Зошто модерната жена се плаши од брак?

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Се плаши?! Неможе ова вака да се каже..модерната жена(ајде така ќе ја викаме) не се плаши од бракот како институција туку повеќе се плаши како ќе живее во тој брак..Дали ќе има пари за кондурчиња,дали ќе има пари за кафе секој божји ден.Дали маж и ќе има добра плата ,дали ќе може да си приушти да оди до Солун ..еднаш месечно бар..Вакви работи ја мачат денешната жена..Која будала ќе се откаже од ова(легачење,тато плаќа она шета) за да оди да чува деца ??
Се додека не ја напумпа некој незнајно ;)

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
Кој се плаши од бракот лоош...:icon_lol:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Стари, не си играј играчки. Еднаш си го искористи џокерот... Не си бесмртен. :icon_lol:
The cat has nine lives, I've got at least four/five more.

see here...

We may jest, we may make merry,
but I'm behind the oak
and the winter green tree,
Behind the great walnut,
of the nine worlds,
I hold Igdrasil's gates
wielding Mjolnir,
Thor's all-ever hammer.
And as Ymmir fled dying
One-eyed Odin, Lord All-father,
had spoken ages past,
As long Baldur lives,
and his flame is high,
so will I
and so will my brethren.
For I have Freya and Frigg
on my side in the battle
against Hel.
May we feel the wrath of just
not jest in merry, nor folly
as we wait and covet
bliss in glory
Lady Sif stands tall,
her tears make my heart weep
She bears arms of might
my own armbands
and a sword
my arm wavers not,
awaits the call
the still water
the rainbow bridge
crackling
Heimdal watches,
His horn is silent.
We wait, we live,
we of the nine worlds,
we of the nine lives
Me of the nine lives

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Според замислата на мажињава што е модерна жена, испаѓа дека јас сум антимодерна.
Или маж.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Од брак се плашат т.е. го одбегнуваат и изоставаат за подоцна подеднакво и машките и женските !
На женските им е страв да не завршат со некој лудак, пијаница, пропалица, утепан-сиромав, сељак, мрзло, коцкар, курвар и.т.н. (оправдано)
Од друга страна на машките исто така им е страв незнаат на што чудо ќе налетаат(оправдано), но најголем е стравот за финансиската состојба ........... по која логика некој(маж) да сака да влезе во брак кога не исполнува ниту еден услов за такво нешто ......... нерешено станбено прашање(во едно собче 3 на 3 не се чува фамилија односно маж, жена и дете/деца), потоа немањето работа/приходи или пак нестабилна работа, работа со мизерна плата... овие проблеми се рак рана на нашево општество .......... а без кров над глава и без пари денеска не се живее и во такви услови невозможно е да функционира еден нормален брак и нормален живот !
Некои бракови се распаѓаат и поради проблеми од неекономски карактер и тоа добар дел од браковите, но сепак поголемиот број на растурени бракови(преку 50%) се поради лошата економска состојба .......... не сме ние богатата Скандинавија па да се споредуваме со нив, сепак сме гол Балкан !
Незнам за другите како размислуваат по ваквите прашања, но јас додека немам сопствен кров над глава(мој) и додека не се обезбедам финансиски и тоа солидно воопшто не ни помислувам на брак !
Така да сума сумарум младите генерации(и машките и женските) бегаат од брак како од ѓавол и поентата на темава е промашена бидејќи исто како ’’модерната‘‘ жена исто така и ’’модерниот‘‘ маж се плаши од брак !

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Овде во САД некои луѓе вака живеат: не се земени на папир ни во црква ни нигде. Деца си имаат заедно, заедно си живеат, сметки си плаќаат заедно....све све само без брак.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Овде во САД некои луѓе вака живеат: не се земени на папир ни во црква ни нигде. Деца си имаат заедно, заедно си живеат, сметки си плаќаат заедно....све све само без брак.
И што е поентата на тоа?

Мислам, што добиваат од тоа што не се потпишале дека се во брак? Многу тинејџерски фим ми изгледа тоа...

;)

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
И што е поентата на тоа?

Мислам, што добиваат од тоа што не се потпишале дека се во брак? Многу тинејџерски фим ми изгледа тоа...

;)
Од кај да ги знам бате. Така си одлучиле. Можеби има и врска тоа за со развод да не се осиромашат....стварно не знам. Некои па се земени, а сметки во банки посебно си имаат и си одредиле кој кои сметки ќе ги плаќа....тоа е тоа...

Kajgana Shop

На врв Bottom