Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
decki predlozete nekoj dobat torrent sajt za HD filmovi

fala

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
ne znam kako da aktiviram internet na ipod mi bara wi-fi conekcija, ako ima nekoj so se razbira neka mi kaze :D:pipi:
за wi-fi конекција треба да имаш бежжичен интернет. :helou:
јас знам за Нокиа Н95 8ГБ како се прави, за и-под незнам:toe:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Дали знае некој шо да праам со нетов, кога е исклучен компјутерот сите сијалички светат и се е океј, а коа го уклучувам снемува нет :nerv:
Вчера пр. немаше нет цел ден, вечерта се стабилизира. Денес е демек поарно ама сепак е нервозно...:nerv:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Дали знае некој шо да праам со нетов, кога е исклучен компјутерот сите сијалички светат и се е океј, а коа го уклучувам снемува нет :nerv:
Вчера пр. немаше нет цел ден, вечерта се стабилизира. Денес е демек поарно ама сепак е нервозно...:nerv:
Најверојатно за адсл зборуваш, и кај мене некогаш така прави, нема гајле еден ден два е така и ќе се среди од таму нешто е проблемот.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Најверојатно за адсл зборуваш, и кај мене некогаш така прави, нема гајле еден ден два е така и ќе се среди од таму нешто е проблемот.
Фала за постов, ама сепак проблемот бил до модемот.
:smir:

Eмилија

Reina Gitana
Член од
29 јули 2009
Мислења
25
Поени од реакции
4
Па....вака имам проблем на адлс2 кога да пробам да го конектирам се појавува грешка 633
Што значи тоа?Ја заметљав некаде онаа малата книшка

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
533
imam problemi so bezicniot internet od telekom (call i surff) koga ke se obidam da se povrzam mi naoga troubleshoot, i mi pisuva no access... koristam windows 7 do so mozi da bidi problemot ako nekoj mozi da mi kazi, i dolu kaj so go kazuva signalot ima izvicnik:nerv:

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Абе во последно време многу ми кочи флешот не само видеата..се,што сум пробал се сецка а имам доста добра машина,дали можно е да е до мозила?или нешто друго.Имам постар пц пробувам и таму сецка ама не толку многу

Поздрав,чекам некој да одговори

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Па....вака имам проблем на адлс2 кога да пробам да го конектирам се појавува грешка 633
Што значи тоа?Ја заметљав некаде онаа малата книшка
Прочитај овде:

http://support.microsoft.com/kb/279658

http://support.microsoft.com/kb/191444

http://modemhelp.net/dunerror/error_633.shtml

можеби ќе ти помогне.

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
vaka sea
имам другар што живее 2 километри понастрана од градот
значи провајдер со кабел до него не стасува
е сега
типот има сателитска антена, сум слушнал јас за сателитски интернет ама не сум дослушнал, па затоа ве прашувам вас, дали во Македонија има таков нет, кој го нуди, дали има линк за подетални информации и каде можам да побарам (лично, очи во очи)
друга работа
дури и да не испадне ништо со сателитскиов, дали интернетот со ало ало од космофон навистина фаќа секаде илчи мора само во град да биде
очекувам од вас одговори
фала однапред

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.895
Поени од реакции
2.125
Имам еден проблем. Значи има едно другарче интернет од Он Нет WADSL од 10 GB што доаѓа заедно со Cosmofon ALLO. Toj може да се конентира на неговиот десктоп компијутер (Athlon 2600+ на Win XP) без никаков проблем, ама кога ќе проба да се конектира на неговиот лаптоп (Toshiba Satelite A205 на Windows Vista) јавува дека не се валидни корисничкото име и лозинката, а тие се исти како и на десктопот. Дури и дечките што го местеа интернетот од Он Нет не можеа да го направат да се конектира на лаптопот.

За тестирање го донесов и мојот лаптоп (Compact Presario V3000 на Windows 7 RC 7134), и на него се јавува истиот проблем.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Имам еден проблем. Значи има едно другарче интернет од Он Нет WADSL од 10 GB што доаѓа заедно со Cosmofon ALLO. Toj може да се конентира на неговиот десктоп компијутер (Athlon 2600+ на Win XP) без никаков проблем, ама кога ќе проба да се конектира на неговиот лаптоп (Toshiba Satelite A205 на Windows Vista) јавува дека не се валидни корисничкото име и лозинката, а тие се исти како и на десктопот. Дури и дечките што го местеа интернетот од Он Нет не можеа да го направат да се конектира на лаптопот.

За тестирање го донесов и мојот лаптоп (Compact Presario V3000 на Windows 7 RC 7134), и на него се јавува истиот проблем.
ова ти се јавува затоа што веќе во базата на оннет ја има мак адресата од неговито десктоп компјутер.ќе мора да се јави и да им каже дека сака на уште еден ком да се поврзе со неговите параметри.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.895
Поени од реакции
2.125
ова ти се јавува затоа што веќе во базата на оннет ја има мак адресата од неговито десктоп компјутер.ќе мора да се јави и да им каже дека сака на уште еден ком да се поврзе со неговите параметри.
Сега нема проблем, се снајдов. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom