Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.497
Поени од реакции
10.125
Поглупава работа не памтам да ми се случила од ова. Пробувам да се логирам на yahoo, си пишувам username и password и ми бара плус да го одговорам security question,кое поима немам како сум го поставил. Не можев да најдам ништо во врска со ова. Некој со слично искуство или да знае некое решение ??

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Поглупава работа не памтам да ми се случила од ова. Пробувам да се логирам на yahoo, си пишувам username и password и ми бара плус да го одговорам security question,кое поима немам како сум го поставил. Не можев да најдам ништо во врска со ова. Некој со слично искуство или да знае некое решение ??
Искрено, не знам, види на Google ако има решение. Предлог, отвори си Gmail. Светлосни години е подобар.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ејјј ќути колку се напињав со тоа пред недела дена... на еден од меиловите од еднаш му текна да ме праша за security question-от, демек наводно сум пристапувал од unknown device а немаше везе. Се мучев, пробував да ми текне и нишо.... после идев таму forgot password пак ме прашуваше ама имав повеќе шанси и првиот answer конечно го погодив ама вториот не можев... на 2 пати ми се заклучи акаунтот по 12 саати...
И после знаеш ли шо се деси(чек не се радувај ова нема да ти помогне), испадна дека кога идеш на forgot password ти ги бара 2та одговори, а кога се логираш и ти вика тоа unknown device доволно било само првиот одговор, така што мене ми текна и успеав да влезам.
Иначе у меѓувреме им пишував меил... и ми вратија од customer support ама не мораше нишо да ми помогнат пошо нели си го решив проблемот.

Што да направиш, оди на I can't access my account на mail.yahoo.com, forgot password blabla пробувај штракај се додека не стигне едно contact customer care и тука имаше да даваш информации блабла и објасни им све убаво, кажи им на кој меил да те контактираат и чекај ги...

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.497
Поени од реакции
10.125
I za da im pratam meil na customer care,pak mi bara security question :D NE SE NORMALNI

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Како може да се приклучи лаптоп на интернет,а тоа да не е со рутер и сл.??Има некакви картички,нешто од операториве или...??

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.733
Поени од реакции
11.610
Пробувам да го сменам пасвордот на wireless-от, ама нешто не сака. Разгледав низ интернет, и за мојот рутер (WRT120N) IP адресата е 192.168.1.1, а дифолт пасворд е "admin" (на местото на username не треба да стои ништо). Е сега проблемот е што не го прифаќа пасвордот.
Знае некој нешто повеќе?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Пробувам да го сменам пасвордот на wireless-от, ама нешто не сака. Разгледав низ интернет, и за мојот рутер (WRT120N) IP адресата е 192.168.1.1, а дифолт пасворд е "admin" (на местото на username не треба да стои ништо). Е сега проблемот е што не го прифаќа пасвордот.
Знае некој нешто повеќе?
Не проба admin и кај јузер? Пробај кај двете admin. Сум сретнал и јузер да биде admin, а лозинка да нема.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
I za da im pratam meil na customer care,pak mi bara security question :D NE SE NORMALNI
малце сложено е, ептен лавиринти курци палци ама пробувај чим ја успеав да им пратам меил без да ми побара, има начин.

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Ме интересира дали може да се враќаат избришани пораки од Фејсбук,не архивирани туку избришани?

F

FuckYouAll

Гостин
На телефонската линија имам приклучено интернет преку рутер, на горниот спрат каде што ми е компјутерот телефонот не ми правит никакви проблеми, но на долниот спрат каде што имаме друг телефон поврзан на истата линија имат пречки, морам да го исклучам рутерот (да го тргнам од штек) за да немат пречки кога зборуваат на телефон.

Ево денеска морам да ја држам линијата отворена за да можам да го конектирам интернетот:confused:
Барав на нет помош ама никако да најдам пошо кај нас сосем различно се поврзани телефониве од на другите држави.
Дај ако знајте некое чаре.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
На телефонската линија имам приклучено интернет преку рутер, на горниот спрат каде што ми е компјутерот телефонот не ми правит никакви проблеми, но на долниот спрат каде што имаме друг телефон поврзан на истата линија имат пречки, морам да го исклучам рутерот (да го тргнам од штек) за да немат пречки кога зборуваат на телефон.

Ево денеска морам да ја држам линијата отворена за да можам да го конектирам интернетот:confused:
Барав на нет помош ама никако да најдам пошо кај нас сосем различно се поврзани телефониве од на другите држави.
Дај ако знајте некое чаре.
Имаш телефон од телеком претпоставувам ,на новата или старата платформа си? Доколку си на старата платформа и имаш сплитер треба сите телефони да ги вклучиш после сплитерот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Знае некој нешто повеќе?
Нов ти е рутерот или го има некој сетирано претходно?

Најубаво напрај му комплетен ресет па сетирај си го како сакаш. Има на рутерот од задната страна, мало дупче, пишува RESET на него, внатре има копче, со пенкало притисни го, држи го така некои 15 секунди, се ќе се врати на Default.

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Проблеми со БитТорент.

Брзината е лајно. Максимална брзина на еден торент е скромни 10 kB/s. Кога два торента ми се активни, не се симнуваат воопшто. Ограничување нема никакво на брзината. Пробав со рестарт на компјутер, не бива. Пробав со uTorrent на истиот торент, исто. Не е до торентот.

ФулХД видеа на ЈуТуб ги прикажува без проблем.

Во што би можело да е проблемот?

Kajgana Shop

На врв Bottom