Изборни резултати од Локални избори 2009 (генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Од аналитичките центри на ВМРО велат дека Нанче води со околу 200 гласа, додека од СДСМ велат дека тиее воделе со 100-тина гласа. :toe:
Ќе биде многу неизвесно до крај
грешка! Според најнови вести на А1 ТВ пред 10 секунди соопштија дека Аце водел со 200 гласа :)

P

Princ

Гостин
сега слушав на А1 имало веб страна од комисиата за резултати од сите општини па ако некој ја знае нека ја пише да не прешвиме :|
Гугл срч за: државна изборна комисија
ти го дава овој резултат како прв www.dik.mk :tapp:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Два часа по затворањето на избирачките места по гостиварските улици забележителна е славеничка атмосфера во таборот на Руфи Османи. Колони од автомобили со вклучени сирени крстарат низ градот и се собираат околу изборниот штаб на независниот кандидат за градоначалник.
Според првичните пребројувања во изборните штабови и обработени податоци од 50 избирачки места, Руфи Османи води со над шест илјади гласови пред противкандидатот од ДУИ Невзат Бејта.
Покрај сирените и гласните извици на името на Руфи Османи, од различни делови на градот се слушаат и поединечни истрели од огнено оружје.

Izvor A1

Dobro e sto vodi Osmani...

A gledam i vo Struga i vo Gostivar oruzjeto e predadeno...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.466
сега слушав на А1 имало веб страна од комисиата за резултати од сите општини па ако некој ја знае нека ја пише да не прешвиме :|
Имаш ДИК www.sec.mk

Само незнам колку се ажурни. Се појавуваат и некои бројки до тоа избришете ги во пребарувачот да остане само ова sec.mk

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
шо е страшно истрели шо има?
еве у Велес се растурија од пукање .

klime7

vending
Член од
6 ноември 2007
Мислења
1.241
Поени од реакции
52
грешка! Според најнови вести на А1 ТВ пред 10 секунди соопштија дека Аце водел со 200 гласа :)
Резултатите се менуваат од минута во минута,
последна промена
Нанче 13 126
Аце 13 468

Fama

Bombin' thru the speakaz
Член од
10 февруари 2009
Мислења
518
Поени од реакции
19
шо е страшно истрели шо има?
еве у Велес се растурија од пукање .
Иста е ситуацијата и во Тетово. Има употреба на огнено оружје, али кај и да е за час или два би требало се да се смири.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Кандидат за градоначалник на Делчево од ВМРО-ДПМНЕ Горан Малешевски со освоени 3.243 гласа води пред противкандидатот од СДСМ Мирко Иванов кој има 1.941 глас, соопшти Општинскиот штаб на ВМРО - ДПМНЕ.
Симпатизерите и членовите на ВМРО - ДПМНЕ почнаа да се собираат пред Општинскиот комитет на партијата и да ја слават победата на Малешевски.

A1

Aj cestito...

Se nadevm deka SDS ke osvojat barem edna opstina za da moze site da slavime...

Иста е ситуацијата и во Тетово. Има употреба на огнено оружје, али кај и да е за час или два би требало се да се смири.

Aj vie naviknati ste , nemate gajle...

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
ај сеа па на Сител ... води Горан Петров со 2000+ гласа ..
дај боже :wink:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ресен, победа на Вмро Дпмне.

Статус
Затворена за нови мислења.