и самото име МАКЕДОНИЈА мистерија. пишете во google translate "world od mother" и преведетего од англиски на хинди јазик и слушнете како се изговара
МАКЕДОНИЈА
Не разбирам можиш да образложиш?
Да ви ги скратам малку маките:
Според една теорија, името Македонија доаѓа од античко-македонските зборови:
Маќе-е-дона-е што би значело:
Таа е големата мајка! Античките македонци имале култ кон земјата и кон сонцето и се сметале за
деца на големата мајка и деца на сонцето (независно едно од друго)!
Чисто колку за бонус информација, Јапонија дава бесплатни визи кон сите земји што имаат култ кон сонцето, па така благодарение на нашето знаме и ние сме во пријателската зона на Јапонија
К А Р П А Ж И В А
Во врска со оваа мистерија знам многу малку, но е многу интригантна, затоа ќе напишам она што знам, а се надевам дека ќе се најде некој што знае повеќе и ќе ме надополни или евентуално поправи:
Имено, станува збор за карпа пронајдена некаде во источна Македонија! Е сега, на неа се пронајдени кирилични букви, а при истражување е дојдено до заклучок дека тие се постари повеќе од половина век пред Кирил и Методиј! Сум видел слика од тоа место, буквите се резбани од десно кон лево, се претпоставува дека е така поради тоа што се резбало со десна рака! А многу јасно може да се прочита:
,,Бегаи скрии се лоши људи псних лоши људи идат""! (ако знае некој нешто повеќе молам да ме дополни)
Исто така ќе ги наведам каменчињата пронајдени во кратово, близу ,,цоцев камен", тие изгледаат вака: