Каков темперамент имате?

каков темперамент имате?

• Вкупно гласачи
    370

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Tina89 напиша:

холерик-
(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај

навреда ја памти
Ova e EPTEN tocno za mene.. Boldiranoto pa SKROZ.. A tie drugite.. Chat Pat na momenti :D

bobanvm

!hallinaV
Член од
27 јануари 2007
Мислења
66
Поени од реакции
0
Типичен холерик сум,плус лав сум во хороскоп...но знам и да бидам луд сангвиник,а понекогаш се понашам како најголем флегматик поради "Х" причини кои не би сакал да ги наведам :icon_mrgr

Z

ZeroStyle

Гостин
Glasav za сангвиник ,mislam deka toa najdobro me opisuva mene i mojot krakter (tepmerament) !!

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Сангвиник! Јас сум весел и опасен!

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(ретко)(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост(баш и не). Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај

Болдираното, како мене да ме опишувале. Подвлеченото...хммм...баш и не.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.736
Поени од реакции
13.501
Помеѓу флегматик и сангвиник ама повеќе накај флегма.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај

Ова ке да е за мене

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Дефинитивно сангвиник, без размислување.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
некоја зезнат комбинација од колерик и сангвиник

Lost Angel

Машко сум, конечно.
Член од
28 јуни 2007
Мислења
417
Поени од реакции
21
холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај.

Според Јунг сангвиникот и колерикот се екстравертни, сакаат да комуницираат, а колерикот може да бидде и водач...

The cholerics threw off their jackets, rolled up their sleeves and began strenuously working to move the tree out of their way.

Е ова сум дефинитивно... Болдираното највеќе...
Иначе да се смирам, истурам ситни монистри на маса и едно по едно си ги собирам... Помага, најозбилно :)

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19
100% сангвиник

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае
Претежно се најдов во оваа група.Како личност навистина знам да избувнам за глупост и после се нервирам и глупаво ми паѓа што сум избувнала.Обично ги завршувам работите што ќе ги почнам,но понекогаш знам и 100 работи од еднаш да планирам и после да не успеам да ги завршам како што треба,но тоа ретко ми се случува.Поголемиот дел од времето сум весела и среќна,па дури и да имам проблеми некои,настојувам да го задржам доброто расположение.

Tina89 напиша:
A Simple Story:
Some children were walking through a forest one day when they discovered a huge tree that had fallen directly across their path. The melancholics said "Oh, dear, what will we do now - our outing is ruined!" The cholerics threw off their jackets, rolled up their sleeves and began strenuously working to move the tree out of their way. The sanguines danced merrily across the fallen tree, and the phlegmatics sat down, waiting patiently until the matter was resolved.
Интересна е приказнава и познавајќи се себе сигурно би постапила,како сангвиник т.е како што вели во болдираната реченица.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае
дефинитивно, нема утка

Член од
6 јуни 2006
Мислења
280
Поени од реакции
5
Уфффф каков сангвиник сум само да знаете...

Kajgana Shop

На врв Bottom