Зошто модерната жена се плаши од брак?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Чекај, зошто прави толкава разлика еден документ, кога таа заедница постои секако?
Не прави никаква разлика, во тоа е поентата.

Твојот бојкот во случајот се сведува на онаа поговорката, не може по магарето, удира по самарот...

A

AnFem

Гостин

Твојот бојкот во случајот се сведува на онаа поговорката, не може по магарето, удира по самарот...
Мене лично ми прави имањето документ. Не ради „урнување“ на системот, туку ради негова поддршка, на некој начин, со таквиот документ.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Мене лично ми прави имањето документ. Не ради „урнување“ на системот, туку ради негова поддршка, на некој начин, со таквиот документ.
Не разбираш. Каква црна подршка и неподршка значи имањето на тој документ?

Системот е премногу моќен за да зависи од твојата подршка или недостатокот на таква подршка. Системот во севе ги инкорпорира и тие кои не му даваат подршка. После три години во заедница, системот веќе те третира како да си била во брак, многу му е гајле за твојата подршка.

Од тој аспект, не гледаш колку е смешен и патетичен твојот бојкот?

Системот couldn't care less...

A

AnFem

Гостин
Не разбираш. Каква црна подршка и неподршка значи имањето на тој документ?

Системот е премногу моќен за да зависи од твојата подршка или недостатокот на таква подршка. Системот во севе ги инкорпорира и тие кои не му даваат подршка. После три години во заедница, системот веќе те третира како да си била во брак, многу му е гајле за твојата подршка.

Од тој аспект, не гледаш колку е смешен и патетичен твојот бојкот?

Системот couldn't care less...
Голема е. Држ, ако имаш време...

http://womenshistory.about.com/library/etext/bl_eg_anb_marriage_love.htm

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716

Имало смисла или не, поентата е што таквите заедници кај нас се уште не поминуваат лесно иако и самиот викаш нема разлика. Ако нема разлика тогаш зошто се врши притисокот врз невечаните парови да го земат тој документ? Ако тие не сакаат од било каква причина зошто да се приморуваат на таа постапка? И зошто мора да се анализира нивната причина кога ни себеси ни на друг му направиле злочин со тоа што го сториле?

Инаку мислам дека ме сфаќаш погрешно, јас не сум некојподдржувач на ова, ниту пак ми изгледа како нешто што би го направил, а ти ми изгледаш како некој што е жесток противник на ваквата практика и никако да сфатам зошто :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Овде во САД некои луѓе вака живеат: не се земени на папир ни во црква ни нигде. Деца си имаат заедно, заедно си живеат, сметки си плаќаат заедно....све све само без брак.
Јас во САД запознав само едно семејство. Значи мислам биолошки родители исти на сите деца.
Се останато беше, распар. Најчесто слушав за ,,девојката на татко ми,, и ,,мажот на мајка ми,, :)

Инаку, таквиот ,,модернизам,, го има и тука. Сум го забележала во Словенија, доста чудно ми беше прво, а во Македонија тек тук само :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Така е Пума. И оди објасни му на некој странец што значи балд’за или баџанак :)

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Јас во САД запознав само едно семејство. Значи мислам биолошки родители исти на сите деца.
Се останато беше, распар. Најчесто слушав за ,,девојката на татко ми,, и ,,мажот на мајка ми,, :)

Инаку, таквиот ,,модернизам,, го има и тука. Сум го забележала во Словенија, доста чудно ми беше прво, а во Македонија тек тук само :)
Да, има доста такви....мене ми е нормално тоа да го гледам веќе, ама балканскиот мој менталитет не ми дава да го прифатам. Со секој со којшто ќе се зимаат деца да раѓаат бе....кај тоа. И зимање од погрешни причини.....нема разговарање проблеми да се решат, развод....:eek:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ЈААААС СУУУУМ ЦРНАТАААА ЧУМААААААААА!

АММММММММ, ЈААААС СУУУУУУУУМ ЦРНАТАААААААА ЧУУУУУМАААААА ААММММММММММ!

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867

Исто искуство имав и јас во САД со една разлика, не запознав ни едно семејство :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Да, има доста такви....мене ми е нормално тоа да го гледам веќе, ама балканскиот мој менталитет не ми дава да го прифатам. Со секој со којшто ќе се зимаат деца да раѓаат бе....кај тоа. И зимање од погрешни причини.....нема разговарање проблеми да се решат, развод....:eek:
Види, јас се залагам за индивидуалната среќа на секого, ама нивната индивидуална среќа ги довела до степен да се колективно несреќни, а да не зборувам неспособни да се изборат со проблемите.
Сите имаат по еден брак зад себе, па доста долго живеат сами (плус 1-2 деца вонбрачни меѓувремено) и на крај пак се земаат со некого колку да не остарат сами.
Еден проблем на патот, и се разделуваат.
А секако, впечатливи ти се и мајките средношколки, кои не се малку на број :) Некаде до крај на средно горе долу контактираат со таткото, после средно пу-пу не важи :)
Колку се чудеа што имам двајца биолошки родители кои се во брак ехеее :) Не им беше јасно како тоа може :) :) :)

Kajgana Shop

На врв Bottom