- Член од
- 17 август 2008
- Мислења
- 194
- Поени од реакции
- 3
Sony 7.2mp
Како за почетник не е лош (како и скоро било кој друг поинт енд шот апарат), инаку многу побитно е окото на фотографот од апаратот, обиди се да ја посматраш светлината, и експериметирај со мануелни подесувања на апаратот колку што можеш, ако се навлечиш на фотографија, брзо ќе бараш ДСЛРFujifilm FinePix J10, купив вчера. Што мислите за апаратов? (Почетник сум )
еј и јас имам ваков сличен дома, ама изгледа расипан е...Имам стар руски, скоро идентичен на овој:
Имам уште еден објектив, тој ми дојде во кит со апаратот, Sony/Minolta 18-70 со Macro на 70. Искрено се сликам портрети, пејсажи, макро, спорт (особено rollerblading и snowboard)... Се ми е интересно Го земав тој објектив зошто ми требаше нешто што ќе ми ги доближува објектите + има макро од 200-300, може не е којзнае што али ок е и објективот во глобала е солиден, не е ептен нешто али за тие пари е супер. Следен објектив ќе ми биде еден фиксен макро али кога ќе се соберат доволно парисамо тој објектив ти е или имаш уште некој ? и што планираш да сликаш ?
Видеодата од мене нема пари да видат никад више....Имав едно лошо искуство со нив, доста им е...Ако носите нешо таму вниматлно проверете после да не ви фали уте некој дел од техничката роба, што и да носитеПа 100000 слики сигурно би требало да издржи, а сервис за Сони кај нас се Видеодата па прашај си тамо.
Можеш да најдеш подобар за тие пари...и немој од АМЦсакам да си купам ваков фотоапарат, во AMC е 12 000 ден