Отворам форум и очекувам да губиме нешто како 35:7, кога гледам, LOST is not forgotten!
Јас сум фан и на LOST и на GoT и на BB, ама една е
LOST. Ни една серија никогаш немала таков емотивен импакт на мене. Ни една серија немала никаков импакт во real life, само LOST. Ќе пишам повеќе во финалето, ако изненадувачки стигне до таму. Сега сакам само да пишам зошто LOST, а не GoT. Не е заради последните две сезони на GoT, и не сакам да занемарам колку фантастични епизоди имаше GoT. Во тој поглед нема ни една серија што е блиску до GoT, wow факторот беше нешто невидено. Епизодите како Rains of Castamere, Hardhome, Battle of Bastards, Winds of Winter... тоа е нешто невидено и тешко дека некогаш ќе се повтори.
Но потоа GoT отиде да ја задоволи огромната фан-база, додека Lost не го направи тоа. Очајнички баравме одговори, но за повеќето работи, не ги добивме. Се сеќавам дека бев крајно разочаран од крајот, затоа што избраа спиритуален крај а јас бев Man of Science, а не Man of Faith. Но тие си останаа доследни на тоа што го правеа. Од тогаш ја имам гледано уште 3-4 пати, и финалето ми е едно од најмоќните работи и секогаш плачам на сцената со Џек и татко му. It gets me every time.
To remember... and to let go.
P.S.
@wot, џубре едно, ако го утнеш ова ќе се откажам од тебе преку весник.