Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.925

DonExo

Apex
Член од
1 ноември 2012
Мислења
462
Поени од реакции
298
Искуство со е-сим за Европа?
AirAlo and RedTeaGo ги имам користено и сум доста задоволен. No issues whatsoever.
Lately за у Грчка ги користам RedTeaGo пошо имаат доста поефтини пакети. Интернетот е стабилен, 5G најчесто, или 4G ако си некаде по настрана.
1721649838569.png
Имат нивна iOS & Android apps, но можеш да ги користеш и без инсталација.
Доколку се регистрираш искористи го кодот REDT0299 ќе добиеш нешто гратис за проба на услугите.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
92
Поени од реакции
110
Моето искуство со Cudy WR3000 AX3000 Mesh Wi-Fi 6 после 3 недели користење:

Имам купено 3 парчиња, моментално ги користам вака:

Спрат 2 → главен рутер (Mesh Master)

Спрат 1 → поврзан со кабел

Спрат 3 → Mesh преку Wi-Fi (без кабел)

Интернет 200 mbit и околу 20 уреди поврзани: 2 компјутери, 2 4К телевизори, мобилни телефони, машина за перење, сушење алишта, клима уреди, топлинска пумпа и доста Shelly уреди (сензори за мерење струја, температура, следење потрошувачка и слично.

Посебно ме изненади Mesh точката на 3-ти спрат каде што имам 4К телевизор директно поврзан (Wi-Fi) → Netflix HDR, YouTube 4K, без никакви проблеми.

Сакав да земам Asus ZenWiFi Mesh систем, но кај нас не се баш достапни по продавници, особено поновите модели. Не сум фан на "евтино по секоја цена", ова беше само еден тест проект што многу позитивно ме изненади.

План ми беше ако не се покажат добро да ги ставам во викенд куќата за CCTV камери. Ама за сега остануваат дома.

3 недели работа → ниту едно рестартирање, ниту еден проблем.
Софтвер едноставен, ама доволен. За цена од 45€ по парче — навистина топ опција за тие што сакаат Mesh мрежа без да дадат многу пари.

Ќе видиме како ќе се однесуваат на подолг рок, ама за сега само позитивно искуство.

Се надевам дека некому ќе му користи инфото.

Kajgana Shop

На врв Bottom