Како да се добие туристичка виза за USA?

Член од
13 мај 2013
Мислења
201
Поени од реакции
32
дај боже да може да се иде со бугарски пасош,одма би идел xD неможам овде не се седи освен ако не си богаташ, мада и така не би останал... милион на4ини барам за да отидам, ќе биде ако тоа ти е желба ќе ти оствари дали покасно дали порано... ако не америка тогаш на пе4елба во англија па после америка =D
Имаше еден канал како музичар кошташе 3000 евра,го најдов човекот но ми кажа дека моментално не праќале луѓе во Америка паузирале после 6 месеци мене не ми одговараше после 6 месеци а сега скоро слушнав дека биле фатени а колко е точно не знам.Иначе со оваа процедура имаш за 1год. работна виза во Usa што е премногу добро... Па лани бев премногу ми се допадна и што ме е** ѓаволот се вратив мк. и сега дремај.За во Англија како ми нашол работа треба пак некој познат човек да имаш таму или..? поздрав

Член од
6 септември 2012
Мислења
71
Поени од реакции
21
а претпоставувам треба да си во некоја асална фирма за да добиеш работна виза и така преку фирмата да отидеш...? неам баш некој во англија, ќе најдам ваљда

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај некој ако аплицирал за туристичка виза нека кажи што документи треба пошо јас читав на веб сајтот од америчката амбасада ама искрено ништо не разбрав.Бтв што мислите би било полесно за добивање на туристичка виза затоа што сум биден во америка со J1 work and travel виза ?

Член од
13 мај 2013
Мислења
201
Поени од реакции
32
Ај некој ако аплицирал за туристичка виза нека кажи што документи треба пошо јас читав на веб сајтот од америчката амбасада ама искрено ништо не разбрав.Бтв што мислите би било полесно за добивање на туристичка виза затоа што сум биден во америка со J1 work and travel виза ?
Го барам истиот одговор доста време и нешто повеќе ако некој успеал повторно да влезе во usa но не со Ј1 виза со некоја др.,добро е да се праша и во агенцииве за вакви случаеви ама пак да ти биде некој близок што работи таму зошто обично да не кажам агенцијата гледа да си го земе својот дел па за др.баш им е гајле што ќе биде ... мое мислење :)

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Го барам истиот одговор доста време и нешто повеќе ако некој успеал повторно да влезе во usa но не со Ј1 виза со некоја др.,добро е да се праша и во агенцииве за вакви случаеви ама пак да ти биде некој близок што работи таму зошто обично да не кажам агенцијата гледа да си го земе својот дел па за др.баш им е гајле што ќе биде ... мое мислење :)
Ај ке видам јас прва прилика штом можам ке појдам во агенцијата кај што бев за J1 виза па ке прашам таму и ке пишам во темава што ке ми кажат.

Член од
13 мај 2013
Мислења
201
Поени од реакции
32
Ај ке видам јас прва прилика штом можам ке појдам во агенцијата кај што бев за J1 виза па ке прашам таму и ке пишам во темава што ке ми кажат.
Би било супер распрашај се какви начини постојат за влез во Америка ѓи има сигурно повеќе но ние не сме упатени треба вистински човек што ќе ни објасни неколку процедури .

Член од
11 јуни 2013
Мислења
56
Поени од реакции
22
Прочитав на темава нешто, но не цела , па ако сум испуштил нешто стварно се извинувам..и цела ќе ја препрочитам.
Јас сакам да работам во Америка, но за работна виза тешко...дали може да се изваде туристичка , па ако најдам некој кој ќе ме вработи да ми даде работна? Немам роднини, сакам со еден другар кој што сака да работи и тој знае и англиски добро. Не сум вработен тука. Прочитав дека барале да си вработен тука да имаш имот и т.н
За имот можам лесно да се снајдам т.е да земам од татко ми... за ова ако бараат да си вработен и да му ги кажеш платите, тоа тешко, можам да се снајдам во некоја мала фирма од мои луѓе да направам дека сум вработен , тие да ми плаќаат осигурување , и ми исплатат плата на сметка, сето тоа од мој џеб, и да направам договор за работа , но сето за кратко време 2-3 месеци, бидеќи ќе биде залудно јас да земам плата и сум осигуран , а не одам на работа :D . Не знам дали може некако да помогне оваа моја идеја. Дали може да помогне чек од банка на кој лежат 10-15000 еур. да се добие виза?
И др. идеја немам предлагајте како може.....(y) Дали е лесно да се добие работа виза доколку најдам на некој сајт за вработување? Дали работодавецот плаќа нешто за таа виза? ако плаќа нешто, тоа со договор може да се среде, јас да ја платам , тој само да ми исплатува плати...

Член од
13 мај 2013
Мислења
201
Поени од реакции
32
Прочитав на темава нешто, но не цела , па ако сум испуштил нешто стварно се извинувам..и цела ќе ја препрочитам.
Јас сакам да работам во Америка, но за работна виза тешко...дали може да се изваде туристичка , па ако најдам некој кој ќе ме вработи да ми даде работна? Немам роднини, сакам со еден другар кој што сака да работи и тој знае и англиски добро. Не сум вработен тука. Прочитав дека барале да си вработен тука да имаш имот и т.н
За имот можам лесно да се снајдам т.е да земам од татко ми... за ова ако бараат да си вработен и да му ги кажеш платите, тоа тешко, можам да се снајдам во некоја мала фирма од мои луѓе да направам дека сум вработен , тие да ми плаќаат осигурување , и ми исплатат плата на сметка, сето тоа од мој џеб, и да направам договор за работа , но сето за кратко време 2-3 месеци, бидеќи ќе биде залудно јас да земам плата и сум осигуран , а не одам на работа :D . Не знам дали може некако да помогне оваа моја идеја. Дали може да помогне чек од банка на кој лежат 10-15000 еур. да се добие виза?
И др. идеја немам предлагајте како може.....(y) Дали е лесно да се добие работа виза доколку најдам на некој сајт за вработување? Дали работодавецот плаќа нешто за таа виза? ако плаќа нешто, тоа со договор може да се среде, јас да ја платам , тој само да ми исплатува плати...
Според муабетот предпоставувам дека не си бил во Usa, а доколку немаш social security number е многу тешко да најдеш работа плус тоа немаш никој таму,со туристичка виза само на прошетка можеш ,не можеш да работиш.Како прво никој не те знае што човек си каков си тоа е голем ризик да работиш на црно и e многу тешко да ти прифатат ( мое мислење). Ако си студент аплицирај со Ј1 ако не можеш да аплицираш за на брод. Друже да би можел на сите би помогнал,копнеам пак да се вратам во Usa еднаш стапнување и нема враќање.За туристичка виза ти треба многу работи како докази дека одиш да шеташ и дека пак ќе се вратиш, а не да работиш,пример зимаш туристичка виза и на влез во америка посумнат некој работи или ти ќе паднеш на некој финти и ако приметат дека ти одиш со цел и да работиш одма ќе те вратат за мк.иако имаш виза во пашпорт.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.382
Поени од реакции
38.796
Искрено кажи ми кој е толку лесен начин за да се вратам повторно во Америка...? Не знам повеќе каде да се обратам барам начин да стапнам повторно Usa се каам што си дојдов Мк. btw Имам social security number.

Исто и јас. Финтата е што бев преку Work and travel , добив виза на 4 месеци , бев само 2 месеци во САД значи си дојдов скоро 2 месеци пред истекот на визата. Сеа сакам пак да одам , дури и пак планирам да си дојдам но овојпат планирам да останам барем 5-6 месеци. Најде некое чаре другар? Можеби ќе ни оди во прилог што еднаш сме биле , и сме се вратиле.

Иначе на social security не ти пишува Valid only with DHS document? Можеш ли по некоја случајност ако повторно стапнеш во Америка да го користиш истиот тој број?

Член од
13 мај 2013
Мислења
201
Поени од реакции
32
Исто и јас. Финтата е што бев преку Work and travel , добив виза на 4 месеци , бев само 2 месеци во САД значи си дојдов скоро 2 месеци пред истекот на визата. Сеа сакам пак да одам , дури и пак планирам да си дојдам но овојпат планирам да останам барем 5-6 месеци. Најде некое чаре другар? Можеби ќе ни оди во прилог што еднаш сме биле , и сме се вратиле.

Иначе на social security не ти пишува Valid only with DHS document? Можеш ли по некоја случајност ако повторно стапнеш во Америка да го користиш истиот тој број?
Зошто се имаш вратено порано ? Јас од што сакав да останам го продолжив летот за 20 дена. Ако остануваш во Америка не ти се исплаќа да остануваш на 5/6 месеци и да добие црн печат за цел живот или остануваш додека не средиш валидни документи за враќање мк.(амерички пасош) или подобро врати се на време.Јас мислам дека social number може да го користиш додека си жив еднаш засекогаш се зима овој број. Чаере се надевам на лотарија :D од утре почнува аплицирање за лотарија одам утре да се сликам и со среќа на сите што друго да кажам сеуште се надевам на виза :)

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.382
Поени од реакции
38.796
Зошто се имаш вратено порано ? Јас од што сакав да останам го продолжив летот за 20 дена. Ако остануваш во Америка не ти се исплаќа да остануваш на 5/6 месеци и да добие црн печат за цел живот или остануваш додека не средиш валидни документи за враќање мк.(амерички пасош) или подобро врати се на време.Јас мислам дека social number може да го користиш додека си жив еднаш засекогаш се зима овој број. Чаере се надевам на лотарија :D од утре почнува аплицирање за лотарија одам утре да се сликам и со среќа на сите што друго да кажам сеуште се надевам на виза :)

Се вратив од лични причини. Иначе се откажав и од факсот и затоа немав шанса пак да аплицирам за Work and Travel. И јас дефинитивно ќе аплицирам на лотаријата али не се потпирам баш на неа , сакам по секоја цена пак да одам во САД особено сеа кога сум грозно испровоциран од маса на луѓе кои ми рекоа дека нема да успеам да се снајдам таму , има да им го плеснам во лице со се камата. Ми паднаа на ум еден куп работи во кои можам да успеам таму , али штета што ми текна откога се вратив.

Член од
13 мај 2013
Мислења
201
Поени од реакции
32
Се вратив од лични причини. Иначе се откажав и од факсот и затоа немав шанса пак да аплицирам за Work and Travel. И јас дефинитивно ќе аплицирам на лотаријата али не се потпирам баш на неа , сакам по секоја цена пак да одам во САД особено сеа кога сум грозно испровоциран од маса на луѓе кои ми рекоа дека нема да успеам да се снајдам таму , има да им го плеснам во лице со се камата. Ми паднаа на ум еден куп работи во кои можам да успеам таму , али штета што ми текна откога се вратив.
Секогаш е така кога се вратив се покајав милион пати си реков ова е мојата најглупа одлука во мојот живот. Верувај се би дал да се вратам само не знам барам начини некој да ми помогне да ме упати.Инаку јас имав најдено 2/3 работи екстра ако останав можев да бирам што да работам после мојот договор со моите прекрасни газди али не извадив возачка лична карта и аплицирав за тусирстича и се беше залудно...Сега оваа лето се надевав дека ќе добијам виза но излезе спротивното не можев да се помирам до ден денес ако ми веруваш малку е смешно но плачев како мало дете паднав во некоја депресија што понатаму, што оваа лето имав друг филм во главата направено но ми го срушија сонот.Сега не знам каде да се обратам а знам сигурен сум дека постои решение да се отиде таму но кога немаш човек за тебе да те упати се е залудно.За да успееш во Америка не треба да си богат ,само да си малку мудар, паметен и бргу ќе застанеш на нозе.

Член од
6 септември 2012
Мислења
71
Поени од реакции
21
Секогаш е така кога се вратив се покајав милион пати си реков ова е мојата најглупа одлука во мојот живот. Верувај се би дал да се вратам само не знам барам начини некој да ми помогне да ме упати.Инаку јас имав најдено 2/3 работи екстра ако останав можев да бирам што да работам после мојот договор со моите прекрасни газди али не извадив возачка лична карта и аплицирав за тусирстича и се беше залудно...Сега оваа лето се надевав дека ќе добијам виза но излезе спротивното не можев да се помирам до ден денес ако ми веруваш малку е смешно но плачев како мало дете паднав во некоја депресија што понатаму, што оваа лето имав друг филм во главата направено но ми го срушија сонот.Сега не знам каде да се обратам а знам сигурен сум дека постои решение да се отиде таму но кога немаш човек за тебе да те упати се е залудно.За да успееш во Америка не треба да си богат ,само да си малку мудар, паметен и бргу ќе застанеш на нозе.
јас ти верувам брат пошто и јас планирав летово и мене ми го срушија сонот и јас си поплачев хаха ќе биде ајде мора.сеа дамо тоа ти е во глава све правиш за тоа

Sent from my GT-P3113 using Tapatalk 4

Член од
16 август 2009
Мислења
2.213
Поени од реакции
1.713

Pisuva toa na social-ot, ali od koga ke ostanes, za sto i da ti treba ke go kazuvas samo brojot, a dokumentot strogo doma :).Ako mozam nekako da pomognam, feel free to ask. Mozda ne e temata za toa, slucajno se ubaciv.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk now Free

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Роднини имат во Австралија премногу, баба, дедо, тетка, тетин и доста брачеди ама многу тешко било за Австралиа освен за студентска виза ама тешко за таа виза.
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 21:03 ---

Ха, не е работава само земија жената и после оставија колку државјанство да земиш, туку јас не напишав мене повејке ме интересираше процесот за добивање на работни визи.
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 21:04 ---

За работна виза се интересирам, не за туристичка виза.... Ако имаш повејке информации споделиги
нели имаш толку роднини,ожени се со некоја од братучедките кенгурки и завршена работа
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 07:47 ---
за уса виза.јас и сестра ми добивме 10 годишни туристички мулти ентри..ја работев на изградба на американска амбасада а она работи во афганистан-нити м1 нити м2.
таа на шалтер ме прашува кога ќе одиш? и викам прво дај ми виза па ќе планирам,и виде не виде самата пиша некој датум демек сум имал авион резервирано во март,а јас вадев во август.нити хотел,нити авион,нити недвижнини,нити м1м2.
за бугарски пасоши е комплетно иста постапката,нема олеснување и цената е иста 130$
во канада не можеш со уса туристичка виза.бев нњ јорк и сакав на нијагара,не може.
во мексико исто не може,бев ЛА сакав да идам на југ на 2 дена,исто не може со уса туристичка виза
мое мислење е дека или ти даваат 10 годишна или не ти даваат воопшто.
ако добиеш и идеш со намера да останеш...
уште првата недела да се ожениш со американка.има бајаги самохрани,се договараш месечно да и плаќаш што ќе ти испадне цела процедура со се 2ра и трајна грин кард околу 7000$. еден другар отиде пред 2 години,остана.му реоов жени се одма...не бе,не можам така.ене го пред 3 месеци се ожени.изгубени 1,5 година.да се оженеше уште првио месец,сеа наскоро ќе добиеше 2рата грин лард и ќе можеше да се разведе.

Kajgana Shop

На врв Bottom