A
AnFem
Гостин
Значи се работи за ствар укуса. Немаат феминистките тука никаква врска.Едноставно нема шанси таква некоја да ми стане жена, мене тоа не ми одговара затоа можеби на друг ќе му одговара.
Значи се работи за ствар укуса. Немаат феминистките тука никаква врска.Едноставно нема шанси таква некоја да ми стане жена, мене тоа не ми одговара затоа можеби на друг ќе му одговара.
Примери за тотално отцепување од традициите ти се западните општества. Ова не треба да се сфати буквално.Кои се тие примери .............
Поентата ми беше дека на форумов сите или барем 90% и машки и женски се прават либерални и модерни, човек додека чита тука за момент ќе си помисли дека е во Скандинавија, но реалноста е сосема поинаква, да не се лажеме самите себе сите ние се знаеме мала држава сме два чекори и мал народ сме една шака луѓе !
Ептен модерни сме ........... ама утре кога ќе влеземе во брак пак ќе си тераме по старо т.е. жената своеволно ќе си ја фати крпата, ќе ја оклучи пералната, ќе си се бапне во кујна, а мажот ќе се бапне во гаража во канал да го поправи автомобилот или пак ќе меша малтер, ќе ѕида, фарба, коси трева, поправа инсталација, водовод...а гарант и ќе го фати правосмукалчето(ко што кажа еден член претходно) ...... на форумов сите се прават ’’господа’’, но во Македонија мал број се мамини мази повеќето уште од мали добро си ги познаваат куќните обврски и женските и машките !
A како треба да се сфати?Примери за тотално отцепување од традициите ти се западните општества. Ова не треба да се сфати буквално.
Маче, ова е најдобриот свет од сите можни светови. Ти треба да основаш црква на либералното вмровство и да им ја предочиш оваа света вистина на сите, оти никој не е свесен за оваа генијална идеја.За жал, ниту има, ниту ќе има златна средина. Пресекот е токму сега, ова ние што го живееме. Иако не сме свесни за истото.
[
Низ призмата на Лилјаковото маценце. Ако мине, мине. Ако не мине, за инат ќе помине.A како треба да се сфати?
Луки, на форумов се пишуват генијални нешта. На Лајбниц му требале дури 64 години да му текне таа работа оште во 18 век. А маченцето во 20 и нешто години дојде до истио заклучок. Ова сега може е и вториот наjдобар свет. Нешто како flashback на тогашнио.Низ призмата на Лилјаковото маценце. Ако мине, мине. Ако не мине, за инат ќе помине.
Целио пост е иф ден елс... И ако негде некој ексепшн изгрме, одма се праве брејк алј и декомпозишн... И се почнува со дебагинг од поново.. Освен ако не се стават брејкинг поинтс негде избмеѓу...
Та и модерната жена нешто како имплементација на алгоритам со ного ексепшни и малко брејкинг поинтс.![]()
Луки, мачето оперира вон Булеановата логика и њама ни дебагирање ни бакрач. Не е оште измислен тој логичко математички принцип што може нејзините мисли да ги срочи. Се ми се чини мачето е несватено во овој свет, бидејќи е пред своето време. Нешто како Витгенштајн, само троа поконфузно.Низ призмата на Лилјаковото маценце. Ако мине, мине. Ако не мине, за инат ќе помине.
Целио пост е иф ден елс... И ако негде некој ексепшн изгрме, одма се праве брејк алј и декомпозишн... И се почнува со дебагинг од поново.. Освен ако не се стават брејкинг поинтс негде избмеѓу...
Та и модерната жена нешто како имплементација на алгоритам со ного ексепшни и малко брејкинг поинтс.![]()
А како може?A како треба да се сфати?
Маче, не знам како не ти се здосади.Маче, ова е најдобриот свет од сите можни светови. Ти треба да основаш црква на либералното вмровство и да им ја предочиш оваа света вистина на сите, оти никој не е свесен за оваа генијална идеја.
Нема да се смирам додека не добиеме трето дете, и додека Пастирот не ја уплати кешарицата.Маче, не знам како не ти се здосади.
Ај да видиме до кога ќе тераш.
Срцка бе.
Ti dA МОЛЧИШ.Ех ова носталгијава ви ја расплака мајката на сите. Ќе си плачете по патријархатот уште долго! Очајничкиот крик, произведен во агонија, има и следните генерации да го слушнат!![]()
Ма јок! Не се плашам јас, мавам додека можам.Ti dA МОЛЧИШ.
Ради цицињата се плашиш.
Не се плаши де.
Оти стравот е....ај ќе оставам Френк Херберт да ти појасни:
“I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.”
I da mavas. Ne samo so toa teskata raka, grabni surojca ili sukalo. Moze i lopata, ama toa ne e moderno za zena.Ма јок! Не се плашам јас, мавам додека можам.![]()