Зошто повеќето девојки чекаат машкото да им пријде?

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Повеќето девојки особено во скопје ДА...чекаат машкото да им пријде. Пошо според нив така требало. Анти шмек размислување. Ја многу поштувам коа девојка мене прва ќе ми се пушти. Шо е со повеќето жени...демек у филм...еј оној ми се свиѓа ептен...ама и јас му се свиѓам...ама не! ќе чекам он да ми пријде. Па си викам околу овие девојки...Добро бе девојки ако вие некој тип сте го намеркале пуштете му се....Пуштањето и удварањето треба да се сфати ко забава. Е сеа може да биде негативно или позитивно. Па и да биде негативно...голем кур...само речете си како ние машките шо си викаме: Јебига ми дае корпа оваа, идам на друга!...Шо толку вие па!! Не треба да се чека...ако некој го забележуваш континуарано...немојте бе девојки со фразите јас сум женско он треба да се пушти. Абе ние и вака и така ќе се пуштиме. Ја уживам у пуштање на пример...па дури и кога добивам корпи уживам...Опуштете се бе жени...
Шмекајте, удварајте се...доста више со демоде размислувања околу темава!...

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Повеќето девојки особено во скопје ДА...чекаат машкото да им пријде. Пошо според нив така требало. Анти шмек размислување. Ја многу поштувам коа девојка мене прва ќе ми се пушти. Шо е со повеќето жени...демек у филм...еј оној ми се свиѓа ептен...ама и јас му се свиѓам...ама не! ќе чекам он да ми пријде. Па си викам околу овие девојки...Добро бе девојки ако вие некој тип сте го намеркале пуштете му се....Пуштањето и удварањето треба да се сфати ко забава. Е сеа може да биде негативно или позитивно. Па и да биде негативно...голем кур...само речете си како ние машките шо си викаме: Јебига ми дае корпа оваа, идам на друга!...Шо толку вие па!! Не треба да се чека...ако некој го забележуваш континуарано...немојте бе девојки со фразите јас сум женско он треба да се пушти. Абе ние и вака и така ќе се пуштиме. Ја уживам у пуштање на пример...па дури и кога добивам корпи уживам...Опуштете се бе жени...
Шмекајте, удварајте се...доста више со демоде размислувања околу темава!...

Добро размислување морам да признам многу реален приказ на ситуацијата...браво за тебе....јас на пример порано не сум уживал во пуштање затоа нормално сум се плашел од корпа или сум имал голема доза на срам, меѓутоа како одминува време мислам дека се подобрувам, иако треба да учам уште многу, секако покрај моето и со ваше искуство и совет, така шмекер?
Да споделам едно искуство што го имав летото: Ми дојдоа Гости од Шведска Дечко (25) и Девојка (26) кој живеат заедно година ипол меѓутоа сеуште не се венчани. И кога доаѓаше време за излагање дечкото со мене така поише а девојка му со сестра ми излагаше...по неколку поединешни и заеднички излагања што ги напраивме тие го дадоа својот став за Македонските Момци и Девојки:
- Девојките стојат на страна се праат пи*ки и чекаат некој да им пријде, а момците глумат Фраеришта со Џони на маса, а и двата пола чекаат друг да им пријде. Исто така додадоа дека има многу убави млади луѓе (Македонци / Македонки) кој не го користат својот потенцијал, а на крајот на вечерта и едните и другите одат дома разочарани, мастурбираат и нервозно легнуваат да спијат незадоволни од спротивниот пол:nesum:...Токму во Вас или Нас е проблемот а секако и решението треба да го бараме само кај себе. Редно време е да почнеме малце да размислуваме поинаку, ако не сакаме да не си случува истото:wink:

Lady Snake

~Дени ме чува!~
Член од
29 септември 2008
Мислења
85
Поени од реакции
2
Ја не чекам и никад не сум чекала. Не се плашам и никад не сум се плашела да го направам првиот чекор. По тоа сум позната у друштво, јас сум единствената која секогаш тргнувала „во напад“ ако и се свиѓа некој. Доволно се неколку мали знаци да ме примети и напаѓам!!!:kesa:

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Ја не чекам и никад не сум чекала. Не се плашам и никад не сум се плашела да го направам првиот чекор. По тоа сум позната у друштво, јас сум единствената која секогаш тргнувала „во напад“ ако и се свиѓа некој. Доволно се неколку мали знаци да ме примети и напаѓам!!!:kesa:
Браво честитки за тебе...ретки се такви ама тоа ми влева недеж дека одиме кон подобро, можда ќе смениме нешто Lady Snake:wink:

Член од
14 јануари 2009
Мислења
37
Поени од реакции
1
onie so tvrdat deka deckoto treba da go napravi prviot cekor ustvari se kukavici i im e sram pa zatoa i baraat izgovor u nekoi zastareni stavovi (da nekad i bilo taka)
ejh malce survo go kazav ova ama aj :toe:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
onie so tvrdat deka deckoto treba da go napravi prviot cekor ustvari se kukavici i im e sram pa zatoa i baraat izgovor u nekoi zastareni stavovi (da nekad i bilo taka)
ejh malce survo go kazav ova ama aj :toe:

Сите работи целат кон една вистина -> САМОДОВЕРБА , лов или хај , се е у тоа , штета што во овие комплесни времиња парите ја определуваат самодовербата. таќе:smir:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Шознам....ваљда треба поеќе храброст за да пријдеш :toe::)

рок-кејт

незгодна ко кратко ќебе!
Член од
22 мај 2007
Мислења
1.024
Поени од реакции
70
Не сум се срамела да го направам првиот чекор... Но, мислам дека, некако во мојата глава е запишано дека машкото треба да е оној посилниот, оној подоминантниот, па според тие сваќања, мислам дека за покомплетна слика во мојата глава. Ама, не тврдам дека сум во право... Прифаќам туѓо мислење и го почитувам истото.:smir:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Инаку мене ми е ок тоа што машкото треба да го направи првиот чекор, бар така некако имаш контрола над себе и над ситуацијата и не молиш да ти падне гром од ведро небо.

Член од
22 февруари 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Ustvari mene mi e interesno koa se desava ona smekanje po diskoteki kafulinja itn. mi pretstavuva nekakov predizvik jas da go napraam prviot cekor kon devojkata,ali eve barem kaj mene devojka koja bi mi prisla dobiva eden golem plus use u start poso mi dava do znaenje kakva licnost e (otvorena,zabavna saka predizvici).Svaka cast do site devojki koj go pravat prviot cekor samo taka prodolzete :wink:

E sea so se odnesue do devojkite od Skopje definitivno se dignati sky high ali toa e toa :toe: mora da se pomirime poso i nasite skopski pi*ici si imaat momenti koi ni davaat da im se priblizime (koa ke spustat gard i ona nivno I AM GOD ponasanje)

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.589
Поени од реакции
6.754
Не е битно кој ке го завземе првиот чекор,битно е да се дружиме:smir: Кај нас по некоја застарена југословенска традиција :jaj: машкото прв напага,али како што одминува времето сега е добро избалансирано ,сепак мажот пак ја игра главната улога...најмногу што ме нервира е кај "пуштањето" е кога девојка ке те одбие и во исти момент се пука со поголем авторитет и самодоверба :tapp: (не зборам за сите девојки,туку само за глупите :)) тоа за мене е чиста глупост и уште една причина плус да се стане шовинист (се шалам) :smir:

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
За девојките зошто чекаат? Мислам дека сите си врежале во глава машкото се треба да прави, но не се согласувам со тоа. Зошто? Некогаш се добиваат мешани сигнали од нивна страна и после тоа ништо. Затоа мислам и едната и другата страна треба да си имаат удел во тоа.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Зошто ние сме машки.
И вреди да се трудиме, макар и да знаеме колку вредиме.

Z

Zona Pelucida

Гостин
Како нееее,од кај тоа пишано правило,да чекав од машките да ми пријдат,ќе идев у манастир.Токму спротивното машките не се ко порано,ми изгледаат ко повеќе да се срамат.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Немора да значи дека машкото прво треба да пријде, зависи како се поставени работите и колку се познаваат. Али кога е во прашање вакво нешто пак чекам да видам тој каков потег ќе превземе, зашто некогаш кога ти е допаѓа некој си ги преувеличуваш работите и може да се разочараш. Од друга страна пак понекогаш се мислам дека нема шанси за нешто и не превземам ништо, значи пак чекам од машкото потег кој ќе ме наведе на размислување или реакција.:pipi: Што да правам:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom