Каков фотоапарат имате?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Fujifilm FinePix J10, купив вчера. Што мислите за апаратов? (Почетник сум :))
Како за почетник не е лош (како и скоро било кој друг поинт енд шот апарат), инаку многу побитно е окото на фотографот од апаратот, обиди се да ја посматраш светлината, и експериметирај со мануелни подесувања на апаратот колку што можеш, ако се навлечиш на фотографија, брзо ќе бараш ДСЛР

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Имам стар руски, скоро идентичен на овој:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Завчера баш ми стигнаа некои додатни работи за апаратот :)
Значи веќе имам Sony Alpha A200 и завчера ми стигна Sigma 70-300 APO објектив, Sigma circular polarizer filter, Sigma EX UV filter, 3x2gb 133 Professional Lexar Compact Flash (не можев да не ги земам, коштаа 32-33 долари и враќаа 30 долари ребата, испаѓаат по 2-3 долари картичка), некаков статив, не е некоја фирма, голем е и цврст, таман тоа што ми треба. Се ова земав за некои... 250-260 долари :)
А да и ќе заборавев татко ми зема и уште еден апарат, Canon SD790 IS, доста е добар, има добар стабилизатор, вади доста добри слики, има мануелно местење на white balance, exposure и не ми текнува уште што, не го имам расчепкано добро, повеќе си играв со моите работи :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
само тој објектив ти е или имаш уште некој ? и што планираш да сликаш ?

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
само тој објектив ти е или имаш уште некој ? и што планираш да сликаш ?
Имам уште еден објектив, тој ми дојде во кит со апаратот, Sony/Minolta 18-70 со Macro на 70. Искрено се сликам портрети, пејсажи, макро, спорт (особено rollerblading и snowboard)... Се ми е интересно :) Го земав тој објектив зошто ми требаше нешто што ќе ми ги доближува објектите + има макро од 200-300, може не е којзнае што али ок е и објективот во глобала е солиден, не е ептен нешто али за тие пари е супер. Следен објектив ќе ми биде еден фиксен макро али кога ќе се соберат доволно пари :)
Ме интересира само да знае некој кај можам да најдам колку одприлика слики може да ислика мојата алфа (А200) пред да почне да прави проблеми блендата и колку пари би чинело замена на неа?

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
Па 100000 слики сигурно би требало да издржи, а сервис за Сони кај нас се Видеодата па прашај си тамо.

• Ми се допаѓа
Reactions: Xak
Член од
14 јануари 2009
Мислења
41
Поени од реакции
7
Моментално користам FED 3b купен во Москва 1987

Инаку за онака безвезе сликање користам Kodak C663

ФЕД-от ми прави многу мерак зошто сите подесувања се мануелни :vozbud: Не е point-and-shot.

Во блиска иднина би сакал некој SLR фотоапарат...ама тоа отом потом :D

Бушавка

Differentiated by Style
Член од
4 јули 2008
Мислења
746
Поени од реакции
61
Па 100000 слики сигурно би требало да издржи, а сервис за Сони кај нас се Видеодата па прашај си тамо.
Видеодата од мене нема пари да видат никад више....Имав едно лошо искуство со нив, доста им е...Ако носите нешо таму вниматлно проверете после да не ви фали уте некој дел од техничката роба, што и да носите

Иначе еве го моето :nesum:

Ама вади супер фотки...www.lidcandy.deviantart.com

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Конечно, горд сопственик на Fujifilm S1000. :)

После толку време. :)

ЅОНЕ

сакам скопско
Член од
25 јануари 2007
Мислења
588
Поени од реакции
31

Panasonic DMC-FS20
Али некако подесувањата слабо ми одат :nesum: ако се разбира некој околу него или како и да е радо би примил совет:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom