Како да се добие туристичка виза за USA?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Доволно е папката да ја види и нема потреба дополнително да ги разгледува документите. Очајно бараш виза тоа е.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Член од
20 април 2019
Мислења
62
Поени од реакции
29
Доволно е папката да ја види и нема потреба дополнително да ги разгледува документите. Очајно бараш виза тоа е.

Поука: Следен пат ќе носам документи ама во чанта за секој случај.
Нема да е сомнително тоа да букирам хотели а да одам сама со прича као да прошетам ?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Поука: Следен пат ќе носам документи ама во чанта за секој случај.
Нема да е сомнително тоа да букирам хотели а да одам сама со прича као да прошетам ?
Пробај со таква приказна, ама ова првото не ти успеа.
Опуштена и кратки одговори на секое прашање и без објаснување што како.

Член од
20 април 2019
Мислења
62
Поени од реакции
29
Пробај со таква приказна, ама ова првото не ти успеа.
Опуштена и кратки одговори на секое прашање и без објаснување што како.

Ако прочиташ пак мојот пост, ќе видиш дека кратки одговори сум давала на се :)
А на последното прашање се изразив како да раскажувам но само набројав и толку.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Којзнае да ти биле кратки и убедливи одговорите немало да ти каже Bye

Член од
20 април 2019
Мислења
62
Поени од реакции
29
Којзнае да ти биле кратки и убедливи одговорите немало да ти каже Bye

Најкратки што може беа, мислиш јас не бев предупредена како да одговарам?
Насмеана бев и релаксирана. Небулозно е тврдењето дека ќе те пушти ако даваш кратки одговори.
Нема правило.

Член од
24 јуни 2015
Мислења
26
Поени од реакции
38
Zdravo. Sakam da apliciram za turisticka viza za Amerika, rabotam kako freelancer i sakam da odam na odmor vo California na surfanje. Prethodno sum bil vo 2016 so J1 viza. Dali nekoj mozit da mi kazi koja e procedurata da apliciram i sho treba da dostavam vo ambasada?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Zdravo. Sakam da apliciram za turisticka viza za Amerika, rabotam kako freelancer i sakam da odam na odmor vo California na surfanje. Prethodno sum bil vo 2016 so J1 viza. Dali nekoj mozit da mi kazi koja e procedurata da apliciram i sho treba da dostavam vo ambasada?
Нема многу филозофија за процедурата при аплицирање... Потполнуваш ДС-160 преку интернет плаќаш $160 и одиш на интервју во амбасада. Генерално гледано, постарите луѓе имаат повеќе шанса да добијат виза од помлади затоа што тие имаат повеќе причини зошто би се вратиле назад во Македонија. За документи не бараат ништо во амбасада, но добро е да имаш што е можно повеќе како би докажал дека имаш причини да се вратиш во својата земја, но некогаш воопшто не ни ги погледнуваат документите што носиш. Мој другар кој работи како доктор и е добро платен доби виза без проблем али не постои закон кој вели кој би добил виза а кој не. Се зависи како ќе одлучи конзуларот на денот на интервјуто.

Член од
24 јуни 2015
Мислења
26
Поени од реакции
38
Нема многу филозофија за процедурата при аплицирање... Потполнуваш ДС-160 преку интернет плаќаш $160 и одиш на интервју во амбасада. Генерално гледано, постарите луѓе имаат повеќе шанса да добијат виза од помлади затоа што тие имаат повеќе причини зошто би се вратиле назад во Македонија. За документи не бараат ништо во амбасада, но добро е да имаш што е можно повеќе како би докажал дека имаш причини да се вратиш во својата земја, но некогаш воопшто не ни ги погледнуваат документите што носиш. Мој другар кој работи како доктор и е добро платен доби виза без проблем али не постои закон кој вели кој би добил виза а кој не. Се зависи како ќе одлучи конзуларот на денот на интервјуто.
I jas sum so ovoj stav, 50-50 si vo ambasada, ili dobivash ili ne. To e to. Fala na odgovorot

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.847
Поени од реакции
2.060
Зависи како ќе бидат расположени конзулите.

Член од
24 јуни 2015
Мислења
26
Поени од реакции
38
Ne vervam vo raspolozenija, aku si labav na intervju i nemash nikakvi nameri da ostanish vo Amerika kje ti dadat viza. Nekoi lugje na facata im se poznavat dek imaat namera da ostanat tamu, i ne im davaat. Nekoi dobivaat, zatoa vikam 50-50. Jas prasuvav vo vrska so dokumenti pokraj DS dokumentov sho treba, ostanatoto za intervju jasno mi e ;)

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.847
Поени од реакции
2.060
Ne vervam vo raspolozenija, aku si labav na intervju i nemash nikakvi nameri da ostanish vo Amerika kje ti dadat viza. Nekoi lugje na facata im se poznavat dek imaat namera da ostanat tamu, i ne im davaat. Nekoi dobivaat, zatoa vikam 50-50. Jas prasuvav vo vrska so dokumenti pokraj DS dokumentov sho treba, ostanatoto za intervju jasno mi e ;)
Расположение влијае во сите работи. Ти ги кажувам искуствата што ги имам слушнато. Ова ми го кажа дечкото што посредува за овие работи, средувам документи за брат ми да аплицира. За татко ми и мајка ми, им дадоа 10 годиншна виза, ама за нив е лесно.

Член од
24 јуни 2015
Мислења
26
Поени од реакции
38
Расположение влијае во сите работи. Ти ги кажувам искуствата што ги имам слушнато. Ова ми го кажа дечкото што посредува за овие работи, средувам документи за брат ми да аплицира. За татко ми и мајка ми, им дадоа 10 годиншна виза, ама за нив е лесно.
Okej, koa bev na intervju jas zgresiv kolku godini iam, namesto 20, rekov 12, pa mi dadoa viza. Dali trebese da vlijae na raspolozenieto na konzulot ili na mene? Ne te razbiram sho raspolozenie mi zborvis... Ili dobivash ili ne to e to. 50-50, i trista stanovi i kukji pokazhi, koga nejkat da ti dadat nema da ti dadat. jas neam ni zasteda ni niso pa mi dadoa, ne znam kakvo raspolozenie e ova

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.847
Поени од реакции
2.060
Okej, koa bev na intervju jas zgresiv kolku godini iam, namesto 20, rekov 12, pa mi dadoa viza. Dali trebese da vlijae na raspolozenieto na konzulot ili na mene? Ne te razbiram sho raspolozenie mi zborvis... Ili dobivash ili ne to e to. 50-50, i trista stanovi i kukji pokazhi, koga nejkat da ti dadat nema da ti dadat. jas neam ni zasteda ni niso pa mi dadoa, ne znam kakvo raspolozenie e ova
За конзулите зборувам, баш како што рече или добиваш или не, зависи дали се станати на лева или десна нога. Знам луѓе што родителите во различен ден отидени, под различен агент/конзул, едниот добива другиот не, со исти документи. Е сега рачунај како сакаш, дали фрлаат зарче на страна или така се расположени.

Kajgana Shop

На врв Bottom