Каде сте го јаделе најубавиот/најгадниот хамбургер?

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Јас изгледа сум меѓу ретките кои не јадат хамбургери, буквално од никаде, па не ни можам да го разберам муабетот со споредбата. Од сендвичара јадам само тост и тоа еднаш месечно. Толку е моето хранење со брза храна по фаст фуд ресторани.

Член од
2 март 2012
Мислења
93
Поени од реакции
56
Вили, 7ца и ''COOL'' кај студентскиот Гоце Делчев. А најгаден хамбургер исто во близина на студентскиот една сендвичара не знам како се викаше. Лепчето беше од пред 2 дена сигурно, плескавицата чудно мирисаше, а кечапот и мајонезот беа катастрофа. Добро барем убаво тостови прават во таа сендвичара...

C

cige

Гостин
сендив го јадев во Велес, одамна. Се расипа нешто возот, па во тој град останавме неколку сати. Во близина на железничката станица има некаква неугледна сендвичарница/киоск (не го памтам името) а мене ми се јадеше. Имав 14/15 години (сега се дупло повеќе) и цените тогаш не беа нешто високи. За 30 денари, одлично памтам, ја јадев најдобрата плескавица што сум ја купил, сочна, голема, вкусна, од месо (изгледа тогаш сојата не беше најраширена работа по сендвичарниците), а лепчето свежо и меко. Изедов три, не наеднаш :) . А ми се чини дека не беше некоја луксузна сендвичарница со големо мени, ниту пак имаше гужва. Онака, не баш угледно место, со вообичаена македонска услужливост, ама затоа пак сендвичите си беа супер.
.
Скара Чакар :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
жужу муслам дека прават подобар хамбургер моментално од седмица. барем по мое искуство досега се најдобри за хамбургери а најдаден убедливо кај тие сендвичарите што се кај стоилко поточно БАКА сендвичарата... лебот од пред 2 3 дена - буквално се распаѓаше.. компирите кај ситни кај препржени заби да искршиш со нив со зејтин несменет минимум 3 недели - плескавицата заборавена од пред 3 дена.... кечап кога ми стави таа мислев подобро ке беше оцет да ме понудеше - полош хамбургер не сум јадел никаде дефинитивно!!!

Член од
27 април 2011
Мислења
2.310
Поени од реакции
3.065
Најгадниот дефинитивно во бивша Панда во лептокарија што имаше (докториве што беа за тровање секој нов пациент што ќе им дојдеше викаа еве уште еден од Панда:) )....А најубав во 7мица...колку и да го имаат заебано сеуште ми е број 1 :)

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Жужу Бургер најубаво ми е моментално, и е единствено место во центаров од каде што излегувам заситен.
Го зимам со сите сосови, салати и многу помфрит и после цел ден јадење јок.
Вили ми го засраа некако и последен пат таму јадев во Октомври.
Малку помфрит ми ставаат, а јас обожавам помфрит во хамбургер :D

Убедливо најгрд хамбургер во „Стар Мост“....горчеше и краставицата дури...
хахаха исто :D затоа јас со дупли помфрит нарачувам, ама тој дупли ти е како нормален во другиве сендвичари

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.857
Најубав хамбургер на времето во King Burger во Центар, ама откако ја затворија сендвичарата, мислев дека никогаш нема да пробам толку убаво месо на друго место. Но за среќа, пред некое време пробав - во City Grill во Рамстор - повкусно месо, сочно, а сепак испечено, повеќе салата (во City Grill даваат дури и рендан морков) и покрцкав, свеж и вкусен помфрит на друго место во Скопје не сум јадел.

Во Охрид на времето беше убав хамбугерот во Кактус, спроти Табана, ама последен пат кога јадев таму, го смалиле месото за 50%. Инаку, ми се допаѓа што и таму е се свежо, и што кечап и мајонез ти даваат во кесичка, па знаеш дека сигурно не е расипан.

Грди хамбургери - колку сакаш, насекаде околу мене. Еве, ако морам еден да изберам - од Нино сендвичарата кај Чичко Стоилко комплекс. Од него добив труење со салмонела. И не можев од кревет да станам 2 недели. Морав 2 инфузии да примам за да се вратам во живот. И не само јас, туку и едно другарче со кое заедно јадевме таму. :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.476
Поени од реакции
114.375
Најодвратниот хамбургер што не го ни пробав беше пред 3-4 години кога бев уште средно. Сега ќе ви кажам зошто не го ни пробав. Сендвичарата се викаше Ќузум или Кузум не знам дали со Ќ или со К беше а не е ни битно, одма до средното училиште Васил Антевски Дрен. Одам на одмор мртов гладен и нарачувам хамбургер во селско лепче а таму обично убава храна имаа, не беше старо месото и лепчињата беа тазе. И чекам да ми го направи таа продавачката која патем беше една од најгадните продавачки што сум ги видел во животот, една мрсна, небањата и без еден преден заб во устата. И дојде на ред помфритот да ми го стави и кога наеднаш и капна пот од челото во компирите. Толку ми се згади што ќе повратев за малку, а инаку не сум гадлив по природа али ова беше немогуче. Го земав и одма го фрлив хамбургерот за да не го гледам веќе и никогаш повеќе не се вратив таму.

А најубав хамбургер има во Автокоманда на самата автобуска станица карши Алкалоид, луѓето работат од памти век таму и до ден денес немаат сменето ништо, а и имаат посебен рецепт за месото кој не го кажуваат на никој. :)

Член од
5 септември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
1
Абе луѓе знаете ли каде се прават убави лесковачки плескавици у скопје пошто не сум од скопје а ќе одам таму и сакам да јадам една таква многу ми е вкусна кај ќе ме обратите вие?

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Ako ima Lisicanec nekoj da kaze za novoto kafance sto go otvorija,kakov hamburger pravat da dokaze.
Glava da te zaboli.:D

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Најубавиот - Џамбо (аеродром)

Најгрдиот - во Ресен (појма неам као се викаше сендвичарата, али никад више!) и секако Аркадија - шуќур пропаднаа...тоа не беше плескавица, ѓон ѓоносан, копито коњско, гума...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Најубавоит во Перпер - Белград, најгрдиот во една сендвичара во Чаир :D

H

HITCH

Гостин
Синоќа ја видов темава и ми текна дека одамна не сум јадела хамбугбер од седмица, па решив да им дадам уште една, ама овој пат последна. УЖАС! Подобро дома ќе си јадев од боранијата, ем потрошени пари, ем ужасно јадење.

Знам дека е грев е да зборувам лошо за храна, ама со оној сендвич и куче скитник може да се отруе.

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Добар е хамбургерот и во Тетекс во чаршија за 80 динарчиња.

Kajgana Shop

На врв Bottom