Зошто толку му се “отвораме” на форумов?

Марко!

Алфа
Член од
6 февруари 2010
Мислења
272
Поени од реакции
14
Јас не се отворам на форумов,форумов ми се отвора мене. Јас сум тука само да го наполнам дупчето...

...со црни решки викани букви.

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
Се отвараат луѓе што немаат на кого да му зборат во реланост ,
нема кој да ги слуша , па мора некаде тоа да го прават ...

Интересно е што форумот за СЕКС е многу активен ...

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Некој се отворил? Раскажал за сексуален живот, љубовна ,,тајна‘‘ што може да ја прочита секој што има интернет? Многу глупава работа, посебно ме нервира делот ,,драга кајгана’’ и некој што ќе се занесе опишувајќи го делот коај јадел, излегол бил у школо ..секојдневни активности, не е ни интересно ни па ретко кого интересира такви работи!
Крај краева станува збор за интернет, и не би му верувал некому безразлика што и да пишува бидејќи нормално секој од нас е скриен позади компјутер..:toe:

T

theTinule

Гостин
Се отвараат луѓе што немаат на кого да му зборат во реланост ,
нема кој да ги слуша , па мора некаде тоа да го прават ...

Интересно е што форумот за СЕКС е многу активен ...
Верувај, има многу луѓе што ме трпат и им ги правам истите муабети што и ги правам и на Драга Кајгана.

Форумов, е место кое можеш да се скриеш позади еден глупав ник, и да измислиш скроз различна личност од таа што си. Отварањето е тоа. Ќе бидеш друга личност. Ќе се претставиш во различно светло, подобро од досегашното.
Има луѓе на форумов, што ќе се заинтересираат за тебе и ќе ти побараат фб, мсн, штоидае.
Се се сведува, на познанства.
Се организираат собиранки, се запознаваат форумџии, се дружат, зафрканции едно-друго. Нема ни „д“ од „дискусија“, целта за која е направен форумов.
Повеќето форумџии на форумов се зачленети баш поради таа причина, да се запознаат со нови фаци (оние што пишуваат во Општи муабети. Не дека им се дискутира, туку сакаат нови познанства).
Социјална мрежа, не? Нема ништо поразлично од facebook или некоја слична таква.

Јас барем, признавам дека, можеби не кога се зачленував на форумов ама таа желба ми се јави подоцна, познанствата за многу луѓе од форумов ми се exciting, т.е. ми станаа.

Како и да е, сум приметила дека има една група на луѓе на форумов, кои се дружат меѓусебно надвор од границите на форумов и прават муабет за други форумџии.
Сум била дел од такво оговарање, уште кога бев нова на форумов (не дека сеа не сум).
Баш поради тој факт, избегнувам да се упознавам со многу фаци онлајн, а и да се дружам со нив. Веднаш кружат муабети помеѓу таа „група“ форумџии.
Секаде ги има таквите, истите оние што ќе ти побараат мсн и ќе се заинтересираат за тебе.

Член од
24 јули 2010
Мислења
212
Поени од реакции
12
Едноставно го давам моето мислење а дали некој ќе го прифати или осуди баш ми е гајле.
Јас не се отварам или препревам на форумот јас едноставно сум таков и не се менувам ......ЗА ИНАЕТ.

Член од
31 октомври 2010
Мислења
5
Поени од реакции
1
Jas mislam deka site se "otvaraat" na forumov zasto za pocetok ostanuvas anonimen do nekade, na mnozinstvoto im e mnogu polesno da se otvorat pred covek sto ne go ni poznavaat, se custvuvas polesno, a znaes deka na toj sto si kazal nema da te sudi, pa i da te sudi od toj moment veke ne ni postoi za tebe.... ponekogas imas potreba da isfrlis ili da spodelis stvari so nekoj a znaes deka tie pokraj tebe ne bi te sfatile i sto ostanuva da zaglavis na nekoj forum ili da izlezes i da najdes nekoj random na koj "uz muabet" ke mu go otvoris pola zivot ke gi isfrlis stvarite koj te pritiskaat i ke si svirkas deka toj covek veke nema ni da go vidis...

С

сашенко

Гостин
Зашто мислам дека има луѓе кои ке ме разберат.Имам малку луѓе со кои можам да направам муабет за се и да можам слободно да разговарам.Има малку луѓе кои можат да ги разберат моите чудни потреби и понекогаш многу чудни размислувања и сваќања.Овде мислам дека шансата некој да ме разбере е поголема и...многу други работи ај да не набројувам сега. Ја сакам кајгана...

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
1) Алтер Его
2) Ширење на познанства
3) Интелектуално тушење
4) Емоционално тушење (некогаш комбинирано со исфрустирано тушење)
5) Тепање време
6) Да научат нешто ново за одредена област за која се интересираат или да покажат колку знаат за таа одредена област (покриена со превезот на алтруистички побуди).

Во основа горе долу овие се причините зошто доаѓаат луѓето на форумов.

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
немам појма, така ми иде, да и верувам на кајгана....:toe:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Се отвораме на форумот за да се излуфтираме!

NaughtyByNature

Y Child
Член од
1 декември 2010
Мислења
423
Поени од реакции
427
Конкретно за кукањето по форум.. Зошто? Затоа што понекогаш е потребно својата патетика да ја извадиш од себе и да ја преточиш во нешто видливо, за да се соочиш и да ја победиш. Така, после неколку поста, јасно си ги видов лигавите моменти и веќе немам потреба да ги пишувам у ДК (на пример). Сега идат директно у канта. Од друга страна, ако го направиш ова во реален живот, најголем дел од оние што те убедуваат дека те сакаат, од твојата болка и мака ќе направат оружје што ќе ти донесе уште повеќе од истата, додека овде воопшто не е битно дали некој ќе прочита или ќе те осуди - тоа ќе биде само некој анонимус (или множина) од другата страна на компјутерот што не знае ништо повеќе од она што си го напишал, па така неговата осуда/критика/презир нема никаква основа. Воедно ќе направиш и добро дело: 1. ќе му помогнеш на некое такво гревче да се почуствува повредно, да си го нахрани егото (врз основа на погрешни заклучоци) 2. секогаш постои можност да допреш до некој кој од твоите плачки ќе извлече поука, па ќе го поштедиш форумот од неговите во иднина.
Е сега, зошто луѓево постираат банални работи од приватен живот - веројатно од истите причини (меѓу кои и досада, но можеби и некои посериозни malfunctions) поради кои го прават тоа на фејсбук и сличните "социјални" мрежи.
За оние што овде имаат многу познати, не сум баш сигурен дека се искрени. Ако се, тогаш се и наивни, i guess.

M

Moon Child

Гостин
Зашто на сите ни е потребен психијатар, а форумот е бесплатен :smir:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Затоа што ни е полесно да се искажеме преку тастатура отколку да појдеш кај некој и да го гњавиш со твоите приватни работи. На секој му треба место и време да се олесни душевно, а форумов е прекрасно место за тоа. Не те критикува, не ти наплаќа, не ти враќа, не ни те охрабрува. Само немо како ќутук и прима што му диктираш преку тастатурата.

Kajgana Shop

На врв Bottom