A
AnFem
Гостин
Ај, така нека биде... Тај сам.да погодам...ти си тај заебаниот!
Ај, така нека биде... Тај сам.да погодам...ти си тај заебаниот!
Пази, викаш секаква. Иди дери се во Америка или Англија или Германија. Барем сега има Јутјуб, гледаме како праат цајканите низ светот, не сме до толку затуцани како што викаш мајка му стара.Пази, се заебаваш, а ти си тој кој живее во земја каде полицијата тепа и убива деца и има право на фашистички режим, а јас живеам во либерална земја, каде можеш да имаш секаква комуникација со униформираните лица и при тоа да не наебеш. Погоди кој е заебаниот, а кој се смее позади монитор и крка пуканки.
Значи не знам што направил приведениот, на кој начин го нарушил јавниот ред и мир...Пази, викаш секаква. Иди дери се во Америка или Англија или Германија. Барем сега има Јутјуб, гледаме како праат цајканите низ светот, не сме до толку затуцани како што викаш мајка му стара.
Мислиш ли дека со право постапиле што го пуштиле тој?
Ако да, тогаш ОК
Ако не, требале и дечко ти да го соберат за попречување на службено лице
Анфем, има тука многу повеќе отколку што изгледа. Џандарите виделе дека ти си тука и препознале кадар кој може да ја држи ситуацијата под контрола. Најлогичен заклучок што можеле да го извлечат е да те остават тебе да ја контролираш ситуацијата, за добро на општеството, градот и плантетата.Синоќа за прв пат имав позитивно искуство.
Седиме во еден бар и гледаме како доаѓа полиција и приведува еден момак поради нарушување на јавен ред и мир. Бевме малку повеќе запиени, а либето знае да биде агресивно кога е пијанко, им рипна на џандарите и почна да им се дере: Кој ви даде право така да киднапирате луѓе?
Им се изнавика добри две три минути, насилно им го зема момакот од раце и на крај полицајците го пуштија приведениот и почнаа да му се правдаат и извинуваат на мојов. Помислив дека ми ставиле дрога во сокчето и дека халуцинирам, навикната на однесувањата на македонската полиција...
Што ти значи солидарност и покажување заби... Нешта кои нас ни се потребни светлосни години за да ги добиеме.
И после зошто имигрантите го запалија Стокхолм...а либето знае да биде агресивно кога е пијанко, им рипна на џандарите и почна да им се дере: Кој ви даде право така да киднапирате луѓе?
Им се изнавика добри две три минути, насилно им го зема момакот од раце и на крај полицајците го пуштија приведениот и почнаа да му се правдаат и извинуваат на мојов.
Ова би го класифицирал како позитивно или негативно искуство? Чисто заради статистикатаЕве ви една сочна.
Февруари 2012 година , со една колешка од факс аплициравме за work and travel во Коузон , и требаше да одиме во Скопје во канцелариите. Имавме работа 2 дена таму па за да не се враќаме и утредента пак да одиме , останавме да спиеме во станот на татко и во Скопје. И излеговме вечерта на журка кај другари што студираат во ск , и на враќање 2-3 часот после полноќ за да го фати зеленото нагазува на гаста и во тој момент светнува црвено и поминавме на црвено. За 20 секунди одма позади нас се оклучи сирената и застанавме. Доаѓаат типците , двајца беа и ја тераа да дува , па ај и јас дував безвеза не ни возев , па пишаа казна 400 евра и сакаа да и ја земат возачката. Колешка ми , која патем курвица во душа почна да флертува со нив , и следното на што се сеќавам беше колективна распаљотка на водно во нејзината кола , додека јас мрзнев на -10 надвор , клетите не ме пуштија ни во полициската кола да седам.
Така си спаси 400 евра плус возачката , па дури беа љубезни и едниот ја возеше нејзината кола на враќање до дома бидејки бевме пијани.
Ако сватив добро живееш надвор од Македонија,ако е бистина мојава претпоставка блазе си ти.Фашистичкиот режим го спроведува власта,а и таа го укинува,истото ова го напиша само да го објаснам затоа што ќе треба да го поврзам со останатиот дел од коментарот,македонската полиција е стадо кучиња,мецки и пијани вилци кои со директива на некој од високо тепаат и убиваат.За пример ќе ја земам србија која на секој километал во секој град стои по еден полицаец,како турист спрема мене беше покултурен отколку нашиве кои се плашиш да им преречеш да не те убијат,но незмнам како комуницираат со своите сонародници или пак за пример ќе го земам Египед каде војската изврши државен удар поголемиот дел од полицијата се сврте против режимот.Пази, се заебаваш, а ти си тој кој живее во земја каде полицијата тепа и убива деца и има право на фашистички режим, а јас живеам во либерална земја, каде можеш да имаш секаква комуникација со униформираните лица и при тоа да не наебеш. Погоди кој е заебаниот, а кој се смее позади монитор и крка пуканки.
Заборави да му напоменеш летаа боксови, а и портокали и јаболка.^ и ние така со @ ~2A, на плоштад едни босанци 5 против пет лом се направија, полицијата дотрча ама не влегоја среде тепачка туку почекаа да се замаваат сите и потоа ги неутрализираат бацињата. добра тактика ама во таква гужва(детенце настрада) треба малку поефективно и побрзо да се спречат таквите испади на сељаците од ропотово и околината
Se smeam ko lud, policija ke mi viknat.5 против пет