Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Z

Zona Pelucida

Гостин
Не ти зборам за нештата кои ги прави по дома.
Ти зборам за јавни екцеси и други испади, докуметирани со изјави, акции и сл.

И ајде онда цуцино да идеме овака...Што позитивно/паметно рекол/направил ЉДФ у последнава деценија?
Е цуцо ја не сум му асистентка па да му водам запис што кажал,барем искача на телевизија нешто зборува,прави,а што прави Иванов еднаш ќе излезе и ќе се усере.
Арно си рече Шекеринска на времето,Гвујо не се плаши од женски фустан,сите ВМРОвци се плашат од ТВ-дуел,зашто говорот им е спремен пред време,вака ќе им дојде многу нагло,ќе се збунат сиротите.

FOREX-Macedonia

FOREX trader
Член од
9 февруари 2009
Мислења
131
Поени од реакции
10
Е цуцо ја не сум му асистентка па да му водам запис што кажал,барем искача на телевизија нешто зборува,прави,а што прави Иванов еднаш ќе излезе и ќе се усере.
Арно си рече Шекеринска на времето,Гвујо не се плаши од женски фустан,сите ВМРОвци се плашат од ТВ-дуел,зашто говорот им е спремен пред време,вака ќе им дојде многу нагло,ќе се збунат сиротите.

Најдобрата причина да се гласа за некој .... е тоа е “силата“ на сите од СДС ...оди сфати ги ако можеш???

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Или во превод, немаш одговор на моите прашања.

П.С.
Нападот не секогаш е најдобра одбрана :helou:
Јас имам одговор, и не гледам причина зошто да не ти одговарам зошто ЈАС ќе гласам за Иванов.

Но дај ми ги ТИ причините поради кои ќе гласаш за Ружин.

Темава е општа за сите, а тука само за Иванов се збори, притоа поминувајќи ќутенката покрај останатите кандидати. За Фрчко и реално е срамно некој да застане во одбрана. Треба да е дебил како самоутепаниот.

Ама ај да те видам, ти оправдај си го гласот што ќе го дадеш за Ружин. Зошто за Ружин?

Може, или немаш одговор?

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
За да им го олесниш изборот, кажи кој од кандидатите ја има подршката на Кољо:vozbud:
Само во тоа е суштината... И не се свесни колку јадно изгледаат од страна кога ги чита човек!

FOREX-Macedonia

FOREX trader
Член од
9 февруари 2009
Мислења
131
Поени од реакции
10
Само во тоа е суштината... И не се свесни колку јадно изгледаат од страна кога ги чита човек!

Јадниот ТИ , немал никогаш застанато на страната на СДС, само така партиски се тупкаш по рамо ....

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Па кампањата за перење околу неговото неизлегување на дуели веќе е започната. Инаку чуму вчера акцијата на УМС.
Фактички е така, но затоа позади него ја има гласачката машинерија на ДПМНЕ :toe:
Па и да ја има. Јас не верувам дека сите симпатизери на вмро-дпмне ќе гласаат за него. И меѓу нив има луѓе кои се способни да размислуваат со своја глава. Некои може нема да гласаат, некои може ќе гласаат за љубе. Да не бидеме дефетисти уште од почеток и да го наградуваме со психолошка предност демек џабе излегувате кога победникот се знае.
Ништо не се знае додека не се дознае.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Јадниот ТИ , немал никогаш застанато на страната на СДС....
Па јас ти тврдам дека никогаш немам застанато позади СДСМ... Уште од приватизацијата на Бранко наваму, никаде нема да најдеш од мене добар збор за СДСМ... Обиди се да ме демантираш со некој мој пост... А не со татарските методи да прогласуваш за комуњар секој што ќе напише нешто против твоите!

FOREX-Macedonia

FOREX trader
Член од
9 февруари 2009
Мислења
131
Поени од реакции
10
Па јас ти тврдам дека никогаш немам застанато позади СДСМ... Уште од приватизацијата на Бранко наваму, никаде нема да најдеш од мене добар збор за СДСМ... Обиди се да ме демантираш со некој мој пост... А не со татарските методи да прогласуваш за комуњар секој што ќе напише нешто против твоите!

ДА ДА само со реалниот пеете гушнати на НЕСАНИЦЕ порачана од БЦ, да никогаш ги немаш подржано СДС па дури од приватизацијата наваму ... хехехеех ме насмеа.

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
А ако гласаат над 500.000 како што беше случај за Бранко тоа по автоматизам значи дека ќе гласаат 500.000 кретени?
Живееш во заблуда:pos2:

Нано Ружин за претседник (подобар е од Фрчкоски барем):tv:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ако гледавте вчера Еднооки, кога кандидативе имаа бенд...
Песната всушност, беше оваа:

Хммм...некако...интересно...

Член од
23 февруари 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
jaoooooooooo luge osvestete se !!!!!!!gledam i so vmaro i so sdsm nasava zemja procveta!!!!!koj od koj polos!!!frcko se tepa ,ivanov neznae A da kazeee!!!!ali toa eeeeeee se nadevam eden den nas makedoncite ke ni dojde pamet!!!!koga togass

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Колумна
До ближните духом

Втората насока е односот кон МЕДИУМИТЕ. Премиерот, ова е и личен став негов, е на став дека опозицијата нема да го урне. И тука е во право. Опозицијата СДСМ не постои. Толку лош кадровски состав кај оваа партија не е забележан во нејзината кратка историја. Б. Црвенковски успеа (му требаше малку време, десетина години), но ја реализира својата теза дека интелектуалци не му требаат „бидејќи немал да оди на квиз“. Тоа ја исчисти партијата и ја доведе до ниво на селска месна заедница. Уште полошо, СДСМ има наплив на млади клонови, празни а амбициозни и реторични, од кои догледно нема да може да се ослободи (т.н. млада, клоновска напаст во СДСМ). Парадоксално и иронично, плашејќи се од квизови, Б.Ц. создаде советници и секретари на партијата КВИСКО-вци. Што би рекол О. Млакар - употребите Квиска!

Заклучокот кој Н. Груевски го влече од тоа дека со СДСМ треба да се зафркава заради странците, да бил соработлив, но оттаму нема сериозен предизвик.

Ова е извадок од колумна на Фрчковски, од 9.01.2007, од дневниот весник Дневник.
http://www.dnevnik.com.mk/?itemID=1455F72F5C2384409716271AD55D3C92&arc=1

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.563
Поени од реакции
283
za podrzuvacite na Ivanov
ako site fakti se na strana na Ivanov, ako Frcko se sluci so lagi i nevistini , zosto ne izleze i da go rasturi na duel, ZOSTO ?
Не бре ти не разбираш,Фрчко е "ГРК","предавник" и "кодош" а со такви Иванов нема сметка да излегува на дуел.

Неколку пати досега го доби одгоровот на ова прашање, не знам што ти е проблемот...
20 пати те прашаа и тебе и другар ти Братот и двајцата бегате од одговор како што бега Милошевски од Бакојани.

Што конкретно ти би сакал да чуеш од евентуалниот дуел?
Да го каже неговиот концепт а не неговиот партиски говор дека некој е Грчки платеник и продава нешто на Грците.

Не.

Никој нормален не би гласал за Фрчко и останатите.
Дали исто така би било ненормално пола членство на ДПМНЕ доколку гласаат во вториот круг по евентуален влез на Фрчкоски и Иванов за Фрчкоски?

Факт е дека е анонимус за пошироката јавност
Не бре ти ништо незнаеш,штом негледаш реклами.

Кога ги нема партиските камери и партиските полтронски медиуми на Иванов му се врзува јазикот.Подобар пример и неможело да има од наведениов клип :

веројатно само ненормални би гласале за ЉДФ.
А за Иванов гарант би гласале Хунзите или Пакистан и патриотите т.е. Македонците така?

Извини дечкооо ти си па многу паметен што ќе гласаш за Иванов,размисли малце како се изјаснуваш.
Не бре кај смеат да мислат,сега се на добар пат да ги прогласат за Хашки предавници и оние што нема да играат на свирката на Груевски што би гласале за Брат Љубе.

Лично нема да коментирам за Иванов и останатите
Што на пример би коментирала за Иванов?Тоа дека уште непрогласен за претседател ја брука Македонската јавност пред медиумите во случајот со каснењето 2 часа на закажаната средба со новинарите?

Ова сигурно не е слика на пожелен прв човек на државата и врховен командант.
Сигурно дека е корисен и добар за државните интереси ама затоа пак не е слика на пожелен како против кандидат на ДПМНЕ.

Јадниот ТИ , немал никогаш застанато на страната на СДС, само така партиски се тупкаш по рамо ....
Па нормално дека би застанал зад еден кандидат како Фрчкоски кој таму во ДПМНЕ сте заборавиле дека е признат за еден од најдобрите министри за надворешна политика а Иванов како плачипичка и како дрсло е најдобар.:tapp:

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Соло-дуели

Аргумент за да се одбие дебата е лесно да се најде. Барањето извинување за наводни навреди, тврдењето дека ривалот се обраќа на недостоен начин, како што тоа своевремено го направи Глигоров, а сега и Иванов, повеќе е тактика за неправење грешки, за зихерашки настап, отколку вистински аргумент за одбегнување дуел. Впрочем, дуелите се прават токму за јавноста да добие целосна слика какви се личностите што претендираат да носат одлуки за важни државни прашања. Може ли одредена личност да се бори за функцијата претседател, а да нема елементарна храброст и доблест да се соочи со своите противкандидати? Не може. Тоа е освоен демократски стандард и враќање назад - нема!

Цел коментар ОВДЕ!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom