Каков темперамент имате?

каков темперамент имате?

• Вкупно гласачи
    370
С

Сатори

Гостин
TemperamentScore
Idealist 5
Rationalist 12
Traditionalist 1
Hedonist 12

Your temperament type is undetermined.

Jeej! :vozbud:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
TemperamentScore

Idealist9
Rationalist7
Traditionalist5
Hedonist9

Realno

mislam deka sum sangvinik ipak so meko srce racionalen koga treba ama tradicionalen po potreba znaci coek na mesto

The Hedonist (sanguine) Temperament

The Hypomanic Idealized Image
"Artisans pride themselves on being unconventional, bold, and spontaneous" (AdvisorTeam.com).

Motivations

The Hedonist type prefers pleasure and disprefers pain.The Hedonist prefers:

David Keirsey reconfigured the typology created by Isabel Briggs Myers to a scheme of four groups of four types that corresponds to the classic four temperaments. In Please Understand Me (1984), he defined one group as the Artisan temperament, which I call the Hedonist:
Hedonists want to be free, not tied down, confined, or obligated, to do as they wish when they wish, to enjoy today, to be impulsive, to have a life of action which repudiates long term goals, objectives, or plans, to be active just to be active, to do what they feel the urge to do, to experience excitement, to be seen by others as being free to act, as free spirits, to be exciting, optimistic, cheerful, light-hearted, and full of fun (Keirsey, 1984, pp. 30-39; cf., Heineman (SP)).

The pathological representation of the Hedonist temperament type is the Hypomanic Personality.

Areas of interest

Many of the following additional topics originated in ideas expressed by David Keirsey in Please Understand Me.
action, action heroes, action jobs, adventure, airplanes, art, arts, athletes, bartenders, bellhops, boredom, brushes, building dams, building freeways, building mines, building skyscrapers, building trades, bulldozers, card sharps, charming, chisels, construction work, conversationalists, crises, dancers, detectives, Dionysus, dockworkers, dozen yellow roses, driving,
More....

Weblogs

Scripting News | kottke.org | all noise - all the time | Obscure Store | Media News | Dangerous Candy | styn.net | Riothero | Diary of the New Homemaker | Alamut | peterme.com | not.so.soft | saranwrap | haidi.org | JustinHankins.com | friedkitten.com | I'm an actress...I play a part | yezbick.com | Halflight | The Weblog | Lifeblood | I AM OVER SATISFIED BY NOTHING! | Confessionalism | girlrepair.com | Flowerhead | Vicious Thinks | saki-otakism inc. | freedom wings | Psycho Babylon | Pith and Vinegar | Texting | Digital Swirlee |

Attributes*

Positive attributes: Amusing, animated, bold, bouncy, charismatic, charming, cheerful, competitive, conceiving, convincing, cute, delightful, demonstrative, eager, effective, elated, entertaining, enthusiastic, excited, expander, expressive, extrovert, fraternal, fresh, friendly, funny, generous, gregarious, imaginative, immediate, impactful, impressive, influencing, innovative, inspiring, lively, mixes easily, motivating, nervy, optimistic, persuasive, physical, playful, popular, positive, practical, prodigious, promoter, refreshing, risk-taking, sociable, sophisticated, spirited, spontaneous, stimulating, talker, thrilled, urbane, winning, witty, worldly.
Negative attributes: ambitious, angered-easily, buoyant, brassy, careless, changeable, cynical, dilettante, disorganized, egotistical, embroidering the truth, exaggerates, excitable, flighty, forgetful, haphazard, impetuous, impulsive, inconsistent, interrupts, loud, manipulative, messy, naive, narcissistic, optimistic, permissive, reacting, reckless, repetitious, restless, scatterbrained, seek limelight, show-off, superficial, talkative, undisciplined, unpredictable, unrealistic, unreliable, wants credit.

R

Razorblade Kiss

Гостин
TemperamentScore
Idealist 9
Rationalist 9
Traditionalist 5
Hedonist 7

Од се по малце :smir:секси :):vozbud:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
сангвиник - највеќе нешо ми лега за мојот темперамент, знам некоаш добро да се карам со некого ама на крајот го прифаќам со смеа а и се како на шала колку лошо да се деси (освен нешо со здравјето или животот) материјално ја со насмевка го прифаќам тоа, како на пр ако мене некој ми седне така на шапката ама не сакајќи ја само ќе се насмеам и ќе речам нп не сакаше.

К

*Каталонец*

Гостин
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
genijalnite luge se pretezno tazni - Aristotel
jas sum pretezno tazen
jas sum genie

logicno.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Највеќе влече накај:
холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
меланхолик-(melan hole- црна жолчка), реагираат многу бавно, но силно и долготрајно, на лицето не им се забележува што чуствуваат(интравертно), основна емоција им е тага и песимизам. Настаните длабоко ги преживува, тешко воспоставуваат контакти, но кога ќе воспостават тие се вистински пријатели. депресивно реагира. Не реагира брзо и ако некој ги навреди , таа навреда ја памти
ова највеке ми одговара:smir:

Cruela DeVill

THE BEST DAMN THING
Член од
15 август 2008
Мислења
222
Поени од реакции
14

холерик-
(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај

сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае

меланхолик-(melan hole- црна жолчка), реагираат многу бавно, но силно и долготрајно, на лицето не им се забележува шточуствуваат(интравертно) , основна емоција им е тага и песимизам. Настаните длабоко ги преживува, тешко воспоставуваат контакти, но кога ќе воспостават тие се вистински пријатели. депресивно реагира. Не реагира брзо и ако некој ги навреди , таа навреда ја памти

флегматик-(flegma-слуз) реагираат бавно со слаби реакции, интравертни се, основна емоција им е рамнодушноста. Овиe лица делуваат спокојно и сталожено. навредата не ја памти долго време

горе-доле мислам дека овие болдираните искази најмногу ми пасуваат

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Имам големи примеси на сангвиник и колерик.Со сигурност не можам да кажам дека сум едното или другото,кога каj мене дефинитивно варираат двата типа на темперамент.И што треба сега да направам-нема тука промена,затоа што темпераментот е генетично закодиран и всушност тоj(темпераментот) е главната црта-одлика на секоj еден индивид.Со други зборови-темпераментот е вроден.Од меланхолик немам ниту М,а од флегматик-ниту Ф.Напротив,флегматиците многу ми лазат по нерви со нивната пасивност.Никако не си одговарам со индивидуа,коjа има флегматичен темперамент.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Temperament Score
Idealist 3
Rationalist 9
Traditionalist 4