Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Имам рутер Pirelli DRG A225G, и сакав да му го сменам пасвордот. Пробав да влезам на 192.168.1.254 (default ip adress за овој рутер) ама не сака никако. Го ресетирав и пробав пак и не сакаше. Пробав и со ipconfig во cmd, и оние две Default Gateway ип адреси беа исто така невалидни ( 0.0.0.0 а другата ја немаше). Некое чаре?
Ај пробај со 192.168.1.1

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Дечки како да поврзам два компјутера со Windows 7 Starter во лан мрежа. Не може со Homegroup дека се стартери, а не можам да ставам појак оперативен систем зошто се лиценцирани.
Дали има некој начин да се изведе ова? Тоа што сакам е да може да се споделува фајлови од еден до другиот компјутер, да се делат принтери и да имам интернет на двата компјутери иако имам само еден кабел за интернет (кабелски).
Имам wifi рутер, кабелчиња со ethernet приклучоци.... Што друго ми треба од опрема?
Ај ве молам за совет.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дечки како да поврзам два компјутера со Windows 7 Starter во лан мрежа. Не може со Homegroup дека се стартери, а не можам да ставам појак оперативен систем зошто се лиценцирани.
Дали има некој начин да се изведе ова? Тоа што сакам е да може да се споделува фајлови од еден до другиот компјутер, да се делат принтери и да имам интернет на двата компјутери иако имам само еден кабел за интернет (кабелски).
Имам wifi рутер, кабелчиња со ethernet приклучоци.... Што друго ми треба од опрема?
Ај ве молам за совет.

1) Network and Sharing Center - Change Advanced sharing settings - Home or Work - Turn on Network Discovery
2) После оди на било кој фолдер - Properties - Sharing - Share - Одбери Everyone - Add - Направи го Everyone да биде Read/Write - Share
3) Advanced Sharing - Share this folder - Permissions - Everyone - Allow сите три

Ова направи го на двата компјутери, немаш гајле.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Ај сеа друг проблем. Лаптопот фаќа wireless од рутерот, се конектирам но нема интернет. Да не има некоја опција која се менува во рутерот за да се среди?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај сеа друг проблем. Лаптопот фаќа wireless од рутерот, се конектирам но нема интернет. Да не има некоја опција која се менува во рутерот за да се среди?
Enable DHCP побарај во рутерот.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Како да сменам пасворд на wi-fi? Не си го знам стариот пасворд
Мислиш пасворд од за рутер ? Ако е да, тогаш рестарирај рутерот и потоа смени си го пасвордотот,но прво тоа пасворд што си го заборавил напиши admin и тогаш смени го нов;)

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD

Член од
4 јануари 2013
Мислења
162
Поени од реакции
89
Незнам дали има ваква тема, ако има може да ми дадете линк и да го заклучите овој топик.
Windows Firewall не ми работи ми дава error 0x80070424 и 0х6d9. Сакав да инсталирам NBA 2k13 ама неможев заради овој проблем.
Дали знае некој како да го решам?

Член од
4 јануари 2013
Мислења
162
Поени од реакции
89
Пробував на повеќе начини но не ми помогна. Ќе го пробам ова сега.

Ron0n

The Mercedes Guy
Член од
16 август 2009
Мислења
351
Поени од реакции
198
Јас имам еден очаен проблем кој страшно почнува да ме нервира. Се работи за проблем со Firefox 19.0 на Linux Pinguy 12.04 (платформа на Ubuntu).

Често кога гледам слики или други графики, ако скролнам преку сликата подоле во веб сајтот, и се вратам назад, сликата е црна! Чаре е рестарт на фајрфокс. Некогаш сликата е цела црна во старт кога ќе ја отворам. Ова се случува и на веб сајтови каде што има повеќе графички елементи.

Направив update на цел OS, firefox, flash player, пробав да исклучам hardware acceleration, но ништо не помага. Ова не беше секогаш вака туку почна пред едно месец - два ама сега почна страшно да ме нервира. ХЕЛП!

Член од
9 април 2011
Мислења
814
Поени од реакции
1.055
Ќе ми објасни некој некако не ми е јасно се ова. Имам маил, тој не се променува така и ќе си остане да речеме blabla@live.com / blabla@hotmail.com ?!
http://www.microsoft.com/en-US/outlook-com/hotmail/#steps-to-upgrade?impid=c000008972|et01|o00000007231
Со твојот маил пријави се тука
https://login.live.com/login.srf?wa=wsignin1.0&ct=1361287562&rver=6.1.6206.0&sa=1&ntprob=-1&wp=MBI_SSL_SHARED&wreply=https://mail.live.com/?owa=1&owasuffix=owa%2f&id=64855&snsc=1&cbcxt=mail

Се останува исто, само редизајно, адресата си остануа иста.

Kajgana Shop

На врв Bottom