Постабилен еА што е разликата мегу тие 2?
Kако заклучи дека е постабилен кога не си го имал?Постабилен е
Sto zboris be ej, imaat problemi od koa postojat, ali sea e mn poise :pos2:Дали има проблеми со телефонијата на Telekabel во исто време кога има проблеми со интернетот?
Да ама за жал некој директно или индиректно е поврзан со Телекабел. Иако таа дотична особа не сака да го признае тоа.
Интернетов денес е тиња. Незнам дали некогаш ќе биде стабилен и брз подолг временски период.
Ova veke se slucuva nekolku pati veke, pa da ne bidam bezobrazen i da pravam raboti koj ne mi licat na godinite, taka da, koj i da e administrator za forumov, postovite ili sto i da e, te molam ne mi gi brisi postovite. Ako imas neso protiv mene, slobodno pisi mi, ima privatni poraki i kraj, a ne se pravi faca i da mi gi brises postovite. Poso nikade ne vregam ili pak pcujam i slicno. Forumov e staven za zborenje i se registrirame da ostavime svoe mislenje, a ako ste planirale samo da bide citanje, togas ne dozvoluvajte registracija.
Pozdrav
Ako on e povrzan sea toa e negova licna rabota, ne smeeme da dademe svoe mislenje i licno iskustvo i da kazeme deka e tinje telekabel, a stavena e tema za muabet. Temava e za sporeduvanje teleglupostkabel so drugite i sekoj so saka moze da pise. Ako ima pcuenje, vreganje ili sto znam tamu, neso od tie zakonite na forumite, ako postojat i takvi neka go izbrise postot ili neka go opomeni toj so pravi takvi raboti, a ne mu teknalo sea i ke brise, ajde de sto e ova Zimbabve.
И да има нема да добиете информации бидејќи јасно се гледа дека на некои мрмчење им е хоби (или можеби и работна задача) ...Има ли некој Телекабел инсајдер тука?Ако има нека каже дали ставаат оптика или нешто слично да надградат мрежата и дали наскоро ќе ја дигнат брзината на интернет?
Незнам,за 1100 денари имам интернет(15гб),тв и телефон барем месечно толку плаќам.Ефтино е да вртиш во странство,сите другари се на Телекабел па си зборам беспари ама мислам дека брзината треба да ја дигнат на 6 мбпс.Ова 4 веќе е малку,сите оператори го сторија тоа.Инаку им пишав на емаил да прашам дали може да се замени модемот,и на мое изненадување(иако не очекував дека ќе одговорат) добив одговор:Добро @bidikov, не може за се да е Телеком крив...
Но настрана проблемите, ќе има ли некоја новост од Телекабел, долго време не ги имаат променето своите пакети
Nikoj ne mrci, tuku kazuva iskustva okolu telekabel. A ova so "barajte alternativa ako ne vi cini" isto kako da go slusam Zoran, ova mi go kaza vo lice, a direktor, wow nemam zborovi. Plakas neso t.e. nekoja usluga i dobivas niso, posle toa ti vikaat smeni se, a modemot ne bese gratis inace. Koj toa mene ke me sankcionira i so sto, ke mi isece kabel za internet ili ke me banira nekoj admin od ovoj forum. Ti se molam, ova Makedonija e, ne e zapad, pa sankcii. Bidikov ako nesakas da se zbori protiv telekabel, napomeni i nema da zborime. Jas imam internet od TELEKABEL, ne od ADSL, plakam na telekabel i se zalam za telekabel ili go falam seedno. A ako adsl imal i on losa brzina, so da pravam so taa informacija. Toa ke mu dojde isto kako ti da imas broj na t-mobile i imas slaba mreza i si vikas, paa zaradi kosmofon e. Ako vlijae toa vrz internet provajderite, jas ke se zalam kaj mojot, toj od adsl na negoviot i taka i ide toa, circle of life.И да има нема да добиете информации бидејќи јасно се гледа дека на некои мрмчење им е хоби (или можеби и работна задача) ...
Значи културни дискусии околу темата се дозволени ама постојано зборење и трескање глупости не се толерира ...
Ако толку не ви чини сервисот барајте алтернатива, барем кај ТК нема договори на 24 месеци ... ако веќе сте корисници дискутирајте нормално - во спротивно има мерки со кои ќе ве санкционираат :nenene:
И да има нема да добиете информации бидејќи јасно се гледа дека на некои мрмчење им е хоби (или можеби и работна задача) ...
Значи културни дискусии околу темата се дозволени ама постојано зборење и трескање глупости не се толерира ...
Ако толку не ви чини сервисот барајте алтернатива, барем кај ТК нема договори на 24 месеци ... ако веќе сте корисници дискутирајте нормално - во спротивно има мерки со кои ќе ве санкционираат :nenene:
Сега збор два за брзината ... секогаш кога мислите дека е загушено и некој сајт не отвара добро (пример јутуб) направете спид тест до серверот на Телеком ... ако тука покаже добра бројка тогаш проблемот може да е поврзаноста на upstream провајдерите (видете во темата за АДСЛ колу се жалат на брзината исто) ...
За модемот Томсон ... прво не сум сигурен дека е модем со телефонија ... а второ од лично искуство моторолите се постабилни ... сепак треба да се проба некогаш проблемот може да е во блискиот комшилук ...
За ова веќе дури почнувам да се сомневам дека намерно го прават. Не сум читал на претходните страни на темава, можда некој и го има кажано тоа. Лимитирај ја брзината кон јутјуб и автоматски кратиш на ризик од гушење. Лошо лошо лошо...Што е ова, да неможе еден скапан Buffer да напраи на YouTube..Жива срамота сте ццц...