Кајгана миленичиња

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Гижо напиша:
Aron - сестра ми најмалата го одбра ова име на кучето, никад не сум ја прашал зашто.
Aaron

Мрак.
Моето мачкиште шо повремено престојува и кај баба ми и кај уште 20 нејзини комшифки (и тоа од исти генерации, милина.).
Зелени очи и црно влакно.
Башка сите деца и се исти ко нејзе и се одѕиваат на истото име, освен еден слаткиш со сиви очиња шо се вика Џорџо :pos2:.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Lea - тато кузнајт шо се филмаше демек од "лепотица" скратено леа

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Моето срценце кученце се вика Арчи. Ми се допадна името, се сеќавам од мала на кучето од тетка ми и го крстив на него. И сакав името да му почнува на А:icon_lol:
Јас бев кумата:happy:
:dog:

А пред Арчи имав кучка Лиза, ама името веќе и` го имаа дадено луѓето од каде што ја зедовме (не беше малечка).

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Moeto mace se vika Marko! Kaj mene tradicija e macinjata da gi krstime Marko, pa jas ne ni mozam da zamislam da imam doma mace a da ne se vika Marko!Dosega, kako sto kazav, sum imala 3-4 macinja i site se vikaa Marko. Isite zavrsuvaa tragicno:(ili ke mi go ukradat, ili ke go zgazi kola:(
No ovojpat, Marko e epten inteligentno mace!

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
prviot macor mi se vikase "Leo" a ovoj vtoriov mi se vika "Neo" (od Matrix filmot mi bese inspiracija)

*n0t*0rd!nary*

~*SimplY UniQue*~
Член од
5 февруари 2007
Мислења
126
Поени од реакции
4
Моите кучиња секогаш имале различни имиња, но не поради некое суеверие. Кокерот ми се викаше Бинго (малку чудно име, чичко ми му го даде, незнам зошто :)) и се сеќавам дека секогаш кога го бркав низ улиците и викав по него, луѓето ме гледаа некако чудно :pos::pos:, далматинецот се викаше Бренда (од татко ми - му беше многу убава), а сегашното куче се вика Макс (моја желба беше да се вика Алекс или Аксел, ама веќе му било дадено името).

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Пекинезерчето ми се вика Ралф. Ми текна онака, неколку дена пред да ми го донесат. Ми звучеше светски името.
Сега така му се обраќам само кога сум му лута (а тоа е ретко :)) а се одзива на сите други мили називи што му ги измислуваме.
Џукелчето што ми го отруја имаше многу имиња-Сарка,Васка,Шара и Салуки. Беше добро позната во маало, сите ја сакаа.
Имав мачка (мноооогу одамна, пред да почнам да се плашам од нив :)) и се викаше Кити.
Пред неа чував папагалче-Мичо.
Ау да, исто чував и желче заедно со најдобрата другарка кое го крстивме Тоше.:pos:

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
Кучето ми се вика Арон а зашто незнам ни сам најверојатно по кучето на еден комшија. Имав мачка пред тоа и се викаше Рики зашто и тоа незнам:)

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Епа многу кучиња/мачки изврвеле од овде,не знам што беше традиција кај нас,кучињата што ги имавме по азбуката одеа,а не ја знам буквата ов која почнаа кога го имаа првото куче,ама најдалечно сеќавање беше џеки...ловџиско куче,си немам поим зошто така го крстија,во меѓувреме имавме маче,шарко...потоа следуваше на а,е сега дали не се сеќавам или сме ја прескокнале а,не знам...се сеќавам на ротфајлерот бети...мислам дека сестра ми го даде името,а претпоставувам дека од некој филм имала некоја си бети и божем убава ко таа е...:helou:Е кога умре таа си имавме кучка која ни умре пред 3 години,ама ич не се сеќавам како и беше името...како и да е,сега имаме куче и се вика бени....не продолживме со азбуката,мислам тоа беше одреден период,не знам што му текна на татко ми така...имам и маче лео се вика,онака одамна сакавме да имаме маче лео,и ајде ова нека биде..пред ова пак имавме целосно црно маче...тоа си беше блеки(blacky)...и така...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.389
Prvata macka sto ja imav se vikase Felon, vtorata Diva, maceto koe go snema (sigurno umrelo) se vikase Archiebald (Archi). Sega imam edno kuce Lajka, edna sijamka Zizi, macor Hari i uste edna macka Dzhemche

E

error

Гостин
Првото маче ми се викаше Мони, сега ова второто..машко е и се вика Тошо, имав куче леси кое ми умре и се викаше Роки, сега ова шо го имам се вика Линда.

Член од
25 декември 2005
Мислења
49
Поени од реакции
0
eci^^^ напиша:
Moeto mace se vika Marko! Kaj mene tradicija e macinjata da gi krstime Marko, pa jas ne ni mozam da zamislam da imam doma mace a da ne se vika Marko!Dosega, kako sto kazav, sum imala 3-4 macinja i site se vikaa Marko. Isite zavrsuvaa tragicno:(ili ke mi go ukradat, ili ke go zgazi kola:(
No ovojpat, Marko e epten inteligentno mace!
haha jas pak imam slusnato kaj nas vo struskive sela najcesto Marko gi krstat magarinjata....:) a toa sigurno do imeto e sto taka zavrsuvaat mnogu tragicno probaj da go smenis imeto mozda nema toa da se slucuva:)

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Мачката ми се вика Ари.Треба да почнува на А зашто прв род и било на мачката и ај како ќе се вика се мислевме и на крај на татко ми му текна Ари...е ај..никој не се побуни.

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
па вака имам три кучиња...
1.најстарото се вика Софи(ја)..така се викало кога уште го земале(иначе и мојата најдобра другарка се викаше така и мило ми е што кучето така ми се вика)
2.помалото се вика Мими...неаме појма зашто али само на тоа име се вртеше кучето и затоа се вика така(иначе го земавме од улица засо беше мало и слатко)
3.најмалото (моето) се вика Гиле...јас го крстив по еден мој бивши тогаш коа бев со него али се не ми значи многу многу името а кушето си го сакам најмногу :)

имам и 5 морски прасиња(сеа ми се породи женката)...
1.женката се вика Бузи...мојата другарка ми ја даде така се викаше
2.мажјакот го викаме секако...Малечко,Праско...
а малите сеуште немаат имиња...:nesum:
:helou:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Мојата мачка се вика Тоше(така инсистираше мајка ми) јас сакав да се вика Џери

Kajgana Shop

На врв Bottom