Нашата полиција е КАТАСТРОФАЛНА,можеби по ова што ќе го напишам ќе ме блокираат ама ми е гајле.Општо,кога протестираат граѓани за своите права,кои се загрозен,знаат да употребат и солзавен и да ги тепаат,а кога протестираа Албанци без никаков повод и да не заборавиме уништија еден автобус на ЈСП,еден полицаец не дигна пандрен,ниту пак обезбедувањето ни специјални служби-специјалците.
Кога ние протестиравме против екстерното тестирање оваа година полицијата беше во ред,многу некултурни и несериозни ама ......Јавно прашање,полицијата се плаќа од буџетот на РМ,незнам колку милиони евра годишно за плати,осигурување,ситници за колите и сл.Зошто ако јас сакам да одржам протест,митинг или пак нешто слично морам да повикам полиција,според законот и да платам од сопствениот џеп(земав само пример) или ако викнам полиција при судар на автомовибил(што е сосема различно),полицијата нема ништо да предземе а јас ќе требада платам 250 евра!Па нели ни го кратат буџетот ,а ем се профитабилни,зошто се поставени ваквите чекори??Чисто ме интересира затоа што борците сакаа да одржат марш,а мораа под полициски нарзор затоа што на некој начин тоа се полувоени маршови и несмеат без полициски надзор да не настане комфликт,а борците немаа пари да платат за полициското обезбедување!