Каков темперамент имате?

каков темперамент имате?

• Вкупно гласачи
    370
Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај...

Јас ова ќе да сум,иако имам и многу нешта и од сангвиник..нешто измеѓу овие две сум....:)

Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15

сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае

hehe ova bi trebalo najmnogu se prepoznavam ovde:)

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај!!! Најмногу ми лежи ова.

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае

Ova najvise lici na mene..
И јас ќе да сум тоа...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај
Најмногу во ова се пронаоѓам... Mада лутината мошне вешто знам да ја исконтролирам.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај...
Хаха здраво колеги :) гледам не има доста вакви, недај боже да се начекаме нервозни некаде.

A

Anck-Su-Namun

Гостин
холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај

Епа јас сум некоја си мешавина од овие две, макар што имам повеќе од холерик-от во мене :)

Болдираното се однесува на мене :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ја сум типичен сангвиник. Буквално сите карактеристики од горенаведените ги поседувам.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57

Ова по така одговара за мене, ама и во Холерик се пронаоѓам.

Член од
5 април 2008
Мислења
33
Поени од реакции
0

Јас сум нешто помеѓу овие две , некоја си мешавина иако сум повеке сангвиник. :vozbud: :vozbud: :vozbud: Освен една работа ,дека после се кае е тоа не е точно. Тоа што го кажувам тоа и го мислам ,ако сака не ка се лути ама мене не мие гајле. Баш ме боли .:vozbud: :vozbud: :vozbud: :cug: :cug: :cug: :baeh: :baeh: :baeh:

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284

Јас сум холерик,со додатоци на сангвиник,како оптимизам и веселост,брзо пламнување,лесно воспоставување контакти.
Од холерикот можам да кажам дека не е точно за мене дека останувам лута и гневна,не ми се задржува лутината,и не ми се гледа на лицето што чувствувам,можам да скријам.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Bomba temperament ( potocno nuklearka ) ...

p.s Melahonik mi e najblizu .

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Имам совршено избалансиран, соодветен на ситуацијата, да не речам идеален, темперамент...Или не

Луѓето обично ме доживуваат (или јас несвесно се поставувам) како сангвиник. Инаку во суштина сум типичен колерик. Ги имам буквално сите карактеристики и тоа силно изразени

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Иако мојот темперамент е од мешан тип..сепак најмногу влечам према ова...
-(melan hole- црна жолчка), реагираат многу бавно, но силно и долготрајно, на лицето не им се забележува што чуствуваат(интравертно), основна емоција им е тага и песимизам. Настаните длабоко ги преживува, тешко воспоставуваат контакти, но кога ќе воспостават тие се вистински пријатели. депресивно реагира. Не реагира брзо и ако некој ги навреди , таа навреда ја памти
Мислам дека има помалку крв и слуз во оваа мешавина...

Kajgana Shop

На врв Bottom