Изглед на ноктите

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Имам поприлично кршливи нокти поради недостаток на калциум. Ама откако почнав да пијам шумливи таблети со калциум и Б6 увидов дека се оправија малку од малку. Сега после редовен третман со крема против кршливост имам средно долги нокти секогаш налакирани со некоја нежна нијанса розева или француски маникир.
 
Член од
9 октомври 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
француски маникир или онака нешто дискретно.....
Должина: Средна
 

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
obozavam sredeni nokti...i sekoe zensko bi trebalo da se grizi za svoite nokti zasto dava mnogu ubav izgled..... :smir: jas na primer zavisi od raspolozenie...nekogas sakam francuski manikir, nekogas stavam crven lak, nekogas crn , temno violetovo...zavisi....ama najpoveke obozavam francuski manikir....:vozbud:
 
Член од
8 октомври 2007
Мислења
125
Поени од реакции
0
Девојче без средени нокти не бива. Немам дооолги нокти, никогаш у живот не сум имала онака ми се мали но средени. Секогаш ми се лакирани со сјај а чат пат и француски маникир.:toe:
 

Pretty bItCh

..::feel the ♥::..
Член од
20 септември 2007
Мислења
317
Поени од реакции
1
imav nadgradba-LOSO ISKUSTVO..a moite prirodni nokti se mn meki i se krsat..za toa najubavo i najsredeno kratki(ne mnogu) i lakirani vo nekoja simpaticna i nezna boja.najcesto krem,meso boja,rozevi nijansi...
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Порано ми беа подолги и секогаш налакирани ама сега со поголеми обврски немам време за нив, така да обично ми се со средна големина и само со сјај на нив. Не ги грицкам, сметам дека полошо за ноктите нема од тоа.:helou:
 

BrownEye

And so it is...
Член од
10 јули 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
си ги сакам ноктите!:pipi: немам некоја голема плочка, ама баш заради тоа не можам да замислам да ми бидат скроз исечени, уште толку поминијатурно изгледаат! најкратки шо ми биле е 2мм, а најдолги 4-5мм. обавезно ми се лакирани, ако ништо друго барем со сјај или зацврстувач бидејќи лесно ми пукаат. обожавам кога имам француски маникир со неупаден циркон или нацртано цветче само на 1 нокт! ми дава некоја женствена нота:wink:
 
Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Od koga prestanav da gi grickam noktite, si gi obozavam posto mi se mnogu cvrsti i mi imaat ubava forma! Gi drzam vo nekoja sredna dolzina, samo ponekogas gi pustam epten dolgi za da vidam kolku mozat da izdrzat bez da mi se skrsat. I dosta drzat, bogami :) Cesto im praam french manicure, taka mi se najubavi... Eve sea se kanam da im staam crn lak, od pred 100 godini ne sum im staila. Samo na predolgi nokti ic ne stoi ubavo. Ko vesterska ke me napraat :) A crniot lak mi e nekako poubav koga e podizlupen, ne znam zosto...
Inace tie cirkoncija, svetki ic ne gi sakam... nije to za mene... A aplikacii na nokti vo razni boi, najcesto mi se kic i odvratni!!!:nenene:
 

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
исечени што може повеќе, за да може да помине повеќе време до следното сечење хехе :pos2:(па шо, машко сум)
 

KINDER

Манчестеристратор
Член од
28 јануари 2007
Мислења
2.434
Поени од реакции
45
секако исечени ....
 
E

elence*$

Гостин
обожавам француски маникир и црвен лак.сакам средени нокти,и воглавно се трудам да ми се секогаш средени.не грицкам нокти,и мислам дека е то мноогу лоша навика.немојте да грицкате нокти:nenene: :smir:
 
Член од
25 ноември 2007
Мислења
68
Поени од реакции
0
ноктите секогаш треба да се средени без разлика дали се кратки или долги.кратките нокти секогаш добро изгледаат со црвен лак а подолги нокти може да се лакираат со посветли нијанси.секогаш добра варијанта е и францускиот маникир.девојки немојте никогаш да шетате со лошо излакирани или недолакирани нокти затоа што е многу невкусно.ако немате убави нокти појдете во првиот козметички салон и надоградете.
 

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
59
Порано пофилм ми беше подолги и со француски маникир.
Сега откако ем не можам да ги пораснам,ем многу ми е краткотраен францускиот маникир, ги чувам со средна должина(скоро ниски) и најчесто темни-темни(бордо).
Понекогаш за излегување и темнолилави,потемно црвено,ама ретко црни.



Тра-ла-ла :pipi:








Инаку и овие се ок:




http://www.shutterstock.com/subscribe.mhtml
 
Член од
29 ноември 2007
Мислења
241
Поени од реакции
5
најомилениот дел од моето тело ми се никтите и на нив им обрнувам посебно внимание. секогаш ми се средно долги и обавезно средени. обожавам да си ги цртам со најразлични мотиви, и никогас не сум била на маникир туку тоа го правам сама. на сита другарки им ги пораснав ноктите дури и на тие што ги грицкаа, а за кршливите нокти доста помага лакот на аура за кршливи нокти.
за нокти би можела да пишувам со саати но да бидам кратка: не е важна должината туку е важно да се средени со еднаква должина и целосно налакирани а не подлуштени. и секако природните нокти се најубави
 

Kajgana Shop

На врв Bottom