Како природно се добиваат килограми?

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.972
Поени од реакции
143
И јас имам проблем со исхраната 61кг сум а сум висок околу 1.83
Земи си протеини и креатин .... вежбај повеќе и јади пилешко,ориз,риби,житарици,тестенини и ќе биде :)
Земав протеини околу 1 месец и од нив ми стануваше тешко.. ми се повракаше...
Па нема тука супер идеја. Гледај да јадеш дневно повеќе пати. Најмогу се дебелее од благи работи, леб... Сепак зависи и до метаболизмот. А најлесно ти е со природни апчиња за дебелеење од божен козметикс. Многу се ефикасни, и немаат апсолутно никакви штетни ефекти. Па сега на тебе е понатаму...
Секојдневно јадам благо, чоколади, наполитанки...
:jaj: Кајгана ќе јадеш секој ден :tv:
Мора и да престанеш да се движиш, само тегови дигање.
Кога ги зимав протеините по 3-4 пати бев во теретана.
Исти пациенти сме биле двајцата.
Не се занесувај со некој шо вика по 5 хамбургери на ден аман бе шо е тоа.
6 оброци на ден.протеинска храна белки од јајца,стек(домашен не чикен),овесни снегулки,житарици и друго најдиси.
Теретана 4-5 пати неделно.
6те оброци РЕДОВНО ЈАДЕЊЕ никогаш не ги заборавај.
протеинче зимај ја зедов треба да почнам да го пијам сеа.
Не заборавај протеинот без редовно јадење и вежбање ти е џабе пари.
8 саати спиење најмалку
Мислиш 3-цата :)
Чаааре? :toe:

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.830
И јас никако да качам повеќе од 66....додуша не се ни трудев да качам повеќе. Сега почнав да вежбам и да јадам мнооогу пообилно (4 белки од јајца секој ден).
Летово паднав дури до 55 (не прашувајте зашто), сеа сум на 63....секоја недела ги зголемувам за 1:helou: (без протеини, без креатин).
i.s. corleone, што пари е тоа чудото што го кажа и каде може да се купи?

Член од
6 април 2007
Мислења
375
Поени од реакции
11
И јас никако да качам повеќе од 66....додуша не се ни трудев да качам повеќе. Сега почнав да вежбам и да јадам мнооогу пообилно (4 белки од јајца секој ден).
Летово паднав дури до 55 (не прашувајте зашто), сеа сум на 63....секоја недела ги зголемувам за 1:helou: (без протеини, без креатин).
i.s. corleone, што пари е тоа чудото што го кажа и каде може да се купи?
Jas go zemvam od Ultimate Nutrition. Do studenski dom kuzman na kjoseto odma. 2500 den. pozz

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Imam eden problem. Sportist sum, imam super visina za sportot, ama ja nemam dovolnata tezina. Mi trebaat uste najmalku 15 kilogrami za soodveten zivot. Taka da imam mnogu zdravstveni problemi, osetliv sum mnogu po zdravjeto, i cesto stradam od sportski povredi koi se rezultat na nesoodvetnata tezina. IMA LI NEKOJ SUPER IDEJA???

Јас.

Дружи се со Јове_Бт ќе видиш одма како се зголемува тежината.
Поздрав до Џорџ. :pos::pos::pos:
Шала на страна, до која бројка стигна?
Се ближи 100ката, или уште рано е...

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.410
Imam eden problem. Sportist sum, imam super visina za sportot, ama ja nemam dovolnata tezina. Mi trebaat uste najmalku 15 kilogrami za soodveten zivot. Taka da imam mnogu zdravstveni problemi, osetliv sum mnogu po zdravjeto, i cesto stradam od sportski povredi koi se rezultat na nesoodvetnata tezina. IMA LI NEKOJ SUPER IDEJA???
Според мене мислам дека треба да го зголемиш количеството на храна кое го внесуваш преку ден, ако немаш апетит можеш да пробаш со витмини од групата Б, тие отвараат апетит.

Доколку сакаш да натрупаш сланина,јади повеќе благо и мрсно, ако сакаш мускулна маса, само чисто месо ,пилешко и повеке протеини.
Едноставно е.

Член од
4 јули 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
после 19 часот јади почесто и мскај тостови мноогу..ај сеа кажи ми како да ослабам ја некое кило? :vozbud:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
prvo zavisi od toa aako si sklon kon goenje se ti se lepi i a kasnes bel leb ali neso blago odma se primetue, a ima prirodno slabi ljudi oni i da jadat ne znam kolku pa se slabi ne im se vaka, znaci za slabeenje jemis, salati i vareno manji a za debeleenje jadi skara, bureci, beli testa, balago, slatko od smokvi, baklavi, sampiti, tulumbi...

S

Sheldon Cooper

Гостин
после 19 часот јади почесто и мскај тостови мноогу..ај сеа кажи ми како да ослабам ја некое кило? :vozbud:
Одговорот е.....: ГНЕТИ ХАМБУРГЕРИ, ЧИЗБУРГЕРИ, ТОСТОВИ, ЧОКОЛАДИ СО НАЈГОЛЕМ ПРОЦЕНТ НА МРСНОТИИ, ЛОЈ ОД СВИНСКО КО ШТО ЈАДАТ БАБА МИ И ДЕДО МИ И ИЗГЛЕДААТ СУПЕР, ИМААТ РЕЗЕРВИ ЗА НАРЕДНИТЕ 200 ГОДИНИ :)

Ај сеа да ти одговорам:
Јади по 5-6 пати на ден по малце, и пред спиење јади еден лимон без шекер или пак портокал. А на сабајле пиј цедевита :)

Не внесувај: кока кола, пепси, фанта, спрајт и се што е газирано, мрснотии свинско, јогурт со 3,6 % маст, кечап, брза храна, премногу благо, чипсои итн.

Внесувај: Овошје, зеленчук, риба, пилешко, мисиркино, јади чоколадо со 70% какао (од оние за готвење-поздрави се), јади благо само кога учиш и тоа во помали количини, пиј многу вода, трчај, оди во теретана или запиши се на пливање и ете како ке ослабнеш некое килце ;)

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Ако сакаш природно најубав совет е твојов ... ама нема ништо лошо да имаш додаток во исхраната како протеин на пример :)
Креатин е веќе друг муабет ... за тоа не треба само желба треба и организам да имаш
И уште едно нешто за тератаната ... немаш ефект ако го префорсираш мускулот , не расте мускул кога вежбаш напротив кога одмараш расте
најдобра програма ако сакаш резултати е :

понеделник : гради + бицепс
вторник : грб + трицепс
среда : одмор
четврток : рамо + трапез ( по што за трапез е доволна една вежба по 3 серии можеш и нозе во тој ден )
петок : гради + бицепс
сабота : грб + трицепс
медела : одмор

тапа ти е програмава бате...иако одмара еден ден сепак нема одмор на мускулите на овој начин...а тоа за почетнике мн тешко!
и запомни момче за резултати од теретана и да качиш некое килце ти е следново
Исхрана - 50%
Додатоци - 25%
Вежбање 25%
и секако мн одмор, и уште една работа од која и мене ми е тешко да го постигнам истото а тоа е трошењето на ставената килажа преку трчање на основниот тренинг(кошарка ли шо да е таму нема везе)
ама има и затоа лек: земи си глутамин кое заштитува
поздрав и среќно..па кажи ако има нечпто промени...закачи некоја слика :)

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Кој го има овој проблем нека си земе од теретана Animal Pump така мислам беше и ке видиш као се дебелее, ке бараш после совети за слабеење. Нема аир од природно :)

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Стани програмер,
-работи од дома фрилансерски
-јади касно
-не вежбај
-спиј
-јади тестенини
-пиј пепси
-храна исклучиво нарачувај од дома

serious

If you need me, whistle
Член од
6 февруари 2009
Мислења
147
Поени од реакции
10
Може да изедеш божја ќиша, а да не добиеш некој килограм, се зависи до метаболизмот на човекот. Јас на пример и вода што ќе испијам ќе се залепи за мене. Ако сакаш да качиш да качиш некој килограм више, послушај го членот над мене :D

Член од
1 јуни 2009
Мислења
42
Поени од реакции
2
Ти си изгледа батко кошаркар. Прво не ти треба било каква маса, тебе ти треба мускулна маса а не сало.
Протеини ти се најдобриот нацин за зголемување на мускулната маса.
Под протеини не се подразбира само протеини.
МОраш да јадеш и маснотии и јаглехидрати(кои ти претставуваат гориво)
Зеленчук, овошје ги знаеш тие работи.
Белката од јајцето ти е чист протеин, варено пилешко,риба,млеко исто така се добри извори на протеини.
Штом имаш висина ти си сигурно центар, и во право си ти треба маса.
Со среќа

Kajgana Shop

На врв Bottom