Како природно се добиваат килограми?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ако сте љубезни да ми кажете дали постојат некои апчиња за здебелување природни или неприродни (само да не се штетни многу)? И ја треба да се здебелам 47 кила сум а висок 175.
Или ако знае некој попрецизно во неделата 1 килограм да се здебелам што треба да јадам т.е. каква храна? И да ми кажите, некој вели ако јадеш пополека се здебелуваш а некој ако јадеш брзо (мислам не лапни голтни ама да не се влечкаш). Ми требаат барем 10 до 15 килограми..

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Побарај си протеини или уште поубо гејнер.А за храна ти треба рамнотежа меѓу протеини и јагленохидрати.Гледај да имаш месо,грав,ориз,јајца,компири,салати,риби и најважно гугл е полн со информации ако знајш англиски.

N

n/a

Гостин
Како се здебелуе? :vozbud::pos2:
Па седнуеш у кафана со екипата,
за предигра лупнуете 5-6 пива,
па улетуе еден овал месо кој што наравски не ви стигнуе...
па ќе си нарачаш едно винце за со јадење...
и ќе продужите у друга кафана да локате жестоко.

После многукратно повторуење на истава комбинација у срок од еден месец...
ќе сфатиш дека имаш 5 кила плус и подочњаци ко пропаднат Дон на мафијата,ебате...
:toe:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Кој сака да качи некое килце му препорачувам да јаде по еден или два сендвича на ден ама не домашен туку тие од сендвичарите што ги прават и да не движи многу, за недела две ќе се поправи 100%. Јас така се поправив а сега ме мрзи да вежбам за да ослабнам, едвај 5 килограми спуштив...:toe::pos2::pos2:

Член од
6 јули 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Како да се здебелам?

Decki mn mi se bitni vasite soveti... Vaka... Imam 18 ipol skoro godini, visok sum 181 a imam 51 kg... ne deka mi smeta i mn patam ama bi mi bilo podobro koga bi bil malku podebel :D e sega ke recete jadi poveke... jadam ubavo, duri moze i poveke otkolku sto treba ama djabe... zdrav sum znaci ne e od nekoja bolest... da ne imate nekoi soveti? nekakov rezim ? :) fala odnapred :D

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
Не е све во исхраната ти моеш да јадеш по цел ден и резултати да нема освен да ти се прошири чкембето и коа ке си у години да се движиш како да имаш топка под маицата, пробај со теретана да ставиш маса некоја, не сум некој стручњак али бар така мислам

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Сите луѓе што викаат дека јадат многу а не се дебелат уствари незнаат што е многу :)

Ако сакаш да се здебелиш следи ги овие неколку поремни во исхраната.

1. Секое сабајле кога ќе станеш почни го денот со среден оброк, но сепак доволен значи да не се прејадеш. Е сега што после оброкот? ќе купиш мед (природен се разбира, не од маркет) и ќе го комбинираш со колку што можеш повеќе микс од бадеми, лешници и фстаци. Алтернатива на ова се кикириките!

2. Навечер пред легнувње ќе јадеш бон жита чоколатца по 2 во комбинација со среден оброк повторно но после 30-на минути одкако ќе ги завршиш оброкот и чоколатцата ќе се повратиш пак на најмалце една полна рака бадеми, лешници,ореви или кикирики! со 1/2 големи лажици мед и млеко. Значи диетата на кратко се базира на 300 грама (најмалце, лешници бадеми ораси или нешто слично на ден, во комбинација со најмалце 3 големи лажици мед со млеко (не топло) на ова може да се додадат и по 1 кило банани на ден.

3. Следи го овој план на исхрана секој ден и ако за 1 месец не качиш најмалце 3/4 кила тогаш имаш (недај боже сериозни проблеми со метаболизмот) или пак бактерија во цревата.

Оваа диета е многу добра зашто ќе те здебели, без внесување на никвави штетни материи во организамот него здрави и потребни :)

Annath

Полуактивен член.
Член од
11 јуни 2010
Мислења
338
Поени од реакции
42
Ма стрес, нервози и оп, дебел си!
Не ги прочитав претходните постови, па не знам дали некој ви препорачал, пивскиот квасец го отвора апетитот. Но не кај секој функционира како што треба.

Член од
6 јули 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Vo FALA VI MNOGU!... A vo zitarici spagja li korn fleks????

Член од
6 јули 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
ne ne izvini loso si me razbral/a... tebe ti rekov fala mnogu... a na dr mesto procitav i zitarici ... pa da si prasam :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Следи го она што го напишав, заеби житарици :)

Порверена работа ;)

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Decki mn mi se bitni vasite soveti... Vaka... Imam 18 ipol skoro godini, visok sum 181 a imam 51 kg... ne deka mi smeta i mn patam ama bi mi bilo podobro koga bi bil malku podebel :D e sega ke recete jadi poveke... jadam ubavo, duri moze i poveke otkolku sto treba ama djabe... zdrav sum znaci ne e od nekoja bolest... da ne imate nekoi soveti? nekakov rezim ? :) fala odnapred :D
Купи си Wow акаунт :)

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99

Дај да ти шитнам од салово мое, т.е не ти шиткам џабе ќе ти го дадам.
Другар, ако си од Скопје (и да не си кога ќе дојдеш у Скопје) посетувај ја почесто сендвичарана Седмица . :) И твојот проблем ќе биде решен . :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom