не гледам зошто не би била, а и досега се нема нешто пожалено посебно.можеби моја среќа да си најдам помалце модерна и амбициозна жена па сите да се среќни и весели отколку цел ден да се натегаме , да се договараме , да броиме да тактизираме.
и оти мислиш дека се зезнале твоите баби тетки мајки.зарем само твојата мајка е среќна. само ти си имала среќно детство.па ете моите уште се во брак.оти не се разделиле.никој не ја спречил ни мајками
ни бабати ни теткати ни стринати.сега ако планираш да ги вреѓаш сите жени дека немаат такви големи амбиции како тебе, дека не се толку модерни и напредни тогаш повели вреѓајги, јас нема да те спречам.
инаку за тоа што модерната жена нејкела некој друг да го има последниот збор во нејзиниот живот, за информација некој ке го има, мора да го има.инаку нема да функционира ништо.замислиси фирма во која има двајца директори исти по важност.само замислисија како таа би функционирала.така е и со бракот.дај прекини од типот компромис слога бла бла.тоа функционира само во идеални услови а такви знаеме дека нема. замисли пример само си идиш дома со пријатели или некој битен гостин или нема везе си се нашол со некој твој стар пријател од детсвото ненајавено пошто ете така испаднала ситуацијата. и сега треба некој да ги понуди нешто ете салата ова она кафе шо знам јас.а женати таму спружена си ги дува ноктите и ти вика
ааааа како да не вчера јас праев денес тебе ти е редот.башка ко беа моите другарки тука ти не не послужи.и кога ке го фрлиш ѓубрето и ајде побрзо испратиги знаеш дека денес тебе ти е редот за кучето да го шеташ и на крај како каниш гости без мое знаење.денес мене ми е редот за слободни активности.знаеш колку кучиња скитници има низ градот, кој ке ги нарани сите!!и ти фино лепо ке станиш и ке им се извиниш на гостите дека без знаење на жената си ги поканил дома и и си ги расипал нејзините планови а башка и други обврски си имал.
а замисли некој од гостите да биде некој работодавец кој имал намера да ти понуди убавои работно место како одговорен на еден куп вработени.и што ке си речи овај дома неможи да си среди а не пак фирмата да му ја препуштам со еден куп луѓе.
сето е ова хипотетички ама вреди за размислување.
Прво, и основно, во повеќето големи корпорации одлуките ги донесуваат многу повеќе од двајца. Само миникомпанија има еден човек кој одлучува. А во бракот, барем во РМ, е дозволено да бидат само двајца, така да, да може да одлучуваат двајца.
Јас мислам дека баба ми била пресреќна жена, зошто дедо ми заработувал и повеќе од доволно за да ја издржава неа, уште тогаш, да живее посебно, а не со неговите родители, да им пружи се што треба на децата, и на крајот, баба ми работела кога децата и пораснале, зошто и било досадно по дома. Ама таков маж денес не се наоѓа! Меѓутоа, ако не биле среќни ПОВЕЌЕТО жени тогаш, а и денес, не се разведуваат заради ,,децата,, и ,,што ќе рече светот,,, потоа, финансиски ако се зависни од мажот, што би правеле без него? Ти прави се слеп, ама не сум јас слепа и добро знам колку жени се јавуваат на СОС линијата за семејно насилство, и сите тие уствари, само сакаат да се пожалат, а ретко која има храброст да се разведе или да го пријави мажот. Јас 1000 пати кажав, веќе е глупаво да повторувам, секој треба да ја има онаа улога која го прави среќен. Ти си сакал да бидеш доминантен во бракот, и ете си нашол жена што и одговара така. Ако де, убаво за неа ако и одговара. Нека проба татко ми, да го видам, да го каже ,,последниот,, збор. Или мајка ми. Не сум слушнала нешто такво, а и не сум видела да ти кажам.
Потоа, ти кажа една ситуација, која е нормално да се случи, и ете мене ми се случила, мн. повеќе од еднаш. Ако е тоа инцидентно, и не се случува секој втор ден, се може да се среди. Не еднаш дечко ми се вратил од работа со некого, иако во 99 проценти ми пишувал бар СМС да знам, зошто може јас по пижами седам во дневна на крај краишта, или ми стој куп за пеглање на даска во сред дневна, итн. И секако, кога доаѓал, јас сум ги послужувала со тоа што сакале, и ако се луѓе кои мене не ми се пријатели се повлекувам во друга соба. Истото и тој го прави за мене, кога јас изненадно ќе дојдам со некого. Не паметам кога последен пат јас сум направила кафе за моите другарки кога доаѓале, ако е тој тука. Него му одговара да го прави за мене истото, што го правам јас за него, зошто така е праведно.
И има рамноправни врски, не го видов тоа на филм, го гледам секој ден во моето семејство, и престани нема, та нема. Ако ти не си видел не значи дека нема.
--- надополнето: May 31, 2011 11:16 PM ---
Vetar dupka ne polni, kako sto rekol ne tolku mudriot Makedonski narod napaten...
Затоа македонците се многу фрустрирани мажи, сериозно. Мислат многу, многу погрешно....
--- надополнето: May 31, 2011 11:17 PM ---
Ако се лажиме сега...ок...
Ти сама се изјасни дека должината ти е приоритет, сега споменуваш и техники, дилда...бегаш од одговор...
А ти се правиш неписмен.... Убаво спомнав ШЕГА. Провери во речник што значи тој збор, па пак почни по ред да ги читаш приоритетите.