку беше нарекуван и со други имиња(Сивчо,Донде,Нане и др.),но на крај се одлучив за ова.Додека бев помала чував 2 кучиња(Белка и Шарко) и едно папагалче(Коко),но за жал сите имаа несреќна судбина.
_____________________________________________________ :pipi:.....................:pipi:......................:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom