Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Водечка причина за ракот на белите дробови се цигарите кои во Европа ги промовираше Светата Столица. Последен пат кога проверив тоа беа христијани.
Паааа Бенедикт е се‘уште жив, слободно обрати му се, верувам дека ќе Ти даде исцрпно објаснување. И да, во право си, тие се христијани, оти така велат, исто како што тоа го велат и во САД и во ЕУ.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
А темата треба да се гласи: Зошто верниците се толку опседнати со атеистите што се опседнати со Бога.
Толку од мене.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Главна причина за кардиоваскуларни заболувања кај нас е мрсната храна (т.е. свинското месо). Не гледам попови да се кријат од свинско или да го прогласуваат за демонско. Напротив, сум чул за попови кои на посна слава „конвертирале“ свиња во посно.
Да, и јас сум слушнал подоста вицеви за свештенството, исто како што слушам апсолутни вистини од атеистите.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
А темата треба да се гласи: Зошто верниците се толку опседнати со атеистите што се опседнати со Бога.
Толку од мене.
Мора да бидеме сите верници инаку како... нема соживот.
Мора и да бидеме сите од иста вера инаку како... ќе има убивања и прогони.
Лудоста е новиот бог на луѓево...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Од друга страна, современата медицина е водечката причина за излекување на повеќето од болештините кои ги споменуваш. Православната црква нема никаква заслуга за лечење на истите.
DBack,

токму православната вера има искуства со лечење неизлечиви болест, од кои официјалната медицина се откажала, но добро, Ти не си дел од Црквата, а „Вики„ е извор на апсолутната вистина за се‘ што не е црковно...
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 14:21 ---
Аха, и како ова го порекнува фактот дека во неразвиените земји се умира од излечиви болести? Како ова го порекнува фактот дека медицината е полезна?
Рак предизвикува и сонцето...
http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs310.pdf
Во „неразвиените„ земји, се умира од излечиви болести, од сосема други причини, а не оти денешната медицина немала лекови, ама тоа е друг муабет, кој ќе навлезе не само во медицината, туку и во далекусежните планови од денешната масонерија...
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 14:24 ---
Се додека повеќето верници се како тебе, поповите ќе возат џипови. И да ти кажам, многумина што се декларираат како атеисти имаат многу повискои морални норми од самопрозваните верници кои припаѓаат на Црквата.
„Не секој што вика „Господи, Господи“, ќе влезе во Царството небесно, а оној што ја исполнува волјата на мојот Отец.“
Хмммм, ова е типично протестантски потег, кој се состои во повикување „...библиски цитат...„ за муабет кон нема врска со цитатот...

Да појаснам: оние кои се надвор од Црквата, се повикуваат на некои нивни богови, но е на Бога, Кој се објавил преку Светото Писмо, така да цитатов Ти е, најблаго речено, несоодветен за Твојот став.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Масонерија? Не затоа што се ебат без кондоми и затоа што немаат лек ни за пролив на располагање?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
DBack,

токму православната вера има искуства со лечење неизлечиви болест, од кои официјалната медицина се откажала, но добро, Ти не си дел од Црквата, а „Вики„ е извор на апсолутната вистина за се‘ што не е црковно...
На пример?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Хмммм, ова е типично протестантски потег, кој се состои во повикување „...библиски цитат...„ за муабет кон нема врска со цитатот...

Да појаснам: оние кои се надвор од Црквата, се повикуваат на некои нивни богови, но е на Бога, Кој се објавил преку Светото Писмо, така да цитатов Ти е, најблаго речено, несоодветен за Твојот став.
Типично инаетење без аргументи. Не е важен мојот потег. Тоа не го поништува фактот дека Црквата трупа богатсво без усул. Па тие не се кријат! Сите ја имаме видено нивната ергела.
И ти затоа и не можеш да ги браниш.
Јас никаде не реков дека сум христијанка, а верувај ми, има атеисти што подобро го знаат НЗ и од мене, а ти ни не го познаваш. Освен што носиш бројаница на раката и што слушаш што ќе ти каже попот, читаш ли и нешто друго?

Една од револуционерните новини што ги донесува Исус е ставњето на човекот НАД Законот. Или и тоа не го знаеш?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ќе се цитирам самиот себе:

„...Еве еден мој предлог, заснован на ставот од блажениот Серафим (Роуз), кој би рекол вака: наместо да се правиш јако паметен, дај троа смири се (т.е. Твоите личи ставови тргни на страна, нека се одморат...) и дај погледни што велат и другите за нештата кои самиот ги сметаш за точни. Во спротивно, Ти ќе продолжиш да коментираш веќе добиени одговори на Твоите прашања, сметајќи се себе си попаметен од Твојот соговорник, а Твоите ставови „као„ супериорни во однос на „надживеаната„ Црква (што е само уште еден типичен Марксов став кон религијата, а Ти ќе глумиш лудило зашто го споменувам Маркса во секоја втора реченица...)....„

А ако веќе поставуваш прашања, поставувај ги како што напишав пред некој ден, со усул, со мерка, едно по едно, а не „топтан„, оти денов не ми даден за да одговарам само на Твоите прашања...

Оф кутар ти,, мнгоу тешко ти дојде, затоа и не можеш да ги одговараш сите прашања ццццц :place::(
Шо да праам бе брат, кога има многу што да те прашам.. мислам.. не си конкретен доволно затоа..
извини...

А у осталом, ако не можеш да ги одговориш или не знаеш како да одговориш, или не го разбираш прашањето, доволно е да кажеш... вака ми кажуваш дека немаш одговор, па треба да општракаш на интернет и најдеш нешто поприкладно за твојата „личносна вистина“ па да можеш да ми одговориш.....

А башка што не ми е јасно зашо се цитираш самиот себе.. шо сакаш да покажеш со тоа?
Ти поставив претходно прашања, одговори на нив, а не се цитирај самиот себе за да тераш инает и ирационално го држиш својот став..
Или пак она што го знаеш за Серафим Роуз, не е од тетка „Вики“ туку ти онака природно го знаеш, без некој да ти кажал ништо за него?! :confused::oops:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А у осталом, ако не можеш да ги одговориш или не знаеш како да одговориш, или не го разбираш прашањето, доволно е да кажеш... вака ми кажуваш дека немаш одговор, па треба да општракаш на интернет и најдеш нешто поприкладно за твојата „личносна вистина“ па да можеш да ми одговориш.....
Еве го мојот одговор, кој е напишан два пати, а со цитатов, ќе му дојде трет пат:
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 15:13 ---
А ако веќе поставуваш прашања, поставувај ги како што напишав пред некој ден, со усул, со мерка, едно по едно, а не „топтан„, оти денов не ми даден за да одговарам само на Твоите прашања...
Према томе, никаде немам кажано дека не знам или дека немам одговор...

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Еве го мојот одговор, кој е напишан два пати, а со цитатов, ќе му дојде трет пат:
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 15:13 ---

Према томе, никаде немам кажано дека не знам или дека немам одговор...

Значи немаш одговор,, и не знаеш...
Да знаеш и да имаш одговор, нема да ти биде проблем како е напишано.. како и впрочем со секој друг член што те чита тебе,, како што те читам јас и како што ти одговарама..

Така да не знам во чему е ствар.. и не забегувај во несуштински работи ко мало дете, демек прашањата не чинеле демек лошо биле напишани, не било со усул и сл исл..

Знаеш како велат србите? „На `рѓавом курцу и длаке сметају....“ така да....
Не знам шо ти фали? :rolleyes:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
На пример, случајот со романскиот монах Клеопа, кој самиот почувствувал дека неговите оштетени бели дробови (туберкулоза) се лечат со Божја помош...

Или, во бигорскиот манастир, каде се лечат зависници од дрога...
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 15:20 ---
Освен што носиш бројаница на раката и што слушаш што ќе ти каже попот, читаш ли и нешто друго?
Не, ја иам прочитано 2 книги и веднаш си помислив дека сум паметен и решив да се приклучам на форумов, за да можат и другите да видат колку сум паметен...
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 15:22 ---
Една од револуционерните новини што ги донесува Исус е ставњето на човекот НАД Законот. Или и тоа не го знаеш?
Признавам, ова не го знаев се‘ дур‘ Ти не ми кажа, ама кажаново е целосно погрешно.
Жалам...Обиди се одново.

А и бројаница не носам на раката, така да и тука си во грешка.

--- надополнето: 2 октомври 2012 во 15:24 ---
З
Знаеш како велат србите? „На `рѓавом курцу и длаке сметају....“ така да....
Не знам шо ти фали? :rolleyes:
Види, не се замарај со мене лично, туку прејди на поставување прашања, ама онака, со ред, а не во склоп од километарски постови, каде не можам да разликувам што Ти е прашањето а што е Твој коментар по прашањето...Ова веќе по четврт пат го (пре)пишивам.

Јас сум овде, на форумов, и не бегам никаде...
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 16:01 ---
Масонерија? Не затоа што се ебат без кондоми и затоа што немаат лек ни за пролив на располагање?
Африканците се е**а без кондоми и пред 300 г. ама тогаш „сидата„ не постоеше и не ги десеткуваше.

Тоа што денешните африканци страдаат од излечиви болести, тоа е последица од неколку вековниот колонијализам, кој им го наметнаа денешните „демократи„, кои на Африка се‘уште гледаат како на „заостанат„ континент, од кој штедро црпат суровини, исто како и пред 50 или 100 г. Плус, Африка е еколошки најчистиот континент, а единствен „проблем„ се самите африканци, на кои „демократите„ им подметнуваат зарази на епидемиски размер, со цел, африканците да бидат „збришани„ од Земјава, оти се, нели, „затуцани„, брзо се множат и со тоа, се јавуваат повеќе гладни усти и стомаци на Земјава, за чиј глад „демократите„ не се расположени да одвојат пари (иако со векови им ја вадеа маста...) на ист начин како што се расположени да арчат пари на „најновите „верзии од „Плејстејшн„ и „Ај фон„. чекајќи пред продавниците од 3 наутро. Со елиминирањето на африканците како луѓе., денешната масонерија ќе си оформи згодно место за живеење, оти е повеќе од очигледно дека еколошката криза ја зафаќа целава Земја и за истата, „напредните„ земји немаат решение...

Така, умирањето кај африканците е планиран и стратешки процес, а не неспособност од медицината да им пружи соодветни лекови, за кои африканците немаат пари.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Не, ја иам прочитано 2 книги и веднаш си помислив дека сум паметен и решив да се приклучам на форумов, за да можат и другите да видат колку сум паметен...
Немав поим дека сум толку во право. Инџој.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Во право си, уживај...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
На пример, случајот со романскиот монах Клеопа, кој самиот почувствувал дека неговите оштетени бели дробови (туберкулоза) се лечат со Божја помош...

Или, во бигорскиот манастир, каде се лечат зависници од дрога...
Наркоманијата е самоизлечива. Доволно е да престанеш да се дрогираш. Господ тука нема работа.

Баш фино што Клеопа почувствувал. Дали некој го има документирано тоа или чим Клеопа рекол, мора да е тоа вистина?

Kajgana Shop

На врв Bottom