Каде сте го јаделе најубавиот/најгадниот хамбургер?

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Најубав хамбургер во Берово сум јадел,можам да кажам дека таму хамбургерите се најздрави од најнездравата исхрана! Плескавицата беше ммм,колачето од фурна и плус помфрит и внатре салата уф уф прекрасно беше.
А најгаден хамбургер во Жу - Жу

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
браво бе друже (y) сум бил таму неколку години по ред, последен пат бев пред 2 години, иначе не јадам хамбургери али ова... најбоље плескавица у цела македонија дефинитивно
п.с. уште го даваат во обичен леб :)
Тие можи уште си мислат дека постои СФРЈ, си работаат по стари стандарди и си имаат член на Сојуз на Комунисти како директор!

Б

Бат Елохим

Гостин
најубавиот и највкусниот хамбургер го јадев од една хамбургерџилница во Лептокарија. Со сите нишани, плескавица, салатка, компирчиња. Ама мојот стомак не се сложи со мене. Се скапав повраќање и од тогаш немам пробано ...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Паметам и еден а’мбургер шо сум го јал на широк сокак не знам како се вика сендвичарата (малце погоре од Т-мобајл) али многу ме бендиса кај него шо го порачав на еден вработен па имаше гужва, ме послужи друг вработен, јас реков фала и заминав без да платам. Ваљда мислеше еднио дека сум платил на другиот.... не е важно, поентата е дека неплаќањето на хамбургеро му дава некој посебен шмек и зачин, и чоек го јади во сласт и длабока восхит!

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Пошто најчесто купувам од сендвичарине во центар, најубав хамбургерот ми е кај стоилко:D а најлош од Жу-Жу бургер. Значи не чини ништо ни кечап ни компири ни мајонез ни плескавица катастрофа а толкав хамбургер ти даваат. Првиот пат го изедов некако едвај ми се згади на крај :sick: а вториот пат пак ми се згади и го фрлив пола и никад више од таму хамбургер. Ем цената напумпана до плафон ем квалитет 0.

L

.Lost Angel.

Гостин
Паметам и еден а’мбургер шо сум го јал на широк сокак не знам како се вика сендвичарата (малце погоре од Т-мобајл) али многу ме бендиса кај него шо го порачав на еден вработен па имаше гужва, ме послужи друг вработен, јас реков фала и заминав без да платам. Ваљда мислеше еднио дека сум платил на другиот.... не е важно, поентата е дека неплаќањето на хамбургеро му дава некој посебен шмек и зачин, и чоек го јади во сласт и длабока восхит!
:pos: (y) браво

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Во маалската сендвичара и ногу е вкусен,тетката ме прашува секогаш дали сакам у порција и после наплаќа и наздравје кркање,ногу е вкусен.

Спроти тоа има путки што се шетаат и се фрцкаат у хеланки па на раат моеш да јадеш и да посматраш,ако си добар шмекер ке ти падне некоја коа ке намигнеш а ако си ко мене ке си јадеш и ке си јадеш :pos::pos:

L

.Lost Angel.

Гостин
:pos:
Во маалската сендвичара и ногу е вкусен,тетката ме прашува секогаш дали сакам у порција и после наплаќа и наздравје кркање,ногу е вкусен.
Спроти тоа има путки што се шетаат и се фрцкаат у хеланки па на раат моеш да јадеш и да посматраш,ако си добар шмекер ке ти падне некоја коа ке намигнеш а ако си ко мене ке си јадеш и ке си јадеш :pos::pos:
:pos: Да си ми жив и здрав што убаво ме изнасмеа :pos:

НЕНАСИТЕН!!!

СУМ ПО ТЕБЕ
Член од
8 мај 2012
Мислења
263
Поени од реакции
157
дефинитивно Burger King (едвај чекам кај нас низ градовите да отворат а не само на аеродромот), најгрд најверојатно у Џамбо кај Бисер, плескавицата е ужас, компирите меки, лебчето се распаѓа, единствено добро кај Џамбо е што имаат руска салата, али џабе е и тоа, не ги бива... моментално најомилени ми се ЖуЖу и Лесковац зад Пулевски во Аеродром иако од време навреме знам да згрмам по некој од Вили и 7ца

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Убедливо најгадниот сендвич (хамбургер го викаше продавачот) сум го јадел во скопската стара чаршија, со никакво лепче и „плескавица“ како да е правена од месо на локална, неухранета џукела. Се разбира дека го фрлив по првиот залак.

Најдобриот сендив го јадев во Велес, одамна. Се расипа нешто возот, па во тој град останавме неколку сати. Во близина на железничката станица има некаква неугледна сендвичарница/киоск (не го памтам името) а мене ми се јадеше. Имав 14/15 години (сега се дупло повеќе) и цените тогаш не беа нешто високи. За 30 денари, одлично памтам, ја јадев најдобрата плескавица што сум ја купил, сочна, голема, вкусна, од месо (изгледа тогаш сојата не беше најраширена работа по сендвичарниците), а лепчето свежо и меко. Изедов три, не наеднаш :) . А ми се чини дека не беше некоја луксузна сендвичарница со големо мени, ниту пак имаше гужва. Онака, не баш угледно место, со вообичаена македонска услужливост, ама затоа пак сендвичите си беа супер.
Година или две подоцна, јадев навистина добри хамбургери/чизбургери во Парадизо
Парадизо во Прилеп !!
, ама разбрав дека оттогаш доста го расипале рецептот. Ако памтам добро, Емил се викаше газдата? Сум јадел и на други места ваков тип храна во Прилеп и мислам дека може да се пофали, како ретко кој македонски град со скара, сендвичи и сл.
За Скопје - Попе или Кинбургер. Седмица никогаш не ми го правела меракот. Големи им се хамбургерите и не се невкусни, но по секој сендвич ми се лошеше. Тука некаде ги ставам и Жужу, Вили и др.
Не сум многу по сендвичи во последно време. Си јадам пици, чорби, бели печива...

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Убедливо најгадниот сендвич (хамбургер го викаше продавачот) сум го јадел во скопската стара чаршија, со никакво лепче и „плескавица“ како да е правена од месо на локална, неухранета џукела. Се разбира дека го фрлив по првиот залак.

Најдобриот сендив го јадев во Велес, одамна. Се расипа нешто возот, па во тој град останавме неколку сати. Во близина на железничката станица има некаква неугледна сендвичарница/киоск (не го памтам името) а мене ми се јадеше. Имав 14/15 години (сега се дупло повеќе) и цените тогаш не беа нешто високи. За 30 денари, одлично памтам, ја јадев најдобрата плескавица што сум ја купил, сочна, голема, вкусна, од месо (изгледа тогаш сојата не беше најраширена работа по сендвичарниците), а лепчето свежо и меко. Изедов три, не наеднаш :) . А ми се чини дека не беше некоја луксузна сендвичарница со големо мени, ниту пак имаше гужва. Онака, не баш угледно место, со вообичаена македонска услужливост, ама затоа пак сендвичите си беа супер.
Година или две подоцна, јадев навистина добри хамбургери/чизбургери во Парадизо , ама разбрав дека оттогаш доста го расипале рецептот. Ако памтам добро, Емил се викаше газдата? Сум јадел и на други места ваков тип храна во Прилеп и мислам дека може да се пофали, како ретко кој македонски град со скара, сендвичи и сл.
За Скопје - Попе или Кинбургер. Седмица никогаш не ми го правела меракот. Големи им се хамбургерите и не се невкусни, но по секој сендвич ми се лошеше. Тука некаде ги ставам и Жужу, Вили и др.
Не сум многу по сендвичи во последно време. Си јадам пици, чорби, бели печива...
Да да интересен човек, муабечија е многу.Па во последно време не јадам по сендвичариве, поубо ми е скара на жар од кафанчињава или некое бурече

Член од
1 јуни 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
најдобриот хамбургер сум го земал од prince ресторанот, имаат и добро гиро, 80 денари е гирото мислам, нема да зажалите

најгадниот хамбургер во охрид, плескавицата полужива а помфритот целиот тврд

иначе prince се наоѓа на ул. Lazar Trpovski во Скопје

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Лепче со плескавица. Само кај нас трупаат компиришта па и сосови. Кај Алкалоид во Автокоманда има убави лепчиња со плескавица постојано се движат луѓе тука нема промашај.

O

Orion.

Гостин
MFC - Macedonian fried chicken на Водњанска, пред некој ден јадев тука бургер MFC, (појачан хамбургер) не беше лошо.

Kajgana Shop

На врв Bottom