Затоа што животот ни стана виртуелен!
Ете затоа...
Се полека се отуѓуваме од луѓето у реалноста а "поблиски" ни стануваат френдовите на форумов. На луѓево им стана полесно да се испуцат на Драга Кајгана.
Некој ќе пише дека многу учи, некој дека многу прди, некој дека многу
шмека, некој дека многу ебе, некој ќе се расплаче.
Некои ќе ја истакнат својата тага дали во Драга Кајгана, дали во врска со љубовта, дали преку поезија....и на тој начин се празниме од негативните чувства! Секојдневно споделуваме убави нешта и тажни нешта, добри и лоши работи на форумов. Се смееме и се уозбилуваме. Си дискутираме и си реплицираме! Кој е во право а кој не.
Не знам тоа е некоја чудна потреба ете да пишеш и да се отвориш пред илјадници корисници кои те знаат само површно. (има исклучоци нормално доколку се стекнало право пријателство)
Или не знам....дали да ја наречам потреба. Тоа е еден вид доза. Како што кажав виртуелниов свет ептен ни влезе у животот. Почнува да станува безмислено доколку не пишеме како ни поминал денот и како се чувтвуваме преку некој пост. Онака...дури и ако не напишеме се осеќаме ко да ни фали нешто у денот!
Може сме поминале одличен ден...сме биле со личноста што ја сакаме...сме имале незаборавни моменти...НО сето тоа ако не го наведеме на форумов некако ко да не ни било
Ме сфаќате шо сакам да кажам така?....:wink:
Онака...супер ни е ама чекај ај ке пишам на ДК дека ми е супер
Или па... Денеска сум депресивен...хммм што да правам?...дали да се занимавам со нешто? аха да...ми текна! Ќе пишам на ДК...и почнуваме: Драга Кајгана....јас сум многу депресивен денес ми умре мачката бла бла бла...и тн! Не знам...ние сме форумски манијаци а ова е социјален клуб. На ваков или онаков начин...ние се поистоветуваме со форумов и го прикажуваме нашиот живот во него.
Јас сепак...имало моменти кај шо сум се отворил. Некад сум се занесол и сум кажал шо како чувствувам. Често пати...нешто ме јадело и лошо сум се чувствувал ама сепак ќе пишам ШМЕК на некоја форумџика...ќе почнам да се зезам да муабетам со дадената шмекерица и јас си го подобрувам расположението
Тоа ми е многу подобро отколку...да кењам сеа ооо како тоа јас тажно се чувтвувам или што ме мачи....па демек читањето од страна на форумџии ќе ми помогне
Па некои извесен ке ни пише на профил....еј брат шо те мачи глеам по постеви тажен си?...Ние: абе ми умре мачката
...и чекаме повратен одговор со сочувство од стилот на: Ахх беше добра мачка...али ајде живот јебига...ќе најдеш ново маче! И нас ни се дава утеха....и ние сме топ
Некој ни кажал добар збор...убаво се чувствуваме
(земав груб пример со мачката...може да биде било што)
Е тоа ќе да е....ваљда некоја потреба да бидеме слушнати од некого! Па макар виртуелно...
Јебига...шо вика стариот мој такви времиња дојдоа синко! Се е на компјутер
Па дури и животот.
Се распишав јас вака у 3 саат а?...море ај да легнам...доста се отворам по форуми