Зошто толку му се “отвораме” на форумов?

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..Kога се нема другари се виси на Кајгана и се тресе зелени :toe:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Најверојатно оти не не знаат како личности а и никогаш нема да не запознаат...си кажуваш некои работи што не би можел да ги кажеш у фаца на некој свој другар...те советуваат луѓе кои веројатно поминале низ тоа или се поискусни од тебе...форумот може да биде и рамо за плачење....

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
До толку се немам отварано...само кажувам некои случки шо сите мои блиски ги знаат и не кажуват толку за мојо карактер...

Член од
23 јули 2009
Мислења
217
Поени од реакции
8
Можеби тоа се случува баш од таа причина што имаме потреба да се отвориме и да си кажеме што не лежи на душа едноставно имаме потреба да се изпразниме а немаме баш најсоодветна личност на која можеме да и веруваме и да и ги кажеме сите наши тајни и интимни ствари.Додека на кајгана можеш да си кажеш се.. и тоа шо треба и тоа шо не треба без никој да знае за тоа бидејки тоа го правиш со скриен идентитет односно скриен потпис и аватар а плус можеш да фаташ и некој совет гратис :wink:.
Иако јас форумов не го користам за тие работи бидејки сметам дека имам на кој да се потпрам и да му кажам што ме мачи.... повеке го користам за забава и споделување на различни мислења и искуства

ani4e

mega star
Член од
12 јули 2009
Мислења
158
Поени од реакции
3
Pa neznam dali se otvaram ne sum svesna za toa kolku se otvaram na forumov, mislam deka ne preteruvam... samo si ostavam moi mislenja na temive so mi se bendisuvaat:helou:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Некогаш се отворам на форумов,некогаш не зависи од расположението...

Но не се отворам толку да му ги кажам моите мрачни тајни :pos2:

Сталин

Висарионович
Член од
24 декември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
11
Форумот служи за дебатирање во одредени теми со кои се искажуваат ставови кон одредени нешта, а не интимни работи од приватниот живот.
Тргнувајќи од македонскиот менталитет, ако знае човекот интимни работи за тебе тогаш ќе дебатира со нив, а не со твојот став.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А зошто да не кога ми се можи :icon_lol:.

Ada?

мјаууууу
Член од
4 април 2009
Мислења
490
Поени од реакции
54
Јас не се отварам на форумот ..не споделувам некои интимни детали кои попрво би ги кажала на некоја личност која го има заслужено тој статус како таква постоечка во мојот живот одколку да замaрам и да се лигавам по форуми (ко на некој да му е грижа). На Кајгана сум зошто имам корист пред се од неа потоа идат забавата и дружењето кои ретко се дел од интимниот живот на било кој член. Се на се имам два поста каде доаѓа до такво "отварање" и не си давам доволна јасна причина зошто да продложам со тоа а сигурно имам попаметна работа.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Не мора да значи дека сите се отвараат. Ќе зборам за мене - си кажувам се, што-како, и сметам дека е океј, затоа што глупо е по цел ден да си на едно место и да комуницираш со луѓе за кои не знаеш буквално ништо. Но има и дел од интимата кој треба да го зачуваме за себе, и не планирам да искажувам чувства/емоции/мисли/ставови/да давам ЕМБГ пред цела македонска јавност, со што автоматски ја нарушувам сопствената приватност. А приватноста е таква што би требало да остане само за една индивидуа, во спротивно е далеку од нешто приватно.

Д

ДаркхарТ

Гостин
Штета што ми се избриша постот каде што објаснив што ми значи Кајгана.Но еве пак ќе кажам...
Кајгана ми помогна во едни од најтешките денови во мојот живот, кога немав на кого да се отворам и да кажам што ме мачи.Таа беше единствената која безрезервно ми делеше совети.Само читаш низ темите и многу работи заклучуваш.Читаш искусни луѓе кои доста поминале во животот и едноставно многу работи кои не ти биле јасни ти се разјаснуваат.Да не беше Кајгана и неисцрпните теми немаше јас да бидам денес ова што сум.Затоа толку и се отварам :pipi:

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
На Кајгана доаѓам чат-пат за да се опуштам, насмеам и да дадам некој добар совет. Според моето лично искуство по форуми се врткаат и квалитетни луѓе, па затоа сум фер кон сите што се фер спрема мене. Се на се, форумот е забава и ништо друго.

R

Razorblade Kiss

Гостин
Не е страшно да му се отвориш на форумот и да истипкаш 3-4 реда околу тоа каков ден си имал ,што тргнало наопаку а што било во ред,да се самопофалиш...
Страшното се членовите кои го читаат тоа :) Порано не беше толку глобализирано местенцево,но сега речиси секој со секого се знае,од поактивната маса на форумџии ,па и оние закриените под ''неприметливи'' никови,за да читаат,затоа што само тоа им преостанало од мешањето во животот на нивната бивша/бивш/соперник/конкуренција. :S :D

Не премногу,повоздржан пристап. За се друго имате споменари,хартија се трпи ем е подискретна. Водете дневник ,be retro.

A зошто му се отвораме,од разни причини...можеби нема кој да не сослуша,сакаме сожалување,внимание,2 минути слава...:P
Или едноставно,не ни се допаѓа ракописот :) :)

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Свето е ного покварен, неможеш да си најдеш салам другар шо може да те ислуша, барем само да те ислуша, за друго да не говорам. Може да зависе и од некои човечки карактериститки, на пример фалене и ч'лм :)

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Кој рекол дека се отворам :wink:

Запамтете момци и девојки, ова е интернет...

Kajgana Shop

На врв Bottom