Зошто повеќето девојки чекаат машкото да им пријде?

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Немора да значи дека машкото прво треба да пријде, зависи како се поставени работите и колку се познаваат. Али кога е во прашање вакво нешто пак чекам да видам тој каков потег ќе превземе, зашто некогаш кога ти е допаѓа некој си ги преувеличуваш работите и може да се разочараш. Од друга страна пак понекогаш се мислам дека нема шанси за нешто и не превземам ништо, значи пак чекам од машкото потег кој ќе ме наведе на размислување или реакција.:pipi: Што да правам:toe:
Некако ми е контрадикторно ова :toe: незнам зашто да чекате да не излезете лесни во очите на машкото? Тоа беше и помина сега напротив машките сакаат активни женски кои не се срамат први да пријдат :vozbud:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Некако ми е контрадикторно ова :toe: незнам зашто да чекате да не излезете лесни во очите на машкото? Тоа беше и помина сега напротив машките сакаат активни женски кои не се срамат први да пријдат :vozbud:
Не е муабетот лесни ова она. Значи немора машкото прво да пријде, кај го пишува тоа? Него во повеќето ситуации кога не сум сигурна каква е ситуацијата тогаш чекам на машкото. :helou:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А зашто стално се потенцира во темава дека не приоѓаат затоа што мислат дека машките ќе мислат дека се лесни? Знаеш зашто? Зашто во една друга тема излезе дека ако девојче се смува со машко од прв пат е лесна девојка. Такво е општеството, за жал. А и не сите девојки го мислат тоа, напротив, баш во последно време работите се менуваат, девојките се тие кои се пуштаат.

А и премногу глобално размислувате, никад не ви текнало дека има смотани девојки, срамежливи девојки кои не знаат како да се пуштаат?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
230
Поени од реакции
10
zato so taka treba ... Zato so zenskoto mora da e CRKVA I VERA , IKONA I SVETICA , ANGEL I BOZICA ... ako ti prijde taa prva - nisto od titulive ... abe aman ... vo koj vek sme alooo ??? se slagam so koleskata Crazy in Love - takvo ni e opstestvoto ( zaostanato , ograniceno)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.934
Поени од реакции
11.751
Многу ме нервира муабетов значи :icon_lol: ептен ми е некако...ко во 19ти век да се заглавени овдешниве девојки [добро ај не сите :icon_lol: ]...и уште па од кога ќе ти каже нешто во стилот : "јас веќе помислив дека ништо нема да се случи, ако ти не тргнеше прв" или "што чекаше до сега" итн...леле пролив еј...многу се напнати дека ако му срипаат на некој што го симпатишаат, ќе јадат ремет и сеир од другите...девојки, ладете си ги, ич замарање... :icon_lol:

Serengeti

Има само една вистина сето друго е лага
Член од
4 февруари 2009
Мислења
260
Поени од реакции
63
И сега постои ова ама мислам дека е во помали размери, порано стварно они беа тие кој чекаат некој да им пријде..денеска мислам дека работите малце се сменија што е многу подобро израмнети сме што е и баш за пофалба...Некој девојки имаат мислење што сум правел муабет со другарки како во стил ако јас му пријдам на дечко он ќе помисли дека јас сум курва или дека сакам да легнам со него...баш напротив ние машките не реагираме како вас жените, знаете ли ако ни пријде девојка што значи тоа за нас...многу убаво чуство е тоа и воопшто нема да помислам дека девојката е курва туку дека девојката брате има " муда " алал да и е она го направи тоа пред мене, браво супер...подршка до сите девојки кој што не чекаат многу кој што сами го прават првиот потег стварно е за пофалба алал да ви е, да сте ми здрави и живи...не треба воопшто да се срамите од тоа, некогаш и на нас машките треба некој да не гурне за да запалиме ако ме сфаќате :vozbud:поздрав

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
За да не си помисли машкото дека девојката е курва,дека е заинтересирана за него...Прво девојките испитуваат дали машкото е шармантен и симпатичен па потоа можат и тие да му пријдат?

ШАРМАНТНОСТ:

СИМПАТИЧНОСТ:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
За да не си помисли машкото дека девојката е курва,дека е заинтересирана за него...
никогаш...повторувам никогаш, кога ми пришло девојче прво, и го скршила мразот, не сум имал ништо освен респект...

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
никогаш...повторувам никогаш, кога ми пришло девојче прво, и го скршила мразот, не сум имал ништо освен респект...
Можеби јас и ти имаме респект ама тоа било некогаш,јас сум фраерче од старата генерација :smir: што не се фали со сликите погоре,треба малце романтика кога ке и пријдеш на девојката,треба сосема друг муабет од оној дека татко ти е главен батка у влада,имаш пари и мерцедес ама немаш меѓу нозете... :pos: :pos:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Можеби јас и ти имаме респект ама тоа било некогаш,јас сум фраерче од старата генерација :smir: што не се фали со сликите погоре,треба малце романтика кога ке и пријдеш на девојката,треба сосема друг муабет од оној дека татко ти е главен батка у влада,имаш пари и мерцедес ама немаш меѓу нозете... :pos: :pos:
нит иам мерцедес, нит иам пари, нит иам клуч од стан, ниту пак татко ми има некоја висока позиција....викаш заради тоа поштуем кога некоја ке ми пријде? не...до менталитетот е....

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
нит иам мерцедес, нит иам пари, нит иам клуч од стан, ниту пак татко ми има некоја висока позиција....викаш заради тоа поштуем кога некоја ке ми пријде? не...до менталитетот е....
И до она какви намери имаш со девојката? Кај нас уште е на закон old school кај девојките така да иницијативата секогаш треба да ја презимаме ние...ако сакаме нешто да легнеме :toe:

Naked Angel

more than u're used to
Член од
20 февруари 2009
Мислења
79
Поени од реакции
11
Не дека чекам, само не избрзувам, ми треба повеќе време да бидем сигурна дека сакам нешто....а и често се предомислувам :) така да ако бидам сигурна дека стварно сакам нешто со некого не би ми било проблем да му пријдам. И незнам зашто некои пријдувањето го поврзуваат со лесна девојка, да пријдеш на некој кој ти се свиѓа не значи да му рипнеш одма во кревет

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не дека чекам, само не избрзувам, ми треба повеќе време да бидем сигурна дека сакам нешто....а и често се предомислувам :) така да ако бидам сигурна дека стварно сакам нешто со некого не би ми било проблем да му пријдам. И незнам зашто некои пријдувањето го поврзуваат со лесна девојка, да пријдеш на некој кој ти се свиѓа не значи да му рипнеш одма во кревет
Како што можам д жа приметам “вие“ (читај:женските) ги правите тие генерализации...вие мегу себе се тепате на некој начин, како ние што се тепаме физички за некоја женска...

Naked Angel

more than u're used to
Член од
20 февруари 2009
Мислења
79
Поени од реакции
11
Како што можам д жа приметам “вие“ (читај:женските) ги правите тие генерализации...вие мегу себе се тепате на некој начин, како ние што се тепаме физички за некоја женска...
Кои генерализации? Јас никаде не генерализирав, напротив кажав дека пријдувањето и лесна девојка немаат поврзаност. А ако мислеше на оние што ја сметаат женската за лесна ако пријде на машко не се само луѓето од женски род, има и машки шо коа ќе им пријде девојка си помислуваат дека е лесна....така да муабетот дека ние женските си ги измислуваме тие работи меѓу себе за да се "тепаме" на некој начин како што кажа не држи

Член од
14 јануари 2009
Мислења
37
Поени од реакции
1
Како нееее,од кај тоа пишано правило,да чекав од машките да ми пријдат,ќе идев у манастир.Токму спротивното машките не се ко порано,ми изгледаат ко повеќе да се срамат.
ne be samo drugi vreminja dojdoa.ne se sramat nego paga samodoverbata posle sekoja korpa dobiedna.kao prvo zenskite insistiraat maskite da go napravat prviot cekor deka nemaat hrabrost tie da go storat toa,kao vtoro si se zastituvaat od situacija da dobijat korpa (deka ne e zakon STOM ZENSKA PRVA SE PUSTA,SEKAKO KE I USPEE) i kao treto uzivaat da bidat loveni i da si imaat potrckovci okolu niv.imam razgovarano so drugarki i mi priznale deka im prai kejf koa se vrtkaat okolu niv i uste pogolem kejf im prai koa ke mu daat signal da nekoj decko pa koa ovoj ke proba nesto,mu mavaat korpa.jeste sekoj saka da si pumpa ego ama ova e epten bezobzirno i surovo.i ne velam deka ova e glavnata pricina so momcite se denes posramezlivi,ali sigurno e edna od pricinite

Kajgana Shop

На врв Bottom