Имам 73кг,168-170 сум висок и најмногу ме нервира салото(не е многу ама ме нервира),значи тренирам активно фудбал сеа почнувам втеретана ама никако да најдам некој поевтин поприкладен начин на исхрана,некој помош поискусен?
Која ќе ми налета таа.Од која урда купувате? Јас долго време ја јадам кумановската (1кг) на Здравје Радово, ама нешто во последно време не ми чини некако...
Ми мења.... вкусот.Која ќе ми налета таа.
Као нешо демек ви мења во животот 10 или 20 грама масти пошо сите сте на cut и имате TDEE од 1600 калории
Епа јади ја таа шо ти се сфиѓа >.>Ми мења.... вкусот.
Во урдата од Здравје Радово има се само млеко не!Од која урда купувате? Јас долго време ја јадам кумановската (1кг) на Здравје Радово, ама нешто во последно време не ми чини некако...
Eпа што има ако не млеко?Во урдата од Здравје Радово има се само млеко не!
Мастите што ги гледаш тие 10гр ти се од палмина маст, имам разговарано со човек што имаше работено во битолска млекара и од него го слушнав овој муабет, млечните масти ги шиткале во тие за мачкање „кајмак“ или како и да им се викаат, а наместо нив ставале палмина маст во урда, млеко, сирење, јогурт, а биди сигурен дека и останатите работат слично, исто и делот со „сувата материја“ е со сомнително потекло.Eпа што има ако не млеко?
Има логика, иако, нели се они обврзани со закон точно да напишат во составот што све содржи производот?Мастите што ги гледаш тие 10гр ти се од палмина маст, имам разговарано со човек што имаше работено во битолска млекара и од него го слушнав овој муабет, млечните масти ги шиткале во тие за мачкање „кајмак“ или како и да им се викаат, а наместо нив ставале палмина маст во урда, млеко, сирење, јогурт, а биди сигурен дека и останатите работат слично, исто и делот со „сувата материја“ е со сомнително потекло.
Во оваа урда од здравје радово имав сретнато и цели парчиња од тоа ефтиното сирење растително или какво и да е 100тина денари ваљда им се здробиле и ги тураат во урдата да не им одат фира, самиот факт што отворена не се имаше расипано и 3 недели во фрижидер ти кажува дека имаш уште ден куп глупости додадено, така да ако сакаш навистина да јадеш здраво, барај си од некој што чува стока и самиот произведува вакви работи, барем ќе знаеш дека е направено од вистинско млеко, единствено немам инфо дали е здрава за исхрана мајата (бактериската култура) што се користи за засирување, ако има некој подетално инфо нека ме исправи.
Абе со закон треба да е пишано, ама Македонија и закони, дури надвор од мкд не ги почитуваат по ова прашање.Има логика, иако, нели се они обврзани со закон точно да напишат во составот што све содржи производот?
Иначе јас лично не ја јадам редовно урдата, само ме интересираше што може да е.
ако ова информација е точна , тоа е грозноМастите што ги гледаш тие 10гр ти се од палмина маст, имам разговарано со човек што имаше работено во битолска млекара и од него го слушнав овој муабет, млечните масти ги шиткале во тие за мачкање „кајмак“ или како и да им се викаат, а наместо нив ставале палмина маст во урда, млеко, сирење, јогурт, а биди сигурен дека и останатите работат слично, исто и делот со „сувата материја“ е со сомнително потекло.
Во оваа урда од здравје радово имав сретнато и цели парчиња од тоа ефтиното сирење растително или какво и да е 100тина денари ваљда им се здробиле и ги тураат во урдата да не им одат фира, самиот факт што отворена не се имаше расипано и 3 недели во фрижидер ти кажува дека имаш уште ден куп глупости додадено, така да ако сакаш навистина да јадеш здраво, барај си од некој што чува стока и самиот произведува вакви работи, барем ќе знаеш дека е направено од вистинско млеко, единствено немам инфо дали е здрава за исхрана мајата (бактериската култура) што се користи за засирување, ако има некој подетално инфо нека ме исправи.
Абе и јас ја јадев, кажувам инфо што ја имам добиено од човек кој што работеше во оваа индустрија, а ете погоре официјални текстови дека во Русија и Франција веќе се пронајдени случаеви,во земји со многу поголеми контроли од нашава мизерија.ако ова информација е точна , тоа е грозноурдата ја јадам скоро 3-4 пати неделно и ја сметам за една од поздравите нешта...
кај да барам сеа некој кој чува стока, кравата ли да си купам да ја чувам на балкон )) еххх........
Ja imate probano od mlekara bogdanci mislam se vikaat vo kam prodavaat, slusnav deka koga ima mleko pravat i prodavaat proizvodi ne mesaat so prasaci i gluposti?Абе и јас ја јадев, кажувам инфо што ја имам добиено од човек кој што работеше во оваа индустрија, а ете погоре официјални текстови дека во Русија и Франција веќе се пронајдени случаеви,во земји со многу поголеми контроли од нашава мизерија.
Не знам колку е штетно да се замрзнува, јас често земам од кај луѓево што ги познавам по 3 кг одеднаш, ја делам во кеси од по пола кг и ја замрзнувам, а оставам само една-две кеси во фрижидер, тоа да ми држи додека се вратам пак дома и да купам пак.
Скопје не знам каде може да се најде, во Прилеп има дури и во пазарот за сирење, таму продаваат природно млеко, сирење и урда.
Ја имам пробано, подобра ми изгледа, изгледа има помалку глупости во неа, али си најдов природна и не земам веќе од продавница.Ja imate probano od mlekara bogdanci mislam se vikaat vo kam prodavaat, slusnav deka koga ima mleko pravat i prodavaat proizvodi ne mesaat so prasaci i gluposti?
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Znacit ne e totalen bullshit to so go slusnav.Ја имам пробано, подобра ми изгледа, изгледа има помалку глупости во неа, али си најдов природна и не земам веќе од продавница.