Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
vaka sea
имам другар што живее 2 километри понастрана од градот
значи провајдер со кабел до него не стасува
е сега
типот има сателитска антена, сум слушнал јас за сателитски интернет ама не сум дослушнал, па затоа ве прашувам вас, дали во Македонија има таков нет, кој го нуди, дали има линк за подетални информации и каде можам да побарам (лично, очи во очи)
друга работа
дури и да не испадне ништо со сателитскиов, дали интернетот со ало ало од космофон навистина фаќа секаде илчи мора само во град да биде
очекувам од вас одговори
фала однапред
ќе мо одговори некој?
јас сепак ќе бидам упорен со ова зш стварно ми треба одговор:smir:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
ќе мо одговори некој?
јас сепак ќе бидам упорен со ова зш стварно ми треба одговор:smir:
двонасочен сателитски интернет е премногу скап.
за еднонасечен пак треба да има барем диал-ап конекција.

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
двонасочен сателитски интернет е премногу скап.
за еднонасечен пак треба да има барем диал-ап конекција.
фала
а каде можам да побарам податоци за тој двонасочен
?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
фала
а каде можам да побарам податоци за тој двонасочен
?
baraj na google two way satellite internet
ili
Bidirectional Satellite Internet

ne e vazno od kaj ke go kupis, samo da go fakas satelitot preku koj ode transferot

ali opremata e skapa i pretplatat e skapa
ne veruvam deka tvojot prijatel bi stavil internet po sekoja cena

allo net t.e wadsl faka i vo selo ako e, mnogu luge od selo bas toj go koristat. ali poarno so onnet da ne si fakas rabota.

ako ne simni go snimi mu go internetot na cd i neka si go gleda offline

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
хахахахаахахааххаахахахаахахаахаахаахах
ѕверска слика

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Абе во последно време многу ми кочи флешот не само видеата..се,што сум пробал се сецка а имам доста добра машина,дали можно е да е до мозила?или нешто друго.Имам постар пц пробувам и таму сецка ама не толку многу

Поздрав,чекам некој да одговори

Некој да ми помогне во врска со ова?

Член од
26 февруари 2008
Мислења
305
Поени од реакции
61
Вака имам интернет од Т-home, и се си работи ок само кога данлодирам нешто било што конекцијата паѓа уствари се намалаува на 20-30 kpbs.Инаку интернетот ми е Call&Surf 10 гига.Кога одам на спеедтест ми покажува дека се е во ред ама ипак имам проблем на данлоадот...
Благодарам однапред...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Вака имам интернет од Т-home, и се си работи ок само кога данлодирам нешто било што конекцијата паѓа уствари се намалаува на 20-30 kpbs.Инаку интернетот ми е Call&Surf 10 гига.Кога одам на спеедтест ми покажува дека се е во ред ама ипак имам проблем на данлоадот...
Благодарам однапред...
Замарај ги на 0800 12345 имаш 24/7 бесплатни повици за помош

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Како може да дознаам информации за некој и-мејл адреса. Име презиме,датум на раѓање,alternate e-mail и слично?

C

Crazy Diamond

Гостин
јас имам еден проблем.кога симнувам торент или пач за WoW се симнува до негде и после се гаси и интернетот ми се гаси.ако може некој да ми помогне...

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
која е најслабата конфигурација за користење на интернет? дали можи со овај лаптоп да се користи интернет Laptop DELL LATITUDE Pentium 2 procesor 400MHZ 64,0MB ram?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
која е најслабата конфигурација за користење на интернет? дали можи со овај лаптоп да се користи интернет Laptop DELL LATITUDE Pentium 2 procesor 400MHZ 64,0MB ram?
Со тешки маки.... може. И по можност да не отвараш повеќе табови / веб сајтови одеднаш и се друго да ти е исклучено додека сурфаш (дури и позадина на компјутерот да немаш, озбилно ова, јаде рам, и што помалку икони на десктоп.)

С

Спенсер

Гостин
имам рутер Асус WL-520GU... има ли некако можност,да влезам на 192,162,1,1 така некако што беше...??? али бара нешо пасс и нешо како јузер...

Kajgana Shop

На врв Bottom