Кајгана миленичиња

Член од
1 март 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ne pocituvam luge sto cuvaat domasni milenicinja! Im ja odzemaat slobodata, se odnesuvaat sprema nif ko so luge i gi tretiraat ko deca, ljubof............a ima i nekoi so si lecat nesvesno nanif kompleksi! Zatoa prirodata gi sozdala i ona neka si gi gleda a, ne lugeto da izigravaat bolni psihopati pa da kupuvaat singiri i jami i da gradat kukicki ko i vo nivnite ne im e udobno!

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
ThA-BiTcH напиша:
комшијата има вакво куче, многу е убаво...
јас сум чувала папагали, риби, кучиња, глувци...
имам сега ротфајлер многу е убаво, многу го сакам, уствари најубаво е:baeh:
И јас имам чувано папагали и риба, али куче и маче, хмм, досега не. :)

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
Имам куче златен лабрадор иначе претходно сум имал и мачки зајаци......

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Ne pocituvam luge sto cuvaat domasni milenicinja! Im ja odzemaat slobodata, se odnesuvaat sprema nif ko so luge i gi tretiraat ko deca, ljubof
Па како да се однесуваме?Како кон робови?
Zatoa prirodata gi sozdala i ona neka si gi gleda a, ne lugeto da izigravaat bolni psihopati pa da kupuvaat singiri i jami i da gradat kukicki ko i vo nivnite ne im e udobno!
Кажи им на гласчињата во твојата глава дека грешат.
Ај размисли убаво.Подобро некое куче да е на улица,изложено на милион зарази,да се бори секој ден за малку храна,или да е дома,чисто,негувано,СРЕЌНО?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Јас куче во стан не чувам, никогаш нема ни да чувам, бидејќи стан за куче е според мене затвор, само кога би имал куќа со двро, тогаш може да стена збор за чување куче.

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22

еве го моето...најубаво на свет...најзабавно,насоткачено се нај нај...лепота!

Unstoppable

Баниран
Член од
27 јануари 2007
Мислења
702
Поени од реакции
0
Јас немам свое милениче иако би сакал да имам.. куче, ама како што кажа Bacillus gagous станот не е за чување на куче.. мора да имаш куќа со двор. ПрИтИ_гРл твоето кученче е многу слатко :)

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
јас имав куче а сега чувам рипчиња,само што моментално немам слики...

Член од
6 март 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ima nekoj da mi dade na poklon malo kucence?Sakam pudlica ili koker.A, ako nekoj e darezliv nemam protiv da bide i sibirski samojad

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
obozavam zivotni. dosega imam cuvano macki od koi najstarata imase 17 godini, kucinja, zelki, ez, kokoski i petli, i eden buv koj mnogu sakase makaroni so meleno meso. Sega cuvam macki 3 komada (1 sijamka) i kuce vrsta seldzuk (selska dzukela)

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Епа вака::)
1. Имав бела пудлица (си ја вративме дента од кај шо ја зедовме зошто се помоча на креветот) и мама ја врати:(
2. Два папагали (тигрици -машко и женско)
3. Водни желки (незнам ни колку беа :))
4. Уште едно куче (вучјаче мало) имаше некоја ретка болест со срцето и умре :(
5. Куче Сокак Териер (љангаче-незнам зошто ама ми изгледаат најпаметни :):)) се викаше Златко :):) Му се допадна в село и тамо остана :):)
6. осум хрчаци сите ги вратив (реновиравме дома) :):)
7. Куче кое го зедов од Радовиш од една кучка шо имаше 12 мали, тоа беше ‘‘најгнасно‘‘, никој не го сакаше, само настрана беше и вошкосано малку беше ама јас си го зедов. И погодете шо? Испадна најпаметно куче шо иам досега видено. Само скокаше, играше, па на плажа си го носев, дури и на кино (знам дека не верувате ама стварно ќе седнеше на столица и како да разбираше нешо од филмот) Па го изгубив и Вујко ми дури одел на пат застанал на некое планинско место и тамо имало полицаец со куче итоа мое куче. Да МИМИ се викаше и ете пак си се врати кај нас. Ама летото го удри кола тука Охрид на Туристичка кај нас и јас го мој братцхед од Шветска го зеде и го тргна настрана од патот ‘‘мртво‘‘ (барем тогаш беше). И после 1 недела сабајлето комшиите со трчање да ми кажат дека пошла (мими) кај нив и си седнала на фотељата. :):):) Тогаш бев стварно среќен :):) Абе ЦЕЛА улица ДЕЈАН ВОЈВОДА ја знаеше и таа нив. И некој ми ја украде:(:(:( И до ден денес си ја сакам, ко никој досега (појќе и од женска ми:):):):)) :(:(:(:(
8. Два папагала купив АМАЗОНЦИ (машко и женско). Женското избега надвор па се врати, па после пак избега и ја згази кола :):):) Озбилноооо не се зафркавам. ЈА ЗГАЗИ КОЛАААА. На птица кола хаха Ама истото тоа лето фатив едно мало папагалче Тигрица имаше залутано од некаде :) Па пак си избега (диво беше тоа) И уште до ден денес си го имам машкото од папагалите. Иначе женското се викаше Маца а машкото се викат Ристе. :):):)
9. Имам сега куче плаво е и глупо е ко плавуша :):):) БУЧКО патем се викат. Ама на сите од малава не бранит :):) Мразит вода и мразит леб :)
Имам уште за пишување и сакам да кажам дека да чуваш животно стварно ќе си исполнет со СРЕЌА па и љубов (зошто да не-само не таква како што многумина ќе си помислат:):)) Па дај чувајте олку животни па после ќе видиме дали ќе пишувате дека ловот бил добра работа и сл. НЕ СТЕ ВО ПРАВО
П.С. Се скинав од пишење ама мило ми беше да ве запознам хронолошки со моите најмили:):):) Па понатамо и ќе ви пуштам и слики од МИМИ :):):)

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Како се викаат вашите сегашни миленичиња?(се разбира ако ги имате)

Како ги одбирате имињато (по што) ваша желба, родители, пријатели, роднини...

Дали при изборот на името често има двоумење или пак му го ставате она кое прво ке ви падне на памет(Т.Е не ви е важно имато)? И дали ставате имиња на новите миленичиња според некои стари кои сте ги имале или се држите до она(ми го кажа тетками кога сакав да го крстам моето куче според старото кое за жал ми умре) - Не му го ставај името на миленичето според претходното бидејки ке го дочека истата судбина?

И пишете ги имињата на некои ваши поранешни миленичиња кои останале во сеќавање и по што останале во секавање!
:salut:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Aron - сестра ми најмалата го одбра ова име на кучето, никад не сум ја прашал зашто.

Kajgana Shop

На врв Bottom